Καιρός: Καταιγίδες σε Ανατολικό Αιγαίο και Δωδεκάνησα μέχρι το απόγευμα

Καιρός: Καταιγίδες σε Ανατολικό Αιγαίο και Δωδεκάνησα μέχρι το απόγευμα

Ηλιοφάνεια στην Αθήνα - Λίγες νεφώσεις στη Θεσσαλονίκη - Σποραδικές βροχές από την Τετάρτη και άνοδος της θερμοκρασίας από την Πέμπτη

storm
Στο Ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα περιορίζονται από σήμερα Τρίτη τα έντονα φαινόμενα και κυρίως οι βροχοπτώσεις, ενώ από το βράδυ θα βελτιωθεί ο καιρός σε όλη τη χώρα.

Πιο αναλυτικά, βροχές και καταιγίδες στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα, φαινόμενα που τις απογευματινές ώρες θα σταματήσουν, περιμένουμε την Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2019. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται λίγες νεφώσεις, πυκνότερες κατά περιόδους στη Δυτική Ελλάδα και τη Νότια Πελοπόννησο όπου είναι πιθανό να εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι κυρίως τις πρωινές ώρες. Σχετικά αυξημένες θα είναι οι συγκεντρώσεις σκόνης στο Ανατολικό και Νότιο Αιγαίο.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 2 έως 20 βαθμούς, στη Βόρεια Ελλάδα από 6 έως 22, στην Ήπειρο από 8 έως 23 βαθμούς, στην Κεντρική Ελλάδα από 7 έως 24 βαθμούς, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 15 έως 23 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 11 έως 25, στα νησιά του Ιονίου από 15 έως 22 βαθμούς, και στα νησιά του Αιγαίου από 15 έως 24 βαθμούς, αλλά στην Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν τοπικά στους 27 με 28 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι τόσο στο Αιγαίο όσο και στο Ιόνιο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις με εντάσεις έως 5 μποφόρ και τοπικά κατά περιόδους έως 6 μποφόρ.

Κλείσιμο
Στην Αττική περιμένουμε ηλιοφάνεια και με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Τις πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και βαθμιαία από νοτιοδυτικές διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι, 4 μποφόρ και στα ανατολικά μέτριοι 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην πόλη της Αθήνας από 16 έως 24 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε λίγες νεφώσεις και περιορισμένη ορατότητα νωρίς το πρωί. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και από το μεσημέρι νοτιοανατολικοί σχεδόν μέτριοι. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 12 έως 21 βαθμούς.

Σποραδικές καταιγίδες την Τετάρτη

Την Τετάρτη αναμένουμεα ραιές νεφώσεις που βαθμιαία στα δυτικά, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά. Από το βράδυ στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες τις πρωινές και τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 3 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Μικρή άνοδος της θερμοκρασίας την Πέμπτη

Την Πέμπτη αναμένουμε στα δυτικά, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και βαθμιαία την Κρήτη νεφώσεις με τοπικές βροχές. Από το απόγευμα στα βορειοδυτικά θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες στα βόρεια. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης στα δυτικά και τα νότια.
Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 και από αργά το βράδυ στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης