Για κακούργημα… «μετά τις αποφάσεις για την Αλουμίνιον» upd

Νέα τροπή παίρνει η δικαστική διερεύνηση της υπόθεση με τις διακοπές ρεύματος κατά τη διάρκεια της τελευταίας απεργίας των εργαζομένων στη ΔΕΗ. Ενώ ο εισαγγελέας Πρωτοδικών κ. Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος, που είχε διενεργήσει τη σχετική προκαταρκτική εξέταση, είχε προτείνει την αρχειοθέτηση της σχετικής δικογραφίας, με το σκεπτικό ότι δεν προέκυψαν στοιχεία για τη διάπραξη αξιόποινων πράξεων τόσο για τη διοίκηση της ΔΕΗ όσο και για τους συνδικαλιστές, ο εισαγγελέας Εφετών κ. Χρ. Μαρκ

Νέα τροπή παίρνει η δικαστική διερεύνηση της υπόθεση με τις διακοπές ρεύματος κατά τη διάρκεια της τελευταίας απεργίας των εργαζομένων στη ΔΕΗ. Ενώ ο εισαγγελέας Πρωτοδικών κ. Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος, που είχε διενεργήσει τη σχετική προκαταρκτική εξέταση, είχε προτείνει την αρχειοθέτηση της σχετικής δικογραφίας, με το σκεπτικό ότι δεν προέκυψαν στοιχεία για τη διάπραξη αξιόποινων πράξεων τόσο για τη διοίκηση της ΔΕΗ όσο και για τους συνδικαλιστές, ο εισαγγελέας Εφετών κ. Χρ. Μαρκογιαννάκης με σχετική παραγγελία του ζητεί να ασκηθεί ποινική δίωξη σε βάρος των πενταμελούς προεδρείου της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ για ένα πλημμέλημα και ένα κακούργημα!

Αντίθετα, με την ίδια παραγγελία ο κ. Μαρκογιαννάκης ζητεί την αρχειοθέτηση της σχετικής δικογραφίας κατά το μέρος που αφορά στο αδίκημα της παράβασης καθήκοντος τόσο από τη διοίκηση της ΔΕΗ όσο και από το πενταμελές προεδρείο της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ. Τα αδικήματα για τα οποία ο κ. Μαρκογιαννάκης ζητεί την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος των συνδικαλιστών της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ είναι: «παρακώλυση λειτουργίας κοινωφελών εγκαταστάσεων» (πλημμέλημα) και «παρακώλυση λειτουργίας κοινωφελών εγκαταστάσεων από την οποία προκλήθηκε κοινή ανάγκη» (κακούργημα).

Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί ότι η έρευνα που διενήργησε ο κ. Παναγιωτόπουλος συνεπικουρούμενος από τον εισαγγελέα Πρωτοδικών κ. Νίκο Ορνεράκη ξεκίνησε με εντολή του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Γιώργου Σανιδά, προκειμένου να εξακριβωθεί εάν κατά τη διάρκεια της απεργίας είχαν τελεστεί αξιόποινες πράξεις, όπως παράβαση καθήκοντος, παρακώλυση λειτουργίας κοινωφελών εγκαταστάσεων που εξυπηρετούν την προμήθεια και πρόκληση κοινής ανάγκης.

Μια παρέμβαση που είχε προκαλέσει αντιδράσεις, δεδομένης της χρονικής στιγμής που έγινε (το απόγευμα του Σαββάτου της 10 Μαρτίου), αλλά και λόγω της θέσης που εξέφρασε ο κ. Σανιδάς, σύμφωνα με την οποία οι θιγόμενοι από την απεργία των εργαζομένων στη ΔΕΗ είχαν δικαίωμα να αξιώσουν από τους απεργούς αποζημίωση για τις βλάβες που υπέστησαν.

Αντίδραση Φωτόπουλου

Έντονη ήταν η αντίδραση του προέδρου της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ κ. Νίκου Φωτόπουλου σχετικά με την εξέλιξη, την οποία ο ίδιος συνέδεσε με την στάση που έχει κρατήσει η Ομοσπονδία στην γνωστή υπόθεση με την αλλαγή της άδειας παραγωγής της Αλουμίνιον της Ελλάδος που ζημιώνει την ΔΕΗ.

Χαρακτηριστικά ο κ. Φωτόπουλος δήλωσε ότι, ενώ η υπόθεση με τις κινητοποιήσεις της ΓΕΝΟΠ τέθηκε πριν από 20 μέρες στο αρχείο «μετά τις αποφάσεις της ΓΕΝΟΠ ενάντια στο καραμπινάτο σκάνδαλο της Αλουμίνιον και την συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Ανάπτυξης, άλλος εισαγγελέας διέταξε την συνέχιση της έρευνας».

Και ο κ. Φωτόπουλος κατέληξε «Κανένας εισαγγελέας δεν μπορεί να μας κλείσει το στόμα, τ

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr