Συγκλονιστική κατάθεση της Αλεξίας Έβερτ

Συγκλονιστική ήταν η κατάθεση που έδωσε στο ΣΤ' Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας η κυρία Αλεξία Έβερτ.  Περιγράφοντας με λεπτομέρειες την περιπέτεια της υγείας του συζύγου της, Γιώργου Αλβέρτη, η κυρία Έβερτ ήταν η πρώτη μάρτυρας στη δίκη που ξεκίνησε σε πρώτο βαθμό, με κατηγορούμενους δύο νευροχειρουργούς ιδιωτικών κλινικών.

Συγκλονιστική ήταν η κατάθεση που έδωσε στο ΣΤ' Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας η κυρία Αλεξία Έβερτ.  Περιγράφοντας με λεπτομέρειες την περιπέτεια της υγείας του συζύγου της, Γιώργου Αλβέρτη, η κυρία Έβερτ ήταν η πρώτη μάρτυρας στη δίκη που ξεκίνησε σε πρώτο βαθμό, με κατηγορούμενους δύο νευροχειρουργούς ιδιωτικών κλινικών.

Οι δύο κατηγορούμενοι χειρούργησαν το σύζυγο της κυρίας Έβερτ στις 22 Ιανουαρίου του 2005, προκειμένου να του αφαιρέσουν κύστη στον εγκέφαλο. Σήμερα, όμως, ο Γ. Αλβέρτης, εξαιτίας των επιπλοκών που υπήρξαν στην κατάσταση της υγείας του, έχει μετατραπεί -σύμφωνα με την κατάθεση της συζύγου του- από έναν απόλυτα υγιή άνθρωπο, σε ένα πλήρως εξαρτώμενο άτομο με αναπηρία.

Ειδικότερα, στο εδώλιο κατηγορούμενοι για σωματική βλάβη από αμέλεια κάθονται οι νευροχειρουργοί Δημήτρης Ρολόγης και Αθανάσιος Γρίβας. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην επέμβαση, στην οποία υποβλήθηκε ο Γ. Αλβέρτης, συμμετείχε και ο νευροχειρούργος Δημήτρης Αγγελιδάκης, 62 ετών. Στις 12 Ιανουαρίου 2010, όμως, εντοπίστηκε νεκρός στην περιοχή του Ντράφι, στην Πεντέλη. Είχε απαγχονιστεί στο αυτοκίνητό του, με τη γραβάτα του, την οποία είχε δέσει από τη χειρολαβή.

«Σήμερα ο Γιώργος είναι ένα άτομο με αναπηρία, πλήρως εξαρτώμενο» είπε στην κατάθεσή της η κυρία Έβερτ, σημειώνοντας πως ο σύζυγός της έχει παντελή έλλειψη πρόσφατης μνήμης. «Φέρεται σαν μωρό και ξεχνάει ακόμα και πού είναι η τουαλέτα. Ήταν ένα εξαιρετικό μυαλό, με πάρα πολύ καλή φυσική υγεία και πολύ υψηλή νοημοσύνη…».

Η κυρία Έβερτ αναφέρθηκε στα πρώτα συμπτώματα που παρουσίασε ο σύζυγός της, στα τέλη του 2004. Όπως είπε, υπέφερε από έντονους πονοκεφάλους και έπειτα από εξετάσεις διαπιστώθηκε ότι είχε κύστη στον εγκέφαλο. Στη συνέχεια, όπως είπε η μάρτυρας, ξεκίνησε ένας αγώνας δρόμου για την εύρεση ικανών γιατρών που θα μπορούσαν να χειρουργήσουν τον Γ. Αλβέρτη. Τελικά, η οικογένεια κατέληξε στο νευροχειρουργό Δημήτρη Ρολόγη, ο οποίος και πραγματοποίησε την επέμβαση, διάρκειας οκτώ ωρών, το Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2005.

Μετά το τέλος της επέμβασης -όπως κατάθεσε η κυρία Έβερτ- οι γιατροί διαβεβαίωναν ότι όλα πήγαν καλά, ενώ και ο ίδιος ο ασθενής μιλούσε και επικοινωνούσε με τους οικείους του. Όμως, λίγες ώρες μετά είχε πονοκέφαλο, έκανε εμετό και είχε πρόβλημα συνείδησης. Παρ’ όλα αυτά, οι γιατροί συνέχιζαν να διαβεβαιώνουν την οικογένεια ότι όλα βαίνουν καλώς.

Στη συνέχεια, όμως, διαπιστώθηκε ότι ο Γ. Αλβέρτης είχε υποστεί σοβαρές εγκεφαλικές βλάβες. Και αυτό γιατί, οι γιατροί είχαν παραλείψει να του τοποθετήσουν παροχέτευση, η οποία θα εκτόνωνε την πίεση από το υγρό στον εγκέφαλο. Η παροχέτευση, σύμφωνα με την κυρία Έβερτ, θα έπρεπε να είχε τοποθετηθεί μετά την επέμβαση και όχι την επόμενη ημέρα.

Η περιπέτεια όμως δεν τελειώνει εδώ. Ο ασθενής, λίγες ημέρες αργότερα, εμφάνισε υψηλό πυρετό και οι γιατροί αφαίρεσαν την παροχέτευση και την τοποθέτησαν ξανά μετά από δέκα ώρες. «Ήταν η δεύτερη φορά που ο άντρας μου έφτασε ένα βήμα πριν το θάνατο» είπε η κυρία Έβερτ.

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 3 Δεκεμβρίου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr