Πορεία φοιτητών στα Προπύλαια για το άσυλο και τις διαγραφές
Οι φοιτητές εκφράζουν την αντίθεσή τους στις ιδιωτικοποιήσεις πανεπιστημίων, διαγραφές φοιτητών στα ν+2 έτη σπουδών, στα συμβούλια ιδρύματος - αυτονόμηση των ιδρυμάτων, στην κατάργηση ασύλου
Στους δρόμους βγήκαν σήμερα οι φοιτητές αντιδρώντας στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας που περιλαμβάνεται στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Ανάπτυξης που κατατέθηκε χθες στη Βουλή.
Οι φοιτητές τάσσονται, μεταξύ άλλων, ενάντια στις αλλαγές που φέρνει το υπουργείο Παιδείας και συγκεκριμένα εκφράζουν την αντίθεσή τους στις ιδιωτικοποιήσεις πανεπιστημίων, διαγραφές φοιτητών στα ν+2 έτη σπουδών, στα συμβούλια ιδρύματος - αυτονόμηση των ιδρυμάτων, στην κατάργηση ασύλου, στη μείωση εισαχθέντων, στον ορισμό της βάσης του 10 για εισαγωγή στα Πανεπιστήμια, στη σύμπλευση των πανεπιστημίων με την αγορά και εν γένει στο νέο νόμο - πλαίσιο που προωθεί το υπουργείο Παιδείας.
Αυτή την ώρα φοιτητές βρίσκονται συγκεντρωμένοι στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών και αναμένεται να πραγματοποιήσουν πορεία προς τη Βουλή εκφράζοντας την αντίθεση τους για τις αλλαγές που έρχονται στην εκπαίδευση.
Την ίδια ώρα, φαίνεται να γιγαντώνεται το κύμα καταλήψεων στα πανεπιστημιακά ιδρύματα αφού σύμφωνα με την ιστοσελίδα Φοιτητικά Νέα, τριάντα φοιτητικοί σύλλογοι αποφάσισαν στις γενικές συνελεύσεις τους χθες και σήμερα να κλείσουν τις πόρτες των σχολών τους σε ένδειξη διαμαρτυρίας. Μετά την κινητοποίηση αναμένεται να γίνει συνέλευση στο Μετσόβιο Πολυτεχνείο για τον προγραμματισμό των επόμενων κινητοποιήσεων.
Ο Μίλτος Τεντόγλου και το ΖΑΓΟΡΙ Φυσικό Μεταλλικό Νερό συνεχίζουν τη συνεργασία τους για δεύτερη χρονιά και είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν τις νέες προκλήσεις.
Η bwin φρόντισε για τη συντήρηση του ανελκυστήρα της Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης «Φωτεινή», καθώς αποτελεί σημαντικό εργαλείο για την ορθή λειτουργία της.