Μεγαλώνει το μυστήριο με την πτήση του Falcon από τη Βενεζουέλα

Μεγαλώνει το μυστήριο με την πτήση του Falcon από τη Βενεζουέλα

Οι ύποπτες στάσεις σε Ζυρίχη, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Αθήνα και Μαρόκο – Τα συστήματα ανίχνευσης πτήσεων δεν μπορούσαν να εντοπίσουν το στίγμα του για αρκετά 24ωρα

falkon
Αν και τις τελευταίες ώρες κυβερνητικές πηγές προσπαθούν να υποβαθμίσουν το θέμα με την προσγείωση του κρατικού αεροσκάφους της Βενεζουέλας σε ελληνικό έδαφος, κάνοντας λόγο για «θεωρίες συνωμοσίας που θα ζήλευε και ο Αρτέμης Σώρρας», ωστόσο τα στοιχεία που έρχονται στο φως σχετικά με το δρομολόγιο που ακολούθησε το Falcon 900, έχοντας απογειωθεί από το αεροδρόμιο της Maiguetia, κάθε άλλο παρά συναινούν προς την κατεύθυνση που επιχειρεί να δώσει το Μαξίμου, δηλαδή πως πρόκειται απλά για μια πτήση που ήρθε από την Ασία και προσγειώθηκε στη χώρα μας για ανεφοδιασμό.

Αν όντως η εκδοχή του Μαξίμου ίσχυε, τότε το αεροσκάφος θα έπρεπε να είχε προσγειωθεί σε αεροδρόμιο υπό πλήρη έλεγχο της Πολεμικής Αεροπορίας, σύμφωνα με το πρωτόκολλο που ακολουθείται σε αυτές τις περιπτώσεις.

Αν κρίνουμε δε από το γεγονός ότι το στίγμα του χανόταν κατά μεγάλα χρονικά διαστήματα από τα συστήματα ανίχνευσης πτήσεων, όπως και το ότι εντοπίστηκε να έχει προσγειωθεί σε χώρες που φημίζονται για διακίνηση μαύρου χρήματος, μόνο «αθώα» δεν μπορεί να χαρακτηριστεί η προσγείωση και παραμονή του στο «Ελ. Βενιζέλος» για περίπου 4 ώρες.

Από τη Βενεζουέλα στις Αζόρες και στην Ελβετία

Το Βενεζουελάνικο Falcon απογειώθηκε από τη χώρα του Μαδούρο και προσγειώθηκε αρχικά σε πορτογαλικό έδαφος, συγκεκριμένα στο νησί Santa Maria στο σύμπλεγμα των Αζορών. Παραμένει εκεί ωσότου ανεφοδιαστεί και απογειώνεται λίγες ώρες μετά, χωρίς όμως να είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε τον επόμενο προορισμό του, δεδομένου ότι το στίγμα του είχε χαθεί για τέσσερις ολόκληρες μέρες.

Κλείσιμο
Στις 28 Φεβρουαρίου, το Falcon εντοπίζεται στην Ελβετία και συγκεκριμένα στο αεροδρόμιο της Ζυρίχης όπου και θα πραγματοποιήσει μια εσωτερική πτήση με προορισμό την Γενεύη. Σύμφωνα με τα συστήματα ανίχνευσης πτήσεων, το στίγμα του εντοπίζεται στο αεροδρόμιο της Γενεύης το πρωί της ίδιας μέρας.

Όμως και τις επόμενες μέρες, το στίγμα του Falcon δεν θα είναι ανιχνεύσιμο από τα συστήματα, ωσότου εντοπιστεί στις 2 Μαρτίου, Σάββατο, στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», προερχόμενο από τον επίγειο τραπεζικό παράδεισο των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι έγινε συνάντηση

Στην Αθήνα, όπως προαναφέραμε, θα παραμείνει συνολικά τέσσερις ώρες, χρονική διάρκεια κατά την οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξε συνάντηση μεταξύ ενός εκ των επιβαινόντων στο Falcon με Έλληνα αξιωματούχο, χωρίς ωστόσο να επιβεβαιωθεί κάτι τέτοιο. Να υπενθυμίσουμε ότι οι αρχικές πληροφορίες, σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, ανέφεραν ότι εντός του αεροσκάφους ήταν και ο υπουργός Εξωτερικών του Νικολάς Μαδούρο, Χόρχε Αρεάσα.

«Ήλθε Υπουργός Εξωτερικών άλλης χώρας στην Ελλάδα και το μάθαμε από το ρεπορτάζ;» αναφέρει σε ερώτησή του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Ανδρέας Λοβέρδος. Και συνεχίζει: «Έκανε συναντήσεις και δεν ξέρουμε με ποιόν; Είναι το ανωτέρω πρόσωπο, υπουργός Εξωτερικών της Βενεζουέλας; Γιατί η κυβέρνηση δεν απαντά ευθέως, αλλά προτιμά τις υπεκφυγές και τα επιχειρήματα της πεντάρας; Ως κόμμα της αντιπολίτευσης θέτουμε ερωτήματα και αναμένουμε απαντήσεις».

Την ίδια ημέρα, όπως φαίνεται από τα συστήματα ανίχνευσης πτήσεων, το Βενεζουελάνικο αεροσκάφος απογειώνεται από την Αθήνα με δηλωμένο προορισμό στον πύργο ελέγχου το Μαρόκο.


Νέα ερωτήματα για τη σκοπιμότητα των Ελληνικών αρχών


Είναι εύλογο λοιπόν να προκύπτουν νέα ερωτήματα σχετικά με τους λόγους για τους οποίους δόθηκε άδεια για να προσγειωθεί το αεροσκάφος στην Ελλάδα, όταν οι περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες το αρνήθηκαν, όπως και για την φημολογούμενη συνάντηση του εκπροσώπου της κυβέρνησης Μαδούρο με αξιωματούχο της ελληνικής κυβέρνησης.

Δεν προκαλεί εντύπωση άραγε ότι το στίγμα του κυβερνητικού αεροσκάφους (ανήκει στην κρατική εταιρεία πετρελαίων της Βενεζουέλας) ανιχνεύτηκε μόλις τέσσερις φορές, ενώ είχαν μεσολαβήσει πολλά 24ωρα και τα οποία καλύπτουν μία γεωγραφική περιοχή από τις Αζόρες του κεντρικού Ατλαντικού Ωκεανού έως τον Περσικό Κόλπο; Γιατί να εκτεθεί σε κίνδυνο το πλήρωμα του αεροσκάφους προκειμένου να μην είναι ανιχνεύσιμο το στίγμα του;

Διαπιστώνεται, λοιπόν, ότι για κάποιο λόγο τον οποίο γνωρίζουν μόνο οι επιβαίνοντες στο αεροσκάφος καθώς και όσοι συναντήθηκαν μαζί τους στα αεροδρόμια όπου προσγειώθηκε, αυτή η πτήση έπρεπε να παραμείνει κρυφή για συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα. Γιατί άραγε;
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης