Χαλκίδα: Πλανόδιος οπωροπώλης λήστεψε ηλικιωμένο

Μόλις έβγαλε να πληρώσει, δέχθηκε γροθιές από τον πλανόδιο που του άρπαξε 1.150 ευρώ και τράπηκε σε φυγή

Ακριβά στοίχισε σε έναν ηλικιωμένο το λάθος του να ψωνίσει από έναν άγνωστο που πωλούσε οπωροκηπευτικά είδη και τον πλησίασε με Ι.Χ. αυτοκίνητο, την στιγμή που έφτανε έξω από το σπίτι του σε περιοχή της Χαλκίδας. Μόλις έβγαλε να πληρώσει, δέχθηκε γροθιές από τον πλανόδιο που του άρπαξε 1.150 ευρώ και τράπηκε σε φυγή!

Ο άτυχος 89χρονος κατήγγειλε σε αστυνομικούς της Ασφάλειας τη ληστεία που έγινε το μεσημέρι της Τετάρτης και ξεκίνησαν αναζητήσεις για τον δράστη, ο οποίος του άρπαξε τα χρήματα από την τσέπη του παντελονιού του. Στην πορεία της έρευνας, ταυτοποιήθηκε ένας 49χρονος Έλληνας αλλά δεν εντοπίστηκε για να συλληφθεί και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για ληστεία που υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας.

*** Ένας 64χρονος Έλληνας συνελήφθη στην Πάτρα από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης, μετά τη ληστεία που διέπραξε μαζί με έναν 34χρονο και μια 24χρονη σε βάρος ενός 22χρονου αλλοδαπού που κινούνταν πεζός. Οι δράστες ξυλοκόπησαν τον άτυχο άνδρα και του άρπαξαν 300 ευρώ, αλλά οι αστυνομικοί οι οποίοι κινητοποιήθηκαν άμεσα εντόπισαν τον 64χρονο, τον συνέλαβαν και τον προσήγαν στην Ασφάλεια. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για ληστεία κατά συναυτουργία σε βαθμό κακουργήματος που περιλαμβάνει τους δύο συνεργούς του, τα στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr