Κώστας Αναγνωστόπουλος: Είκοσι προτάσεις για την Ποιότητα Ζωής στη Νέα Σμύρνη

Άμεσα υλοποιήσιμες προτάσεις καταθέτει ο Κωνσταντίνος Αναγνωστόπουλος, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Νέας Σμύρνης με τον συνδυασμό του Γιώργου Κουτελάκη

Συγκεκριμένες προτάσεις άμεσα υλοποιήσιμες που μπορούν όμως να συμβάλλουν καθοριστικά για να βελτιωθεί η καθημερινότητα των πολιτών στη Νέα Σμύρνη καταθέτει ο Κώστας Αναγνωστόπουλος, μηχανικός δικτύων και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό "Νέα Σμύρνη - Ποιότητα Ζωής" με επικεφαλής υποψήφιο Δήμαρχο τον Γιώργο Κουτελάκη.

Ο Κωνσταντίνος Αναγνωστόπουλος διετέλεσε πρώτος πρόεδρος του συλλόγου "Νέα Σμύρνη - Ποιότητα Ζωής" με πολλαπλές επιτυχημένες πολιτιστικές και κοινωνικές εκδηλώσεις και αποτελεί γέννημα θρέμμα της Νέας Σμύρνης, όπου πήγε σχολείο, ζει και εργάζεται, με καταγωγή από προπάππου προς πάππου από την Σμύρνη της Μικράς Ασίας.
Οι προτάσεις του Κωνσταντίνου Δ. Αναγνωστόπουλου περιλαμβάνουν:

-Αποσυμφόρηση κίνησης και έλεγχος της στάθμευσης. Ελεύθερα πεζοδρόμια, ελεύθερη κι απρόσκοπτη διακίνηση πεζών. Άμεσες κυρώσεις σ’ αυτούς που εμποδίζουν την ελεύθερη πρόσβαση πάνω στα πεζοδρόμια, πεζών, ατόμων σε αμαξίδια και γονιών με παιδικά καροτσάκια. Ατομική ευθύνη του κάθε πολίτη να παρκάρει εκεί που δεν εμποδίζεται είτε η κίνηση των άλλων οχημάτων αλλά πρωτίστως των πεζών. (Ανακοινώσεις στους ηλεκτρονικούς πίνακες)

- Ανταποδοτικά κίνητρα για χρήση του υπογείου γκαράζ και δημιουργία μικρών δημοτικών πάρκιν ει δυνατόν (αγορά οικοπέδων από το δήμο π.χ έκταση απέναντι από πλατεία Χρ. Σμύρνης στην Κων. Παλαιολόγου). (Ιταλικό μοντέλο)

-Ενίσχυση, δημιουργία, υποστήριξη αθλητικών δραστηριοτήτων ώστε κάποια στιγμή να αποτελέσουν θεσμοθετημένα αθλητικά γεγονότα στη πόλη με μαζική συμμετοχή (διατήρηση υπαρχόντων δραστηριοτήτων και εμπλουτισμός με νέες)

-Οικοδόμηση αισθήματος στον πολίτη ότι ζει σε μια ανθρώπινη πόλη, ώστε ακόμα κι αυτοί που δεν έχουν συναισθηματική σχέση μαζί της να αποκτήσουν ώστε να τη προστατεύουν και να τη σέβονται. (Κοινωνική συνείδηση)

-Δημιουργία μιας πλατείας με χαρακτηριστικά της, τη πολιτιστική δραστηριότητα και τη καθιέρωση της ως μέρους συνάντησης κι ανταλλαγής ιδεών είτε αυτό γίνεται οργανωμένα (ουσιαστική αξιοποίηση Γαλαξία) είτε ελεύθερα σ’ όλη την έκταση της. Ελεύθερος χώρος για παιχνίδι για τα παιδιά.

-Επένδυση πλεονασματικού αποθέματος στην κοινωνική πολιτική με τη δημιουργία δημοτικών αναψυκτηρίων, σούπερ μάρκετ (όπως το κοινωνικό παντοπωλείο) που θα είναι δημοτικές επιχειρήσεις ώστε και ο δήμος να έχει έσοδα αλλά και οι υπηρεσίες και τα προϊόντα που προσφέρονται να είναι σε προσιτές τιμές για τους πολίτες, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένας ανταγωνισμός των τιμών υπέρ των πολιτών. Επιδοτούμενο έως και δωρεάν εισιτήριο στους δημοτικούς κινηματογράφους και στα αθλητικά γεγονότα για ανέργους, νέους έως 24ων ετών, άτομα άνω των 63ων ετών. (Δημοτική κάρτα νεολαίας, κάρτα ανέργων, κάρτα ηλικιωμένων)

-Έμφαση στην ψυχοκοινωνική υποστήριξη των πολιτών, ιδιαίτερα τη τρέχουσα περίοδο, με ενίσχυση των δομών ψυχικής υγείας και των υποστηρικτικών κέντρων του Δήμου.

-Αξιοποίηση της Εστίας αλλά και ένα διαφορετικό αυτόνομο Μουσείο Πανιωνίου, Σμύρνης και Μικρασιατικού Αθλητισμού που να προάγει την έρευνα πάνω στις ρίζες της πόλης και της ιστορίας της.

-Τοποθέτηση ανθρώπινου δυναμικού του δήμου με βάση το γνωστικό τους αντικείμενο και τις ικανότητές τους.

-Άμεση αξιοποίηση τεχνικού, επιστημονικού και πνευματικού δυναμικού της πόλης. Διεύρυνση της συνεισφοράς όλων των πολιτών στις υπηρεσίες του δήμου χωρίς απαραίτητα να είναι υπάλληλοί του.

-Συνεχόμενη εγρήγορση κι ενεργοποίηση της νεολαίας με φεστιβάλ, αθλητικές δραστηριότητες κ.α

-Αξιοποίηση της υπάρχουσας τεχνολογίας και επενδύσεις από το αποθεματικό σε νέες με άξονα τη χρησιμοποίησή τους πάντα σε συνάρτηση με τη φύση και τον άνθρωπο. (Δικτυακή διασύνδεση υπηρεσιών και οργανισμών του Δήμου, Τηλεματική στις δημοτικές συγκοινωνίες)

-Λειτουργία αθλητικών χώρων σχολείων και τις απογευματινές ώρες, ώστε να αποτελέσουν μια εναλλακτική πηγή άθλησης για όλους τους δημότες. Διπλό όφελος: οι χώροι των σχολείων κρατιούνται ζωντανοί και φωτισμένοι αλλά και αποθαρρύνονται άσχετοι να οικειοποιούνται ανεξέλεγκτα τους χώρους για να κάνουν από παράνομες δραστηριότητες έως βανδαλισμούς. Δημιουργία νέων χώρων άθλησης όπου είναι δυνατό.

-Αξιοποίηση των ηλεκτρονικών μέσων επικοινωνίας, για την καλύτερη αλληλεπίδραση πολιτών και δήμου σε σχέση με τα προβλήματά τους αλλά και προτάσεις που κομίζουν για το Δήμο.
Προτάσεις που αφορούν στις Υποδομές:
-Άσκηση πίεσης προς την κατεύθυνση της μείωσης των συντελεστών δόμησης. Όχι άλλο τσιμέντο. Δεντροφύτευση.

-Ενίσχυση στην προσπάθεια του Δήμου για άμεση ανακήρυξη διατηρητέων των εναπομεινάντων σπιτιών ώστε τουλάχιστον να διαφυλάξουμε μια ανάμνηση του πως έμοιαζε η πόλη μας παλιά και να αξιοποιήσουμε όσα περιέλθουν στην ιδιοκτησία του δήμου για να γίνουν χώροι πολιτισμού, βιβλιοθήκες, κέντρα εκπαίδευσης και κατάρτισης, χώροι αναψυχής για εφήβους(μπιλιάρδα, επιτραπέζια, πινγκ-πονγκ)

-Ενίσχυση ανακύκλωσης με τοποθέτηση μπλε κάδων σε γειτονιές που δεν υπάρχουν, ενημέρωση πολιτών, εκστρατείες στα σχολεία κ.τ.λ. Ανακύκλωση ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών.

-Ενίσχυση δημοτικών συγκοινωνιών, κίνητρα στους πολίτες για χρήση του τραμ, των δημοτικών και των αστικών λεωφορείων. Να δοθεί άμεση προτεραιότητα στα μέσα κι όχι στο ΙΧ. Πρόβλεψη για μια πόλη πιο φιλική στους ποδηλάτες με βάση το συγκεκριμένο δίκτυο δρόμων της πόλης.

-Κατασκευή νέου σύγχρονου αθλητικού κέντρου με υπόγειο γκαράζ για την αποσυμφόρηση της κίνησης στο συγκεκριμένο σημείο ή ανάπλαση υπάρχοντος στην περιοχή του Πανιωνίου, με χρηματοδότηση από τα ευρωπαϊκά προγράμματα και την Περιφέρεια, με βασική προϋπόθεση ότι θα κρατήσει το δημοτικό του χαρακτήρα και να μην χρησιμοποιείται μόνο απ’ την ΠΑΕ και τον Ερασιτέχνη αλλά θα υπάρχουν συγκεκριμένες ελεύθερες και δωρεάν ώρες κοινού για του πολίτες καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας. Οργάνωση αθλοπαιδιών κατά τη διάρκεια του έτους. Το στάδιο είναι 75 ετών, αποκαλείται δημοτικό αλλά η πρόσβαση σε αυτό και η χρήση του από τους πολίτες, είναι περιορισμένες. Τα ίδια ισχύουν και για το κλειστό της Αρτάκης.

-Προώθηση και κίνητρα στους πολίτες για τη δημιουργία πράσινων ταρατσών και μπαλκονιών. (Μικροκλίματα)

-Ει εφικτόν, τοποθέτηση φωτοβολταϊκών πάνελ στη ταράτσα του δημαρχείου, ώστε να εξυπηρετούν μέρος των ενεργειακών αναγκών του δήμου. Αξιοποίηση των Α.Π.Ε εντός του χώρου του άλσους και σε όλη την επικράτεια της πόλης όπου είναι δυνατό αλλά και ταιριάζει αισθητικά με το φυσικό και αστικό τοπίο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr