Ο θάνατος ενός καθηγητή ξετύλιξε το κουβάρι της υπόθεσης με τις κλοπές θυρίδων στη Θεσσαλονίκη

Όταν άρχισαν να ζητούν εξηγήσεις από την τράπεζα, όπως αποκάλυψε ένα θύμα, λάμβαναν απαντήσεις που τους διαβεβαίωναν ότι δεν τρέχει τίποτα και πως «δεν υπάρχει καμία ένδειξη πλημμελούς φύλαξης» και βάσει αυτού αρνούνταν να δώσει περισσότερα στοιχεία επί του θέματος, λέγοντας ότι οι καταγγελλίες είναι αβάσιμες και ανυπόστατες

Οι άνθρωποι που είδαν οικονομίες και αντικείμενα μίας ζωής να χάνονται από τις θυρίδες τους αποκάλυψαν στοιχεία, σχετικά με την υπόθεση κλοπής αντικειμένων από θυρίδες υποκαταστήματος τράπεζας στη Θεσσαλονίκη.

Όπως ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ., πρόκειται για υπαλλήλους του τραπεζικού υποκαταστήματος, ηλικίας 61 έως 64 ετών, οι οποίοι είχαν πρόσβαση στις θυρίδες, από τις οποίες, την περίοδο 1999-2016, καταγγέλθηκε ότι εξαφανίστηκε το πολύτιμο περιεχόμενό τους. Συνολικά, κατά την ίδια ανακοίνωση, από εννέα τραπεζικές θυρίδες που είχαν μισθώσει 13 ιδιοκτήτες, αφαιρέθηκαν ρολόγια και χρυσαφικά, η αξία των οποίων προσεγγίζει τα 2,7 εκατ. ευρώ, χρυσές λίρες, όπως επίσης 100.000 ευρώ και 3.196 δολάρια ΗΠΑ σε μετρητά.

Ένα εκ των θυμάτων ανέφερε ότι έχασε περί τα 75.000 ευρώ, που ήταν το εφάπαξ του και κοσμήματα αξίας 30.000 ευρώ, ενώ ένας άλλος αποκάλυψε ότι μέσα στη θυρίδα του βρίσκονταν χρυσαφικά αρραβώνων γάμου και γενικά αντικείμενα που φυλασσονταν εκεί, εδώ και πολύ καιρό. Όταν αποκαλύφθηκε ότι η θυρίδα του ήταν άδεια, η τράπεζα του είπε ότι πρέπει να έχει κάνει λάθος την τράπεζα, και τα λεφτά του είναι αλλού.

Όταν άρχισαν να ζητούν εξηγήσεις από την τράπεζα, όπως αποκάλυψε ένα θύμα, λάμβαναν απαντήσεις που τους διαβεβαίωναν ότι δεν τρέχει τίποτα και πως «δεν υπάρχει καμία ένδειξη πλημμελούς φύλαξης» και βάσει αυτού αρνούνταν να δώσει περισσότερα στοιχεία επί του θέματος, λέγοντας ότι οι καταγγελλίες είναι αβάσιμες και ανυπόστατες.

Η αστυνομία έφτασε στην άκρη του νήματος από έναν καθηγητή του ΑΠΘ, αρμενικής καταγωγής, ο οποίος είχε καταγράψει το περιεχόμενο της θυρίδας του που αριθμούσε σε 1305 λίρες αγγλίας, 3195 δολάρια και κοσμήματα αξίας 400.000 ευρώ. Όταν πέθανε, οι κληρονόμοι πήγαν να ανοίξουν τη θυρίδα και την είδαν άδεια, οπότε και ξεκίνησε να ξετυλίγεται το κουβάρι της υπόθεσης.

Ήδη η σχηματισθείσα δικογραφία διαβιβάστηκε σε ειδικό ανακριτή διαφθοράς ενώπιον του οποίου καλούνται να λογοδοτήσουν τα εμπλεκόμενα πρόσωπα, τα οποία ήταν υπεύθυνα για τη φύλαξη των τραπεζικών θυρίδων και για τους οποίους ασκήθηκε δίωξη.

Δείτε το ρεπορτάζ:



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr