Μύκονος: 418.000 ευρώ πρόστιμο από την... Πολεοδομία στο εστιατόριο με τα «χρυσά» καλαμαράκια
01.06.2019
11:37
Το πρόστιμο ανέγερσης αυθαιρέτου υπολογίστηκε στις 418.230 ευρώ και το ετήσιο πρόστιμο διατήρησης του στις 209.115 χιλιάδες ευρώ - Τι απαντούν οι ιδιοκτήτες του εστιατορίου
Στο στόχαστρο και των πολεοδομικών αρχών βρίσκεται το εστιατόριο στον Πλατύ Γιαλό που χρέωσε τον Αμερικανό τουρίστα 836 ευρώ για έξι μερίδες καλαμαράκια και έξι μπύρες.
Πριν την έφοδο των ελεγκτών της ΑΑΔΕ στο εστιατόριο που αποτιμούσε το καλαμάρι... σε χρυσάφι, με αποτέλεσμα να γίνει αποδέκτης κάκιστων κριτικών στον παγκόσμιο τουριστικό οδηγό στο ίντερνετ tripadvisor, το ίδιο μαγαζί, όπως αποκαλύπτει σήμερα το protothema.gr, είχε απασχολήσει και την Πολεοδομική Αρχή της Σύρου, που ελέγχει τη Μύκονο. Έπειτα από καταγγελίες για παραβάσεις στην ανεγειρόμενη τότε οικοδομή στην παραλία Πλατύς Γιαλός, ακολούθησε επιτόπια αυτοψία από κλιμάκιο της Πολεοδομίας Σύρου τα μέλη του οποίου εντόπισαν ένα σωρό αυθαιρεσίες.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την έκθεση αυτοψίας αυθαίρετης κατασκευής και υπολογισμού προστίμων που συνέταξαν οι υπάλληλοι της Υπηρεσίας Δόμησης της Πολεοδομίας Σύρου με ημερομηνία 16 Οκτωβρίου 2018, εντοπίστηκαν να έχουν αποπερατωθεί χωρίς άδεια και εγκρίσεις οι παρακάτω κατασκευές:
Ανελκυστήρας κατ' επέκταση του υπάρχοντος κτίσματος και στους ορόφους (ισόγειο, α, β όροφος, δώμα).
Κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος - εστιατόριο στο δώμα.
Πάνω στο δώμα εντοπίστηκε μια μεταλλική κατασκευή - κλειστός χώρος.
Σύμφωνα με την έκθεση αυτοψίας, το πρόστιμο ανέγερσης αυθαιρέτου υπολογίστηκε στις 418.230 ευρώ και το ετήσιο πρόστιμο διατήρησης του στις 209.115 χιλιάδες ευρώ, κάτι που ενδεχομένως... δικαιολογεί και την τσουχτερή τιμή στο καλαμάρι, το οποίο απ’ ό, τι μαθαίνουμε δεν πωλείται με το κιλό αλλά με τα γραμμάρια, όπως συμβαίνει συνήθως με το κρέας στα καλά εστιατόρια.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ιδιοκτήτης του παραθαλάσσιου εστιατορίου έχει προσφύγει στο Συμβούλιο Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων (ΣΥΠΟΘΑ) με την ελπίδα ότι θα δικαιωθεί προκειμένου να διατηρήσει την επιχείρηση του και να μην πληρώσει το βαρύτατο πρόστιμο.
Τι απαντούν οι ιδιοκτήτες του εστιατορίου: Μας πολεμάει γειτονικό ξενοδοχείο
Την δική τους εκδοχή δίνουν οι ιδιοκτήτες του εστιατορίου σχετικά με την αρνητική κριτική του Αμερικανού τουρίστα στο tripadvisor, αλλά και σχετικά με την επιβολή του βαρύτατου προστίμου από την Πολεοδομία Σύρου, καθώς κλιμάκιό της εντόπισε, πριν από ένα χρόνο, όταν η οικοδομή είχε ήδη αναγερθεί, σειρά πολεοδομικών παραβάσεων.
Συγκεκριμένα, για την κριτική που ανέβασε ο Αμερικανός τουρίστας, οι ιδιοκτήτες του εστιατορίου αναφέρουν: "Για τα χρυσά καλαμαράκια, θα σας προσκομίσουμε τις αποδειξεις της VISAS που πλήρωσαν οι έξι απο τους εννέα και μάλιστα όλοι έμειναν πολύ ευχαριστημένοι και άφησαν συνολικά φιλοδώρημα 46,00 ευρώ. Άρα θα πρέπει να εξετάσετε ότι τους πελάτες μας τους διέβαλαν γειτονικό μας ξενοδοχείο για να ανεβάσουν αυτά τα αρνητικά-δυσφημιστικά σχόλια".
Πριν την έφοδο των ελεγκτών της ΑΑΔΕ στο εστιατόριο που αποτιμούσε το καλαμάρι... σε χρυσάφι, με αποτέλεσμα να γίνει αποδέκτης κάκιστων κριτικών στον παγκόσμιο τουριστικό οδηγό στο ίντερνετ tripadvisor, το ίδιο μαγαζί, όπως αποκαλύπτει σήμερα το protothema.gr, είχε απασχολήσει και την Πολεοδομική Αρχή της Σύρου, που ελέγχει τη Μύκονο. Έπειτα από καταγγελίες για παραβάσεις στην ανεγειρόμενη τότε οικοδομή στην παραλία Πλατύς Γιαλός, ακολούθησε επιτόπια αυτοψία από κλιμάκιο της Πολεοδομίας Σύρου τα μέλη του οποίου εντόπισαν ένα σωρό αυθαιρεσίες.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την έκθεση αυτοψίας αυθαίρετης κατασκευής και υπολογισμού προστίμων που συνέταξαν οι υπάλληλοι της Υπηρεσίας Δόμησης της Πολεοδομίας Σύρου με ημερομηνία 16 Οκτωβρίου 2018, εντοπίστηκαν να έχουν αποπερατωθεί χωρίς άδεια και εγκρίσεις οι παρακάτω κατασκευές:
Ανελκυστήρας κατ' επέκταση του υπάρχοντος κτίσματος και στους ορόφους (ισόγειο, α, β όροφος, δώμα).
Κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος - εστιατόριο στο δώμα.
Πάνω στο δώμα εντοπίστηκε μια μεταλλική κατασκευή - κλειστός χώρος.
Σύμφωνα με την έκθεση αυτοψίας, το πρόστιμο ανέγερσης αυθαιρέτου υπολογίστηκε στις 418.230 ευρώ και το ετήσιο πρόστιμο διατήρησης του στις 209.115 χιλιάδες ευρώ, κάτι που ενδεχομένως... δικαιολογεί και την τσουχτερή τιμή στο καλαμάρι, το οποίο απ’ ό, τι μαθαίνουμε δεν πωλείται με το κιλό αλλά με τα γραμμάρια, όπως συμβαίνει συνήθως με το κρέας στα καλά εστιατόρια.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ιδιοκτήτης του παραθαλάσσιου εστιατορίου έχει προσφύγει στο Συμβούλιο Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων (ΣΥΠΟΘΑ) με την ελπίδα ότι θα δικαιωθεί προκειμένου να διατηρήσει την επιχείρηση του και να μην πληρώσει το βαρύτατο πρόστιμο.
Τι απαντούν οι ιδιοκτήτες του εστιατορίου: Μας πολεμάει γειτονικό ξενοδοχείο
Την δική τους εκδοχή δίνουν οι ιδιοκτήτες του εστιατορίου σχετικά με την αρνητική κριτική του Αμερικανού τουρίστα στο tripadvisor, αλλά και σχετικά με την επιβολή του βαρύτατου προστίμου από την Πολεοδομία Σύρου, καθώς κλιμάκιό της εντόπισε, πριν από ένα χρόνο, όταν η οικοδομή είχε ήδη αναγερθεί, σειρά πολεοδομικών παραβάσεων.
Συγκεκριμένα, για την κριτική που ανέβασε ο Αμερικανός τουρίστας, οι ιδιοκτήτες του εστιατορίου αναφέρουν: "Για τα χρυσά καλαμαράκια, θα σας προσκομίσουμε τις αποδειξεις της VISAS που πλήρωσαν οι έξι απο τους εννέα και μάλιστα όλοι έμειναν πολύ ευχαριστημένοι και άφησαν συνολικά φιλοδώρημα 46,00 ευρώ. Άρα θα πρέπει να εξετάσετε ότι τους πελάτες μας τους διέβαλαν γειτονικό μας ξενοδοχείο για να ανεβάσουν αυτά τα αρνητικά-δυσφημιστικά σχόλια".
Για το θέμα της επιβολής του επιβεβαιωμένου προστίμου από την Πολεοδομία Σύρου, λένε στην επιστολή τους: "Για το πρόστιμο των 418 χιλιάδων ευρώ και για το πρόστιμο διατήρησης των 209.115 χιλιάδων ευρώ δεν υφίσταται τίποτα μα τίποτα από τα ανωτέρω. Μπορείτε να ελέγξετε τις αρμόδιες Αρχές αν όντως υφίστανται εν έτη 2019".
Διαβάστε όλη την επιστολή:
Ακολουθούν τα παραστατικά των αποδείξεων για το λογαριασμό που έκανε η παρέα των Αμερικανών στο εστιατόριο, τα οποία απέστειλαν στο protothema.gr οι ιδιοκτήτες για δημοσίευση.
Διαβάστε όλη την επιστολή:
Ακολουθούν τα παραστατικά των αποδείξεων για το λογαριασμό που έκανε η παρέα των Αμερικανών στο εστιατόριο, τα οποία απέστειλαν στο protothema.gr οι ιδιοκτήτες για δημοσίευση.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr