Νοσοκομείο Σαντορίνης: Χρέωσαν 590 ευρώ για αιματολογικές εξετάσεις σε Καναδό τουρίστα

Νοσοκομείο Σαντορίνης: Χρέωσαν 590 ευρώ για αιματολογικές εξετάσεις σε Καναδό τουρίστα

Χρεώσεις που φθάνουν και το δεκαπλάσιο των κανονικών τιμών για απλές εξετάσεις καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ - Σύμφωνα με την καταγγελία οι υπέρογκες χρεώσεις σε τουρίστες αποτελούν πάγια τακτική

Νοσοκομείο Σαντορίνης: Χρέωσαν 590 ευρώ για αιματολογικές εξετάσεις σε Καναδό τουρίστα
Σε "μαύρη αγορά" για τους αλλοδαπούς έχει μετατραπεί το Γενικό Νοσοκομείο Σαντορίνης, καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ). Οι χρεώσεις που έγιναν σε έναν Καναδό τουρίστα - και τις οποίες δημοσιοποιεί η ΠΟΕΔΗΝ- αναδεικνύουν υπέρογκες χρεώσεις για υπηρεσίες υγείας σε αλλοδαπούς επισκέπτες, για τις οποίες μάλιστα η Ομοσπονδία υποστηρίζει πως αποτελούν τον κανόνα τους θερινούς μήνες που το νησί, και το νοσοκομείο, κατακλύζονται από επισκέπτες.

Όπως προκύπτει από την απόδειξη, που επικαλείται η ΠΟΕΔΗΝ, Καναδός τουρίστας χρεώθηκε με 590 ευρώ, για μία σειρά από απλές ιατρικές εξετάσεις. "Οι χρεώσεις ειναι 10 και 20 φορές πάνω από το επιτρεπόμενο όριο. Χρεώθηκε, για παράδειγμα, 40 ευρώ την εξέταση της ουρίας, όταν κοστίζει 3 ευρώ σε κάθε άλλο δημόσιο νοσοκομείο. Οι αντίστοιχες εξετάσεις για τις οποίες ο Καναδός πλήρωσε 590 ευρώ, στον ιδιωτικό τομέα στοιχίζουν 300 ευρώ και στα δημόσια Νοσοκομεία 72,82 ευρώ" επισημαίνει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, κ. Μιχάλης Γιαννάκος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, πολλοί τουρίστες διαμαρτύρονται για τις υπέρογκες χρεώσεις στο νοσοκομείο Σαντορίνης και "πως γινόμαστε διεθνώς ρεζίλι".

Ωστόσο, δεν είναι μόνον οι υπέρογκες χρεώσεις στους αλλοδαπούς από το νοσοκομείο του νησιού -που διαχειρίζεται η Ανώνυμη Εταιρία Μονάδων Υγείας (ΑΕΜΥ) του υπουργείου Υγείας- που δείχνουν πως το νοσηλευτικό ίδρυμα λειτουργεί με άλλους οικονομικούς όρους, τελείως διαφορετικούς από εκείνους που εφαρμόζονται στο σύστημα δημόσιας υγείας.

"Στο νοσοκομείο Σαντορίνης κρύβεται πίσω από το δάκτυλό της η κυβέρνηση όταν μιλάει για Δημόσιο Σύστημα Υγείας" σχολιάζει ο κ. Γιαννάκος και παραθέτει τις δραματικές ελλείψεις σε προσωπικό που στην πράξη ακυρώνουν τον σκοπό του νοσοκομείου, την παροχή υπηρεσιών υγείας, πέραν εκείνων της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ).

"Οι κάτοικοι και οι επισκέπτες είναι ακάλυπτοι υγειονομικά καθότι το Νοσοκομείο δουλεύει χειρότερα από το Κέντρο Υγείας που έκλεισε. Ούτε τοκετοί, ούτε αιμοκαθάρσεις σε νεφροπαθείς, ούτε χειρουργεία γίνονται στο Νοσοκομείο" καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ.

Όπως προκύπτει από το πρόγραμμα εφημεριών που κοινοποιεί η ΠΟΕΔΗΝ, έχουν απομείνει 24 γιατροί όλων των ειδικοτήτων: Δύο παθολόγοι και ένας γενικός ιατρός, δύο καρδιολόγοι, ένας παιδίατρος, ένας χειρουργός, δύο αναισθησιολόγοι, δύο ορθοπεδικοί, μία γυναικολόγος, και δεν υπάρχουν βασικές ειδικότητες όπως νεφρολόγος, οφθαλμίατρος κλπ.



Η λύση -μονόδρομος για την ΑΕΜΥ ΑΕ που διαχειρίζεται το νοσοκομείο ήταν η προκήρυξη θέσεων εξωτερικών συνεργατών, δηλαδή ιδιωτών οι οποίοι θα καλύπτουν τις ανάγκες των αςθενων και θα πληρώνονται με απόδειξη παροχής υπηρεσιών. Έτσι, πλέον το νοσοκομείο Σαντορίνης διαθέτει για καποιες ώρες ημερησίως νεφρολόγο, καρδιολόγο, αναισθησιολόγο, ορθοπεδικό, παιδίατρο και χειρουργό.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
δειτε ολες τις ειδησεις

Best of Network

Δείτε Επίσης