Χαλκιδική - Φονική κακοκαιρία: Φωτογραφίες και βίντεο από την καταστροφή

Χαλκιδική - Φονική κακοκαιρία: Φωτογραφίες και βίντεο από την καταστροφή

Συγκλονιστικές εικόνες από το τροχόσπιτο στο οποίο έχασαν τη ζωή τους οι ηλικιωμένοι από την Τσεχία - Δέντρα καταπλάκωσαν αυτοκίνητα - Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Χαλκιδική

katastrofessw
Σοκ προκαλούν οι εικόνες και τα βίντεο που έχουν καταγράψει την απόλυτη καταστροφή στη Χαλκιδική με την κακοκαιρία, η οποία προκάλεσε το θάνατο τουλάχιστον έξι ανθρώπων και τον τραυματισμό περισσότερων από 100.

Μέσα σε λίγα λεπτά δεν έμεινε τίποτα όρθιο από τους σφοδρούς ανέμους που σάρωσαν την περιοχή, με αυτόπτες μάρτυρες να μιλούν ακόμα και για ανεμοστρόβιλους που σχηματίστηκαν.



Φωτογραφίες: Το πρώτο φως του ήλιου σήμερα το πρωί φανέρωσε το μέγεθος των καταστροφών


kairos4
kairos3
kairos2
kairos1


Κλείσιμο
Βίντεο σήμερα το πρωί με τις καταστροφές




Έκοψε κολόνες της ΔΕΗ ανεμοστρόβιλος στην Χαλκιδική




Χαλκιδική 3

Χαλκιδική 1




Χαλκιδική: Μεγάλες καταστροφές σε Αφυτο και Καλλιθέα








Πλάνα που σοκάρουν - Δείτε την ένταση του φαινομένου στο βίντεο



Βίντεο: Το τροχόσπιτο στο οποίο σκοτώθηκαν οι Τσέχοι
Εικόνες βιβλικής καταστροφής στη Χαλκιδική 2

Εφυγαν στέγες!
Εικόνες βιβλικής καταστροφής στη Χαλκιδική 3

Και σε αυτό το βίντεο φαίνεται η σφοδρότητα της καταιγίδας
Thestival.gr Καταιγίδα Χαλκιδική


Η Χαλκιδική έχει κηρυχθεί ήδη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ενώ τα σωστικά συνεργεία δίνουν μάχη με το χρόνο για να απεγκλωβίσουν ανθρώπους.

Οι έξι νεκροί είναι όλοι τους τουρίστες: Μια 54χρονη Ρουμάνα με τον 8χρονο γιο της που καταπλακώθηκαν από στέγη ταβέρνας στη Νέα Πλάγια, δύο Ρώσοι έχασαν τη ζωή τους στη Νέα Ποτίδια και άλλοι δύο Τσέχοι σκοτώθηκαν στη Σωζόπολη όταν παρασύρθηκαν μαζί με το τροχόσπιτό τους.

Οι φωτογραφίες από τη Σωζόπολη δείχνουν την ένταση του φαινομένου με το τροχόσπιτο να έχει αναποδογυρίσει από τους ισχυρούς ανέμους.


Εικόνες από την τραγωδία με το τροχόσπιτο
mix01
mix02
mix03
mix04


mix05
mix06


Σύμφωνα με την Πυροσβεστική έως τη 1.15 είχαν πραγματοποιηθεί τριάντα διασώσεις από κατοικίες και οχήματα, είκοσι άτομα είχαν μεταφερθεί σε νοσοκομεία με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ.

Επίσης πραγματοποιήθηκαν:

• εκατοντάδες κοπές δέντρων

• απομακρύνσεις αντικειμένων και

• αντλήσεις

Πλάνα με το μέγεθος της καταστροφής
Εικόνες βιβλικής καταστροφής στη Χαλκιδική 4


Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η Πολιτική Προστασία σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε η ευρύτερη περιοχή της Χαλκιδικής λόγω της φονικής κακοκαιρίας που πλήττει τις τελευταίες ώρες τη Βόρειο Ελλάδα.

«Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας από την πρώτη στιγμή έχουν θέσει σε συναγερμό όλες τις συναρμόδιες υπηρεσίες τους οι οποίες κάνουν ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν για να βοηθήσουν εκατοντάδες πολίτες που καλούν σε βοήθεια. Ο πρωθυπουργός βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τους συναρμόδιους υπουργούς, οι οποίοι τον ενημερώνουν για την εξέλιξη του ακραίου καιρικού φαινομένου και τις προσπάθειες που καταβάλουν οι διασώστες. Έχει ήδη δώσει εντολή προκειμένου κυβερνητικό κλιμάκιο να μεταβεί το ταχύτερο στην περιοχή».

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταδίδει το thestival.gr τεράστια προβλήματα σημειώνονται σε όλο το οδικό δίκτυο σε όλη την Κασσάνδρα αλλά και στη Σιθωνία, σε πολλά σημεία έχουν πέσει δέντρα και κάνουν δύσκολη την μετακίνηση.

Στην Ποτίδαια από βενζινάδικο έφυγε η οροφή σύμφωνα με την εφημερίδα Κασσάνδρα.
Στην Κρυοπηγή έχουν πέσει δέντρα και έχουν κλείσει οι γύρω παράδρομοι, Πολύχρονο Άθυτο Καλλιθέα και Σίβηρη και έχουν σπάσει τέντες από σπίτια και καταστήματα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης