Στον εισαγγελέα οδηγείται αύριο ένας 56χρονος άστεγος Ελληνοαιγύπτιος, ο οποίος συνελήφθη από ανακριτικούς υπαλλήλους της Πυροσβεστικής, ως υπαίτιος της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε τα ξημερώματα στο εγκαταλειμμένο κτήριο στην οδό Ερμού, το οποίο καταστράφηκε από τις φλόγες.
Ο 56χρονος συνελήφθη το πρωί, μετά από υποδείξεις αστυνομικών που είχαν πάει στο σημείο και τον είδαν να βγαίνει από το κτήριο. Στην κατοχή του βρέθηκαν και ελληνικά και αιγυπτιακά έγγραφα, ενώ στην αρχή ήταν αρνητικός όταν τον ρωτούσαν.
Οδηγήθηκε στο Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής, στην οδό Πειραιώς, όπου τελικά ομολόγησε ότι είχε πάει για να μείνει τη νύχτα στο κτίριο και άναψε κεριά για να ζεσταθεί, από τα οποία πιθανότατα προκλήθηκε η πυρκαγιά.
Σημειώνεται ότι από την αυτοψία που έγινε στο χώρο, διαπιστώθηκε ότι πράγματι υπήρχαν κεριά, που πιθανολογείται ότι προκάλεσαν την πυρκαγιά.
Για την υπόθεση ενημερώθηκε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και ο 56χρονος κρατείται με την κατηγορία του εμπρησμού από πρόθεση.
Μέχρι και αυτή την ώρα παραμένει στον τόπο της πυρκαγιάς ένα όχημα της πυροσβεστικής, καθώς υπάρχουν ακόμα καπνοί, ενώ από τον δήμο θα ληφθούν μέτρα για την πρόληψη ατυχήματος, λόγω επικινδυνότητας του κτηρίου.
Με τη νέα της πρωτοβουλία, η Κωτσόβολος εξασφαλίζει για δύο ώρες ένα ήρεμο και φιλικό περιβάλλον αγορών, ειδικά διαμορφωμένο για άτομα που βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού καθώς και με προβλήματα αισθητηριακής επεξεργασίας.