Ακριβός Τσολάκης στον ΘΕΜΑ 104,6: Η αεροπορική βιομηχανία «τρέχει» πιο γρήγορα από το μυαλό του ανθρώπου

Ακριβός Τσολάκης στον ΘΕΜΑ 104,6: Η αεροπορική βιομηχανία «τρέχει» πιο γρήγορα από το μυαλό του ανθρώπου

«Υπάρχει ένα κενό στο κύκλωμα σύνδεσης ανθρώπινου εγκέφαλου και μηχανής. Πολλές φορές χρειάζεται πολύ ανεπτυγμένο μυαλό για να λειτουργήσει μια μηχανή»

tsolakis-ne1
Στη διαπίστωση ότι «η αεροπορική βιομηχανία τρέχει πιο γρήγορα από το μυαλό του ανθρώπου» προχώρησε στον ΘΕΜΑ 104,6 ο εμπειρογνώμονας αεροπορικών ατυχημάτων Ακριβός Τσολάκης.

«Υπάρχει ένα κενό στο κύκλωμα σύνδεσης ανθρώπινου εγκέφαλου και μηχανής. Πολλές φορές χρειάζεται πολύ ανεπτυγμένο μυαλό για να λειτουργήσει μια μηχανή» πρόσθεσε ο κ. Τσολάκης επιχειρώντας να εξηγήσει τι συνέβη με το Boeing 737 MAX8 της Ethiopian Airlines που κατέπεσε παρασύροντας στο θάνατο 157 ανθρώπους.

«Η αεροπορική βιομηχανία καλπάζει. Την ώρα που βγαίνει ένα νέο αεροπλάνο έχει ήδη σχεδιαστεί το επόμενο. Έχει υπάρξει μεγάλη πιεση στις σχεδιαστικές εταιρίες να παράγουν νέα οικονομικότερα αεροσκάφη, δεν γνωρίζω κάτα πόσο είναι ασφαλέστερα» πρόσθεσε ο κ. Τσολάκης.

Ο κ. Τσολάκης ζήτησε υπομονή μέχρι να διαπιστωθεί τι έχουν καταγράψει τα δύο «μαύρα κουτιά» αλλά, ωστόσο, δια της εις άτοπον απαγωγής εκτίμησε ότι «το πρόβλημα φαίνεται να εντοπίζεται στο αεροσκάφος γιατί ο χειριστής πιθανότερα δεν είχε πρόβλημα γιατί έχουμε επικοινωνίες του με τον πύργο ελέγχου».


Κλείσιμο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης