Το νέο street food concept με την υπογραφή των La Pasteria συνδυάζει την αυθεντική ιταλική φινέτσα με μια μοντέρνα αισθητική και φέρνει επανάσταση στο φαγητό on the go.
«Life Innovation 2018: Kαινοτόμες ιδέες από Ελληνες ερευνητές
«Life Innovation 2018: Kαινοτόμες ιδέες από Ελληνες ερευνητές
Ξεχώρισε η ιδέα για τη δημιουργία των φιαλών OliveSmart, οι οποίες θα είναι σε θέση να αναγνωρίζουν την ποιότητα του ελαιολάδου πριν την αγορά του
Μία λαμπρή ιδέα η πρόταση του επιστήμονα Αθανάσιου Δεμεσλή για δημιουργία των φιαλών OliveSmart, οι οποίες θα είναι σε θέση να αναγνωρίζουν την ποιότητα του ελαιολάδου πριν την αγορά του, καθώς θα παρέχεται έλεγχος της ποιότητας σε πραγματικό χρόνο, βραβεύτηκε σε ειδική τελετή του “LIFE INNOVATION” 2018 2ου ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ “
Στο Αμφιθέατρο του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών, ολοκληρώθηκε χθες ο2ος διαγωνισμός Καινοτομίας “LIFE INNOVATION” που είχε προκηρύξει τον Απρίλιο του 2018 η APIVITA σε συνεργασία με το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα «Βιοεπιχειρείν», και μάλιστα η επίσημη έναρξη του διαγωνισμού είχε πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του πρώτουTEDx του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, στο οποίο η APIVITA ήταν χρυσός χορηγός
Χαιρετισμό απηύθυναν ο Δρ. Βασίλειος Γρηγορίου, Πρόεδρος του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών,ο καθηγητής Δημήτρης Λεωνίδας, Διευθυντής του Μεταπτυχιακού Προγράμματος«Βιοεπιχειρείν» και ο Δρ. Αλέξανδρος Πίντζας, Διευθυντής του Ινστιτούτου Βιολογίας,Φαρμακευτικής Χημείας και Βιοτεχνολογίας του ΕΙΕ, οι οποίοι, ως εκπρόσωποι της επιστημονικής κοινότητας, υπογράμμισαν την τεράστια σημασία της καινοτομίας, αλλά και την ανάγκη αυτή η προσπάθεια να έχει μια συνέχεια και μια στήριξη από όλους .
Στη συνέχεια ο Νίκος Κουτσιανάς, Πρόεδρος της APIVITA, υπενθύμισε πως για την APIVITA η Καινοτομία είναι κομμάτι του DNA της εταιρείας, που το υπηρετεί από την ίδρυσή της, το 1979.Σημείωσε επίσης πόσο επιτακτική ανάγκη είναι μια συλλογική προσπάθεια για στήριξη της καινοτομίας στη χώρα μας ώστε αυτές οι μικρές "φωλιές" υγιούς επιχειρηματικότητας να μπορέσουν να αναδειχθούν σε εθνικό επίπεδο και να επαναπροσδιορίσουν την επιχειρηματικότητα.
Τέλος, στο βήμα κλήθηκαν για ένα σύντομο χαιρετισμό οι βουλευτές Νίκη Κεραμέως, Τομεάρχης Παιδείας, Ερευνας και Θρησκευμάτων της ΝΔ, και ο Γιώργος Μαυρωτάς από το ΠΟΤΑΜΙ, οι οποίοι με τη σειρά τους συμφώνησαν στη μεγάλη σημασία της στήριξης τέτοιων πρωτοβουλιών για την ανάδειξη της καινοτομίας, καθώς αυτές συμβάλλουν στην μείωση τουφαινόμενου του brain drain στη χώρα μας. Νικητής του διαγωνισμού αναδείχτηκε ο Αθανάσιος Δεμεσλής, με τη σύμφωνη γνώμη της επιτροπής αλλά και του κοινού που παρακολούθησε τις παρουσιάσεις, το οποίο είχε και δικαίωμα ψηφοφορίας της προτιμώμενης πρότασης. Η πρόταση του κ. Δεμεσλή περιελάμβανεται η δημιουργία των φιαλών OliveSmart, οι οποίες θα είναι σε θέση να αναγνωρίζουν την ποιότητα του ελαιολάδου πριν την αγορά του, καθώς θα παρέχεται έλεγχος της ποιότητας σε πραγματικό χρόνο. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα την εκπαίδευση των καταναλωτών σε ένα quality-oriented μοντέλο, κάνοντας έτσι το ελληνικό ελαιόλαδο ανταγωνιστικό, αποφέροντας παράλληλα περισσότερα κέρδη και στον παραγωγό, ανεβάζοντας έτσι και το βιοτικό επίπεδο χιλιάδων ανθρώπων, που έχουν ως κύρια πηγή εισοδήματος την παραγωγή ελαιολάδου. Ο κ. Δεμεσλής θα λάβει μία πλήρη υποτροφία στο πρωτοποριακό πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών «Βιοεπιχειρείν», που έχει σχεδιαστεί από το Τμήμα Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίαςτου Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και το Ινστιτούτο Βιολογίας, Φαρμακευτικής Χημείας καιΒιοτεχνολογίας του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών.Τη δεύτερη θέση στον διαγωνισμό κατέλαβε η Αικατερίνη Κώστογλου με την ιδέα της για τη δημιουργία ενός σκευάσματος με βάση το σταφύλι, το οποίο θα επιδρά θετικά στασυμπτώματα της ροδόχρου ακμής. Στην τρίτη θέση βρέθηκε η Μαρία Χατζηγεωργίου, με την πρόταση δημιουργίας ενός συστήματος επαναπλήρωσης καλλυντικού προϊόντος, που θα δίνει τη δυνατότητα στον καταναλωτή να φτιάξει τον δικό του εξατομικευμένο συνδυασμό προϊόντων, ώστε να καλύψει τις ανάγκες της επιδερμίδας του.
Στο Αμφιθέατρο του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών, ολοκληρώθηκε χθες ο2ος διαγωνισμός Καινοτομίας “LIFE INNOVATION” που είχε προκηρύξει τον Απρίλιο του 2018 η APIVITA σε συνεργασία με το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα «Βιοεπιχειρείν», και μάλιστα η επίσημη έναρξη του διαγωνισμού είχε πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του πρώτουTEDx του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, στο οποίο η APIVITA ήταν χρυσός χορηγός
Χαιρετισμό απηύθυναν ο Δρ. Βασίλειος Γρηγορίου, Πρόεδρος του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών,ο καθηγητής Δημήτρης Λεωνίδας, Διευθυντής του Μεταπτυχιακού Προγράμματος«Βιοεπιχειρείν» και ο Δρ. Αλέξανδρος Πίντζας, Διευθυντής του Ινστιτούτου Βιολογίας,Φαρμακευτικής Χημείας και Βιοτεχνολογίας του ΕΙΕ, οι οποίοι, ως εκπρόσωποι της επιστημονικής κοινότητας, υπογράμμισαν την τεράστια σημασία της καινοτομίας, αλλά και την ανάγκη αυτή η προσπάθεια να έχει μια συνέχεια και μια στήριξη από όλους .
Στη συνέχεια ο Νίκος Κουτσιανάς, Πρόεδρος της APIVITA, υπενθύμισε πως για την APIVITA η Καινοτομία είναι κομμάτι του DNA της εταιρείας, που το υπηρετεί από την ίδρυσή της, το 1979.Σημείωσε επίσης πόσο επιτακτική ανάγκη είναι μια συλλογική προσπάθεια για στήριξη της καινοτομίας στη χώρα μας ώστε αυτές οι μικρές "φωλιές" υγιούς επιχειρηματικότητας να μπορέσουν να αναδειχθούν σε εθνικό επίπεδο και να επαναπροσδιορίσουν την επιχειρηματικότητα.
Τέλος, στο βήμα κλήθηκαν για ένα σύντομο χαιρετισμό οι βουλευτές Νίκη Κεραμέως, Τομεάρχης Παιδείας, Ερευνας και Θρησκευμάτων της ΝΔ, και ο Γιώργος Μαυρωτάς από το ΠΟΤΑΜΙ, οι οποίοι με τη σειρά τους συμφώνησαν στη μεγάλη σημασία της στήριξης τέτοιων πρωτοβουλιών για την ανάδειξη της καινοτομίας, καθώς αυτές συμβάλλουν στην μείωση τουφαινόμενου του brain drain στη χώρα μας. Νικητής του διαγωνισμού αναδείχτηκε ο Αθανάσιος Δεμεσλής, με τη σύμφωνη γνώμη της επιτροπής αλλά και του κοινού που παρακολούθησε τις παρουσιάσεις, το οποίο είχε και δικαίωμα ψηφοφορίας της προτιμώμενης πρότασης. Η πρόταση του κ. Δεμεσλή περιελάμβανεται η δημιουργία των φιαλών OliveSmart, οι οποίες θα είναι σε θέση να αναγνωρίζουν την ποιότητα του ελαιολάδου πριν την αγορά του, καθώς θα παρέχεται έλεγχος της ποιότητας σε πραγματικό χρόνο. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα την εκπαίδευση των καταναλωτών σε ένα quality-oriented μοντέλο, κάνοντας έτσι το ελληνικό ελαιόλαδο ανταγωνιστικό, αποφέροντας παράλληλα περισσότερα κέρδη και στον παραγωγό, ανεβάζοντας έτσι και το βιοτικό επίπεδο χιλιάδων ανθρώπων, που έχουν ως κύρια πηγή εισοδήματος την παραγωγή ελαιολάδου. Ο κ. Δεμεσλής θα λάβει μία πλήρη υποτροφία στο πρωτοποριακό πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών «Βιοεπιχειρείν», που έχει σχεδιαστεί από το Τμήμα Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίαςτου Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και το Ινστιτούτο Βιολογίας, Φαρμακευτικής Χημείας καιΒιοτεχνολογίας του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών.Τη δεύτερη θέση στον διαγωνισμό κατέλαβε η Αικατερίνη Κώστογλου με την ιδέα της για τη δημιουργία ενός σκευάσματος με βάση το σταφύλι, το οποίο θα επιδρά θετικά στασυμπτώματα της ροδόχρου ακμής. Στην τρίτη θέση βρέθηκε η Μαρία Χατζηγεωργίου, με την πρόταση δημιουργίας ενός συστήματος επαναπλήρωσης καλλυντικού προϊόντος, που θα δίνει τη δυνατότητα στον καταναλωτή να φτιάξει τον δικό του εξατομικευμένο συνδυασμό προϊόντων, ώστε να καλύψει τις ανάγκες της επιδερμίδας του.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ειδήσεις
Δημοφιλή
Σχολιασμένα