Δολοφονία Ζαφειρόπουλου: Μπίζνες, εκβιασμοί και μία σφαίρα - Όλη η δικογραφία

Η περιγραφή της δολοφονίας του δικηγόρου από τους Αλβανούς εκτελεστές και ο πρωταγωνιστής της «βρώμικης υπόθεσης» της Energa, Αρης Φλώρος

Εντολές δολοφονίας, παράλληλοι εκβιασμοί, αξιώσεις εκατομμυρίων ευρώ, εμπλοκές βαρυποινιτών, σφαίρες και αίμα με θύμα τον γνωστό δικηγόρο Μιχάλη Ζαφειρόπουλο
. Οσα ανατριχιαστικά προκύπτουν από τη δικογραφία θα μπορούσαν να είναι το τέλειο σενάριο ενός χολιγουντιανού φιλμ νουάρ. 

Η πολυσέλιδη κατάθεση του κρατουμένου στο Ψυχιατρείο του Κορυδαλλού Αριστείδη Φλώρου της Energa και πελάτη του Ζαφειρόπουλου μπορεί να λύνει πολλά από τα μυστήρια της δολοφονίας του, την ίδια ώρα όμως προκαλεί πολλά ερωτήματα για το αν τελικά αληθεύουν οι καταγγελίες του για παράλληλους εκβιασμούς, εμπλοκή γνωστών Αθηναίων δικηγόρων με φόντο τα 25 εκατ. ευρώ που βρίσκονται κλειδωμένα σε τραπεζικούς λογαριασμούς του στην Κύπρο.

Ο στενός συνεργάτης του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου και αυτόπτης μάρτυρας της δολοφονίας μέσα στο γραφείο της οδού Ασκληπιού περιγράφει τη συγκλονιστική στιγμή που ο ποινικολόγος ξεψύχησε στα χέρια του ψελλίζοντας: «Με σκοτώσανε...». Οσο για τον Αλβανό που σήκωσε το πιστόλι και εκτέλεσε τον δικηγόρο, τα όσα καταθέτει μοιάζουν παρανοϊκά: «Ακουσα τον μικρό [σ.σ.: αναφέρεται στον συνεργό του] να μου λέει να του ρίξουμε μια στο πόδι για να πάρει το μήνυμα και να κάνω γρήγορα γιατί κλειδώνει η πόρτα. Φοβήθηκα ότι θα κλειστούμε μέσα στο γραφείο, τον πυροβόλησα μια φορά στοχεύοντάς τον χαμηλά, όμως καθώς γύρναγα για να φύγω σηκώθηκε το χέρι μου πιο ψηλά και τον πέτυχα, νομίζω, στην κοιλιά». Ολα δείχνουν ότι οι δικαστικές αρχές θα πρέπει να ψάξουν σε βάθος την υπόθεση για να δουν ποιες από τις καταγγελίες αληθεύουν και να διαχωρίσουν την αλήθεια από το ψέμα σε μια υπόθεση που δείχνει να έχει μεγάλο βάθος. 

Ενο Μάτα, ο Αλβανός πρώην ποδοσφαιριστής που καταζητείται


O 32χρονος Αλβανός Ιμπραήμ Καστριότ που συνελήφθη για τη δολοφονία Ζαφειρόπουλου




Τι λέει ο Φλώρος 

Με δεδομένο ότι ο συνεργάτης του Ζαφειρόπουλου αποκάλυψε στους αστυνομικούς ότι οι δράστες αναφέρθηκαν στο όνομα του Αριστείδη Φλώρου, οι αστυνομικοί του Ανθρωποκτονιών μετέβησαν άμεσα στις Φυλακές Κορυδαλλού για να εξετάσουν τον άνθρωπο που βρίσκεται στις φυλακές για το οικονομικό σκάνδαλο της Energa. Τέσσερις ημέρες μετά τη δολοφονία, στις 16 Οκτωβρίου δηλαδή, οι αστυνομικοί φτάνουν στο κελί του και του παίρνουν την πρώτη από τις δύο καταθέσεις. Ο ίδιος φέρεται να λέει ότι πίσω από όλο το σκηνικό κρύβονται οι καταγγελίες ότι έδωσε ο ίδιος εντολή σε δύο Αλβανούς κακοποιούς να «φάνε» τον δικηγόρο Γιώργο Αντωνόπουλο: «Θέλω να σας εξηγήσω τον λόγο για τον οποίο ο δικηγόρος Γεώργιος Αντωνόπουλος θεωρούσε ότι εγώ ήμουν αυτός που τον ήθελε νεκρό.

Ο συγκεκριμένος την περίοδο που ξεκίνησε η δική μου δικαστική περιπέτεια ήταν εξωτερικός συνεργάτης, δικηγόρος δηλαδή της Δημόσιας Εταιρείας Συστήματος Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΣΜΗΕ) που πουλάει την ηλεκτρική ενέργεια στους εκάστοτε παρόχους. Τότε η ΔΕΣΜΗΕ είχε θεσμικά διορισμένο συνήγορο στο συμβούλιό της και ο Αντωνόπουλος απλά μπορούσε να κάνει κάποια εισήγηση, δεν είχε άμεσο λόγο στο συμβούλιο του Οργανισμού, ούτε ήταν μέλος του Δ.Σ. Eτσι, με τη διαμεσολάβηση ενός κοινού μας γνωστού, κανονίσαμε μια συνάντηση όπου κουβεντιάσαμε την προοπτική μιας δικαστικής επίλυσης των οικονομικών διαφορών της εταιρείας μου με τη ΔΕΣΜΗΕ. Η συζήτηση αφορούσε στην πιθανότητα επίλυσης μέσω διαιτησίας. Τελικά δεν ήρθαμε σε συμφωνία και έτσι ο Αντωνόπουλος ποτέ δεν προέβη σε τέτοιου είδους εισήγηση. Τότε εκείνος θεώρησε ότι εγώ είχα εκνευριστεί μαζί του και όταν προσπάθησαν να τον σκοτώσουν, το μυαλό του πήγε κατευθείαν σε μένα. Eτσι ξεκίνησε η ιστορία μου με τον Αντωνόπουλο και η μετέπειτα εμπλοκή μου στην υπόθεσή του. Η πεποίθησή του αυτή ενισχύθηκε στο μυαλό του με δύο Αλβανούς στα Χανιά.

Αυτοί τον παραμύθιασαν ότι δήθεν εγώ τους είχα δώσει εντολή να τον σκοτώσουν και εκείνος, εντελώς αθώα, τους πίστεψε», λέει στην κατάθεσή του και σπεύδει να συμπληρώσει ότι στις αρχές Ιουνίου δύο Αλβανοί, των οποίων τα ονόματα δεν θέλει να πει, ενεργώντας κατ’ εντολή των αλλοδαπών που κατηγορούνται ως φυσικοί αυτουργοί στην απόπειρα ανθρωποκτονίας του Αντωνόπουλου, του ζήτησαν 5 εκατ. ευρώ προκειμένου να αποσύρουν τις καταγγελίες ότι αυτός τους έβαλε να τον σκοτώσουν και παράλληλα να μην κάνουν κακό σε κανένα μέλος της οικογένειάς του. 

Ο Αριστείδης Φλώρος ενημέρωσε αμέσως τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο, που ήταν δικηγόρος του στη συγκεκριμένη υπόθεση, για την απειλή και τον εκβιασμό προκειμένου να δουν πώς θα αντιδράσουν: «Στο πλαίσιο της υπεράσπισής μου ο Ζαφειρόπουλος ήρθε σε επαφή με τον Αντωνόπουλο και τους δύο δικηγόρους του. Στην πρώτη τους συνάντηση κάπου στα μέσα Ιουνίου, ο Αντωνόπουλος είπε στον Ζαφειρόπουλο ότι από τούδε και στο εξής για όσα έχουν να κάνουν με την υπόθεσή του θα μιλάει απευθείας με τους δύο δικηγόρους του [σ.σ.: αναφέρεται με τα αρχικά γράμματα των ονομάτων των δύο δικηγόρων]. Σε μία από τις συναντήσεις τους, ο ένας δικηγόρος είπε στον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο, όπως μου τα μετέφερε ο ίδιος: “Ο Αντωνόπουλος δεν θέλει να καταδικαστεί ο Φλώρος. Πες του να δώσει δύο εκατομμύρια ευρώ και εμείς θα αποσύρουμε τις κατηγορίες και θα φροντίσουμε οι Αλβανοί να υποχωρήσουν”. Ο Μιχάλης μου τα μετέφερε αυτά και πραγματικά έμεινα άναυδος. Δεν μπορούσα να πιστέψω ότι δικηγόροι τέτοιου βεληνεκούς και αναγνωρισιμότητας θα είχαν τέτοιους ανήθικους τρόπους συναλλαγής.

Ο Μιχάλης είχε εκπλαγεί και αυτός. Του πρότεινα να τους μαγνητοφωνήσει με νόμιμο τρόπο στην επόμενη συνάντησή τους, όμως εκείνος μου είπε πως κάτι τέτοιο θα εξέθετε τον ίδιο στον δικηγορικό σύλλογο και δεν το ήθελε. Καταλαβαίνοντας τον προβληματισμό του και γνωρίζοντας το επαγγελματικό κύρος των δύο αυτών δικηγόρων, δεν πίεσα περισσότερο», αναφέρει ο Αριστείδης Φλώρος στην κατάθεσή του και συνεχίζει: «Εχοντας εκπλαγεί με την εξέλιξη της υπόθεσης, ενημέρωσα για όσα είχαν συμβεί και όσα είχαν ειπωθεί στους δικηγόρους μου στην υπόθεση της Energa. Και εκείνοι μόλις το άκουσαν, σάστισαν... Σε μια από τις επόμενες συναντήσεις του Ζαφειρόπουλου με τους δικηγόρους του Αντωνόπουλου, όπως χαρακτηριστικά μου είπε ο Μιχάλης, ο ... [σ.σ.: αναφέρεται με τα αρχικά του ονόματος στον έναν δικηγόρο] του είπε: “Τους Αλβανούς εμείς τους ελέγχουμε”, ενώ σταδιακά έριξαν τις απαιτήσεις αρχικά στο 1,5 και στη συνέχεια στο ένα εκατομμύριο ευρώ.

Ο Μιχάλης προσπαθούσε να εξηγήσει στους δύο δικηγόρους ότι ανεξάρτητα από το τι μπορεί να έχει διαδοθεί στον Τύπο και τις άλλες φήμες που κυκλοφορούσαν, η πραγματική οικονομική μου κατάσταση, τόσο η δική μου όσο και της οικογένειάς μου, δεν μου επιτρέπει να αντεπεξέλθω σε τέτοιου είδους παράλογες οικονομικές απαιτήσεις. Εξάλλου δεν είχα κανέναν απολύτως λόγο να προβώ σε αυτή τη συναλλαγή από τη στιγμή που δεν είχα καμία σχέση με την υπόθεση της απόπειρας ανθρωποκτονίας. Επειδή δεν ήμουν σίγουρος αν πράγματι ο ίδιος ο Αντωνόπουλος γνώριζε όλα όσα μετέφεραν οι δικηγόροι του στον Ζαφειρόπουλο ζήτησα από τον Μιχάλη να έρθει σε επαφή μαζί του και να τον ενημερώσει. Τότε ο Μιχάλης μου εξήγησε πως εφόσον από την πρώτη στιγμή ο Αντωνόπουλος του είχε ξεκαθαρίσει ότι για οτιδήποτε αφορά στην υπόθεση θα μιλάει με τους δικηγόρους του, δεν θεωρούσε επαγγελματικό ούτε λογικό να τον ενοχλήσει».

Φυσικά, επειδή κανείς δεν γνωρίζει αν οι καταγγελίες Φλώρου είναι αληθινές και οι αστυνομικοί εξέφρασαν επιφυλάξεις, ο κρατούμενος προχώρησε ένα βήμα παραπάνω λέγοντας χαρακτηριστικά: «Στα τέλη Ιουλίου, έτυχε να συναντηθώ με έναν ακόμη δικηγόρο τον ... [σ.σ.: αναφέρεται στο όνομά του]. Μας έφερε σε επαφή ένας πελάτης του και εκείνος προσφέρθηκε να βοηθήσει στην επίλυση των διαφορών που είχα με τον Αντωνόπουλο». Ο ρόλος του δικηγόρου φαίνεται πως ήταν να συμβιβάσει τις δύο πλευρές

. Οπως τουλάχιστον λέει ο Φλώρος, «πράγματι κατάφερε να μας φέρει σε επαφή και συγκεκριμένα εκείνος και ο Αντωνόπουλος ήρθαν και με επισκέφθηκαν στη φυλακή. Αφού κουβεντιάσαμε, δώσαμε αμοιβαίες εξηγήσεις και λύσαμε την παρεξήγηση που είχε συμβεί. Ο Αντωνόπουλος έδειξε να κατάλαβε ότι ουδεμία σχέση είχα με την υπόθεσή του, αφού και ο ίδιος συνειδητοποίησε ότι δεν είχα κανένα απολύτως κίνητρο να προβώ σε μια τέτοια ενέργεια και τελικά δώσαμε τα χέρια», εξηγεί, και σπεύδει να προσθέσει ότι «λίγες ημέρες αργότερα με επισκέφθηκε πάλι ο ... [σ.σ.: αναφέρεται στο όνομα του δικηγόρου] και μου είπε πως όλα ήταν εντάξει και πως αφενός ο Αντωνόπουλος δεν θα παρασταθεί ως πολιτική αγωγή στην υπόθεση και αφετέρου θα διορθώσει τα πράγματα γιατί κατάλαβε το άδικο της υπόθεσης που είχε προκύψει από την αρχική του κατάθεση.

Εγώ επειδή ήθελα να είμαι απολύτως σίγουρος ότι δεν θα έχω κανένα απολύτως πρόβλημα στη συνέχεια με τις απειλές που είχα δεχτεί ρώτησα τον ... [σ.σ.: αναφέρεται στο όνομα του ίδιου δικηγόρου] αν έχει τακτοποιήσει το θέμα με τις απαιτήσεις των δύο συνηγόρων του Αντωνόπουλου ... και ... [σ.σ.: αναφέρεται με τα αρχικά των ονομάτων τους]. Τότε κατάλαβα ότι ο συγκεκριμένος δεν γνώριζε τίποτα για το θέμα και έτσι έκατσα και του εξήγησα την ιστορία. Εκείνος εξεπλάγη και μου είπε να μη δώσω συνέχεια και πως εκείνος θα ερχόταν σε συνεννόηση με τον Αντωνόπουλο και θα τους απέμπλεκε από την υπόθεση». 

Τον είδε λίγες ώρες πριν τον σκοτώσουν

Στην ίδια κατάθεση ο Αριστείδης Φλώρος λέει ότι είδε τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο, τελευταία φορά στις 4 το απόγευμα της 12ης Οκτωβρίου. Εδειχνε, όπως είπε, ήρεμος και δεν φαινόταν να τον απασχολούσε κάτι. «Την ημέρα που σκότωσαν τον Μιχάλη, εκείνος με είχε επισκεφθεί για να συζητήσουμε για την υπόθεσή μου με τον Αντωνόπουλο. Αν θυμάμαι καλά είχε έρθει γύρω στις 16:00. Συζητήσαμε σχετικά με την αίτησή μου για διακοπή της ποινής προφυλάκισης και μου είπε ότι είχε συναντήσει λίγες ημέρες νωρίτερα τον Αντωνόπουλο στα δικαστήρια και του είπε πως όσα είχαμε πει, ισχύουν, όμως του εξέφρασε την ανησυχία του σχετικά με τους Αλβανούς που πλέον απειλούσαν και τον ίδιο. Ο Μιχάλης μου είπε πως τον συμβούλεψε να μην δίνει σημασία σε μπούρδες και ψεύτικες απειλές των Αλβανών». 

Τέλος, οι αστυνομικοί, αναφερόμενοι στο γεγονός ότι οι δύο Αλβανοί φονιάδες απευθυνόμενοι στον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο του είπαν χαρακτηριστικά «έχουμε έρθει από την Κύπρο, να του πεις να μοιράσουμε τα λεφτά στην Κύπρο, να του πεις, ΠΡΕΠΕΙ να μοιράσουμε τα λεφτά στην Κύπρο», ρώτησαν τον Φλώρο πώς ερμηνεύει αυτή τη φράση για να πάρουν την απάντηση: «Για αυτό που μου λέτε ένα πράγμα μπορώ να σκεφτώ. Τους λογαριασμούς που έχω στην Κύπρο. Τα περισσότερα χρήματα που είχα και αφορούσαν είτε προσωπικούς μου λογαριασμούς, είτε της εταιρείας μου, είτε άλλων μελών της οικογένειας στην πλειονότητά τους είναι στην Κύπρο.

Ομως αυτοί οι λογαριασμοί είναι δεσμευμένοι και δεν μπορώ να κάνω καμία κίνηση. Σε αυτούς τους λογαριασμούς υπάρχουν αρκετά χρήματα, γύρω στα 25 εκατομμύρια ευρώ, όμως είναι δεσμευμένα. Οσο κουβεντιάζαμε, θυμήθηκα και κάτι άλλο σχετικά με την Κύπρο. Λίγο πριν γίνει η δέσμευση των λογαριασμών η γραμματέας μου, έχοντας πλαστογραφήσει την υπογραφή του οικονομικού διευθυντή της εταιρείας, μετέφερε ένα μεγάλο ποσό γύρω στα 5 εκατομμύρια σε δικό της λογαριασμό στην Κύπρο και από εκεί σε άλλους στο εξωτερικό». 

Η περιγραφή που σοκάρει


Ο άνθρωπος που ήταν μαζί με τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο στο γραφείο της οδού Ασκληπιού το μοιραίο απόγευμα της 12ης Οκτωβρίου μέσα από μια σπαρακτική κατάθεση ξεδιπλώνει όλο το σκηνικό του τρόμου πριν ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος ξεψυχήσει στα χέρια του: «Εδειχναν πολύ αγχωμένοι, επέμεναν να αναλάβει την υπόθεση το γραφείο μας και ο ένας από τους δύο δράστες είπε στον Ζαφειρόπουλο ότι πάνε να φέρουν μια προκαταβολή. Ο ίδιος είπε ότι έχει τα λεφτά στο αμάξι αλλά πριν φύγει ζήτησε να πάει στην τουαλέτα. Μόλις ξαναγύρισε, του ανοίξαμε την πόρτα, ανέβηκε πάνω, μπήκε μέσα στο γραφείο και αμέσως ζήτησε να ξαναπάει τουαλέτα για δεύτερη φορά. Εκείνη την ώρα, μπήκα μέσα και άκουγα μόνο την ομιλία γιατί πήγα να σημειώσω κάτι και δεν κοιτούσα. Οταν γύρισα, είδα τα δύο άτομα να έχουν σηκωθεί όρθια, να σημαδεύουν με τα πιστόλια που κρατούσαν τον Ζαφειρόπουλο, λέγοντάς του: “Εχουμε έρθει για τον Αρη το Φλώρο, πες μας πού μένει και φέρε μας τα χαρτιά του”. Τότε πήγαμε όλοι μαζί στο γραφείο του Μιχάλη. Εκεί τους έδωσε ένα χαρτί που δεν ξέρω τι ήταν, τους είπε προφορικά ότι μένει στη Φιλοθέη και ότι εμείς είμαστε δικηγόροι, κάνουμε τη δουλειά μας και δεν έχουμε κάνει κάτι. Τότε του είπαν: “Δώσε μας τη δικογραφία”.

Ο Μιχάλης τους έδειξε τη δικογραφία, τους είπε ότι είναι δύο ντουλάπια και ότι μπορούν να πάρουν ό,τι θέλουν. Μετά, το ίδιο άτομο που σας είπα ότι πριν πήγε στο αμάξι, βγήκε για λίγο έξω και εκεί ο άλλος μας ζήτησε αν έχουμε λεφτά και πού τα έχουμε. Τότε ο Μιχάλης του λέει “Δεν έχουμε λεφτά. Εδώ είναι δικηγορικό γραφείο” και βγάζει από την τσέπη του ό,τι χρήματα είχε και του τα έδωσε λέγοντάς του “Πάρτα”. Δεν θυμάμαι πόσα λεφτά ήταν, μετά έβγαλα και εγώ με τη σειρά μου τα λεφτά από την τσέπη και του τα έδωσα. Πρέπει να ήταν 50 με 70 ευρώ.

Μετά μπήκε και το άλλο άτομο μέσα, μας ζήτησε τα κινητά μας και αφού του τα δώσαμε προσωρινά και τα είχε στα χέρια του, ο Μιχάλης του είπε: “Μη μας παίρνεις τα κινητά, είναι όλη η δουλειά μας. Πάρε ό,τι άλλο θες”. Αυτός συμφώνησε λέγοντας: “Εντάξει” και γυρνώντας σε μένα μου λέει: “Εσύ έλα μαζί μου έξω”. Βγαίνοντας έξω από το γραφείο του Μιχάλη, άκουσα να λέει στον άλλο που ήταν μέσα: “Ρίξτου μια στο πόδι, πρέπει να φύγει το μήνυμα”», αναφέρει και στις επόμενες γραμμές περιγράφει το σκηνικό του θανάτου: «Μετά από λίγο ακούω τον Μιχάλη κάτι να φωνάζει και με τη μία βγήκα έξω και πήγα στο γραφείο του και τον είδα να κάθεται στην καρέκλα του γραφείου του. Του φώναξα αν είναι καλά και αυτός μου είπε “Με σκότωσαν!” Του μίλησα, εκείνη τη στιγμή σηκώνεται όρθιος και του λέω “Καθίστε” γιατί τον είδα ότι είχε χλωμιάσει και ότι τον είχαν πυροβολήσει στην κοιλιά. Δεν μπορούσε να μου μιλήσει και έδειχνε πως πονούσε. Κατευθείαν προσπάθησα να καλέσω το 100 και το ΕΚΑΒ αλλά δεν το σήκωνε το 100, δεν μπορούσα να πιάσω γραμμή». 

Αριστείδης Φλώρος. Από τις επιχειρήσεις στη φυλακή για το σκάνδαλο


Στο επίκεντρο μιας νέας δικαστικής περιπέτειας που συνδέεται με τη δολοφονία του ποινικολόγου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου βρίσκεται εδώ και λίγες εβδομάδες ο Αριστείδης Φλώρος. Ο 39χρονος άλλοτε πολλά υποσχόμενος επιχειρηματίας -τρόφιμος σήμερα του ψυχιατρείου των Φυλακών Κορυδαλλού- πρωταγωνιστεί στην υπόθεση απόπειρας ανθρωποκτονίας του δικηγόρου Γιώργου Αντωνόπουλου, με τη δίκη για τη συγκεκριμένη υπόθεση να είναι σε εξέλιξη στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας. 
Η νέα δικαστική περιπέτεια για τον Αριστείδη (Αρη) Φλώρο έρχεται πριν καλά-καλά συμπληρωθεί ένας χρόνος από τη βαριά καταδίκη του για την πολύκροτη υπόθεση της Energa - Hellas Power σε κάθειρξη 21 ετών χωρίς αναστολή για υπεξαίρεση και ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Πρόκειται για την υπόθεση που χαρακτηρίστηκε ως ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα διασπάθισης δημόσιου χρήματος, δεδομένου ότι ο Αρης Φλώρος και ο έτερος βασικός κατηγορούμενος Βασίλης Μηλιώνης, εκπρόσωποι αμφότεροι των εταιρειών παροχής ηλεκτρικού ρεύματος Energa και Hellas Power, κατηγορήθηκαν ότι δεν απέδωσαν ποτέ στο Δημόσιο περί τα 152 εκατ. ευρώ, χρήματα που εισέπρατταν από το λεγόμενο «χαράτσι» στα ακίνητα, τέλη και άλλες επιβαρύνσεις.

Και ενώ η αυλαία της δίκης για τη συγκεκριμένη υπόθεση έπεσε τον περασμένο Φεβρουάριο με βαριές καταδίκες, ο Αρης Φλώρος αυτή τη φορά αντιμετωπίζει κατηγορίες που τον τοποθετούν ως το κεντρικό πρόσωπο σε απόπειρα αφαίρεσης ανθρώπινης ζωής - και μάλιστα με συμβόλαιο θανάτου που, κατά τη Δικαιοσύνη, φέρει την υπογραφή του!

Κατηγορείται ως ηθικός αυτουργός της απόπειρας ανθρωποκτονίας του Γιώργου Αντωνόπουλου. Πρόκειται για τον δικηγόρο που είχε παρασταθεί ως πολιτική αγωγή στη δίκη για το σκάνδαλο της Energa - Hellas Power, ήταν δηλαδή αντίδικός του, ζητώντας την καταδίκη του. Συνήγορος του Α. Φλώρου στη δίκη της Energa ήταν ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος.
Για την υπόθεση αυτή στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου εκτός από τον Αριστείδη Φλώρο κάθονται τέσσερα ακόμη πρόσωπα: οι Παναγιώτης Ευθυμιά­δης (ελεύθερος με περιοριστικούς όρους), Ιωάννης Τσιβελεκίδης (κρατούμενος στις Φυλακές Κορυδαλλού), Olti Dulce (κρατούμενος στις Φυλακές Χανίων) και Arber Bako (επίσης κρατούμενος στις Φυλακές Δομοκού). Ποιος είναι όμως ο πυρήνας της συγκεκριμένης υπόθεσης, η οποία δεν αποκλείεται να ρίξει φως σε άγνωστες ακόμη πτυχές της στυγερής δολοφονίας του γνωστού ποινικολόγου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου;

Ηταν 3 Νοεμβρίου του 2014, όταν ο 62χρονος δικηγόρος  Γ. Αντωνόπουλος δέχεται ένοπλη επίθεση ενώ έβγαινε έξω από το σπίτι του στην Πεντέλη κρατώντας στα χέρια του ένα τσαντάκι που περιείχε 3.000 ευρώ. Δύο άνδρες πλησίασαν τον δικηγόρο και τον απείλησαν - ο ένας κρατούσε ένα πιστόλι με σιγαστήρα και ο δεύτερος ένα καλάσνικοφ. Ακολούθησε διάλογος λίγων λεπτών και τότε ο ένας από τους δράστες άρπαξε το τσαντάκι που κρατούσε στα χέρια του ο 62χρονος και αμέσως τον πυροβόλησε στο πρόσωπο. Η σφαίρα πέρασε την κάτω γνάθο και βγήκε από την κάτω πλευρά του τραχήλου. Ο Γ. Αντωνόπουλος, που τελικά κατάφερε να γλιτώσει από τα πυρά των παραλίγο δολοφόνων του, σωριάστηκε αιμόφυρτος στο έδαφος. 

Το συμβόλαιο θανάτου

Οταν έλαβε χώρα η επίθεση σε βάρος του Γ. Αντωνόπουλου, η δίκη για το σκάνδαλο της Energa δεν είχε ξεκινήσει ακόμη, ωστόσο ο Αρης Φλώρος βρισκόταν προφυλακισμένος στον Κορυδαλλό, όπως και άλλοι συγκατηγορούμενοί του στην ίδια υπόθεση.  Η Αστυνομία άρχισε να αναζητεί τους δράστες της επίθεσης σε βάρος του δικηγόρου, για να καταλήξει έπειτα από μήνες ερευνών σε μια διαπίστωση, που μένει βεβαίως να επιβεβαιωθεί με την κρίση από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας στη δίκη που βρίσκεται σε εξέλιξη. Ποια ήταν αυτή; Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, ο Αριστείδης Φλώρος είχε αναθέσει στους Αλβανούς Olti Dulce και Arber Baco να δολοφονήσουν τον δικηγόρο του αντιδίκου του (νομικό εκπρόσωπο του ΛΑΓΗΕ) στη δίκη για το σκάνδαλο της Energa αντί 100.000 ευρώ.
Είχε προηγηθεί ενώπιον του ανακριτή η ομολογία των δύο Αλβανών, ότι δηλαδή είχαν λάβει εντολή για συμβόλαιο θανάτου σε βάρος του δικηγόρου από τον Αριστείδη Φλώρο. 
Μια ομολογία που ο 39χρονος άλλοτε επιχειρηματίας χαρακτηρίζει «κατευθυνόμενη», αποδίδοντάς την σε υπόδειξη που έκανε ο αντίδικός του δικηγόρος προς τους δύο κακοποιούς. 
Βασιλική Κόκκαλη

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr