Στη συνήθη τουρκική προπαγάνδα εντάσσεται η «είδηση» που παίζει σε εφημερίδες όπως η Σαμπάχ και αναφέρει ότι τρία πλοία του Πολεμικού Ναυτικού και ένα περιπολικό της Ακτοφυλακής έβγαλαν οι Τούρκοι στα Ίμια, λίγα εικοσιτετράωρα πριν από την επέτειο της Κρίσης των Ιμίων.
Όπως αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ, σκοπός τους είναι να εμποδίσουν τυχόν κατάθεση στεφάνουν που ίσως επιχειρήσει η ελληνική πλευρά!
Το ΓΕΕΘΑ διαψεύδει κατηγορηματικά όσα διακινούν οι τουρκικές εφημερίδες και αναφέρει πως στην περιοχή επικρατεί η «συνήθης κατάσταση», δηλαδή αγκυροβολημένα ελληνικά πλοία στα γύρω νησιά και αντιστοίχως τουρκική παρουσία στα λιμάνια της γείτονος.
Η εφημερίδα Σαμπάχ, από την πλευρά της έγραφε: «Κάθε χρόνο από το 1996, η ελληνική πλευρά επιχειρεί να καταθέσει στεφάνι στην περιοχή, στην μνήμη των τριών αξιωματικών που σκοτώθηκαν όταν έπεσε το ελικόπτερο στο οποίο επέβαιναν, τα ξημερώματα της 31ης Ιανουαρίου 1996. Φέτος οι Έλληνες στρατιώτες δεν θα μπορέσουν να πλησιάσουν την περιοχή. Ο τουρκικός στρατός, που έχει λάβει εκτεταμένα μέτρα ασφαλείας, έχει αποκλείσει την περιοχή».
Κλείσιμο
Υπενθυμίζεται ότι αυστηρό μήνυμα προς την Τουρκία απηύθυνε ο πρώην αρχηγός του ΓΕΕΘΑ και νυν υπουργός Εθνικής Αμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης κατά την πρώτη του τοποθέτηση στην Βουλή: «Ο εθνικός μας εναέριος χώρος, τα χερσαία σύνορα και θαλάσσιος χώρος προστατεύονται 24 ώρες το 24ωρο, 365 ημέρες το χρόνο και αυτό το έχουμε αποδείξει. Όποιος αμφισβητήσει τα κυριαρχικά μας δικαιώματα θα λάβει άμεσα συντριπτική απάντηση» είπε ο κ. Αποστολάκης για να προσθέσει στην συνέχεια πως: «Οι στιγμές είναι κρίσιμες και επιβάλλουν ενότητα και εθνική συνεννόηση».
Ο Πάνος Καμμένος, όσο ήταν στην θέση του υπουργού Άμυνας, αλλά και στο πλαίσιο του σόου που έδωσε κατά την αποχώρησή του από την θέση αυτή και από την κυβέρνηση, κατέθετε κάθε χρόνο στεφάνι στα Ίμια. Χωρίς να ανακοινώνεται ποτέ από πριν, ο κύριος Καμμένος πετούσε κάποια από τις ημέρες αυτές πάνω ή κοντά στις βραχονησίδες και κατέθετε στεφάνι, αναρτώντας κατόπιν τις φωτογραφίες στα κοινωνικά δίκτυα.
Τελική πράξη.... από εκεί που ξεκίνησε το ταξίδι ΙΜΙΑ τώρα . Τιμή στους ΗΡΩΕΣ ΒΛΑΧΑΚΟ ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗ ΓΙΑΛΟΨΟ και σε ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΙ ΕΠΕΣΑΝ ΥΠΕΡ ΠΙΣΤΕΩΣ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΥΠΟΚΛΕΙΝΕΤΑΙ. Ευχαριστώ τους υπασπιστές μου τον πιλότο ΣΝΧΗ ΦΙΛΙΠΠΟΥ και το πλήρωμα του HU1 για όλα αυτά τα χρόνια. pic.twitter.com/YzBW3Ssn2C
Η στιγμή που ο ΥΕΘΑ @PanosKammenos πραγματοποιεί ρίψη στεφάνου στο θαλάσσιο χώρο των Ιμίων, στον τόπο θυσίας των τριών ηρώων Αξιωματικών του ΠΝ Χριστόδουλου Καραθανάση, Παναγιώτη Βλαχάκου και Έκτορα Γιαλοψού. ΑΘΑΝΑΤΟΙ! pic.twitter.com/Qg6uJ45yMY
Εντωμεταξύ, στην αναζήτηση της Google, αν ψάξει κανείς για τη λέξη «Ίμια» τις τελευταίες ημέρες, εμφανίζονται Τούρκοι στρατιώτες, προφανώς σε φωτογραφίες αρχείου. Καθώς δεν φαίνεται πού έχουν τραβηχτεί, και μπορεί να έχουν ανέβει από οποιονδήποτε, είναι σαφές πως δεν έχουν άλλο σκοπό παρά την πρόκληση.
Αν κάτι μπορεί να χαρακτηρίσει την Toyota, είναι σίγουρα η διορατικότητα. Αυτό άλλωστε σημαίνει και η λέξη «Kenshiki» που έχει δώσει το όνομά της σε ένα ετήσιο forum που κάθε χρόνο αποδεικνύει ότι η επιμονή και η προσήλωση οδηγούν σε θεαματικά αποτελέσματα.
Η υποχρεωτική εφαρμογή του μέτρου και στις συναλλαγές μεταξύ επιχειρήσεων είναι ένα σημαντικό βήμα προς την πλήρη ψηφιοποίηση των φορολογικών διαδικασιών.