Κακοκαιρία «Ζηνοβία»: Χωρίς νερό παραμένει η Χαλκίδα
Εκτός από τη βλάβη που συνέβη στο Υδραγωγείο Παραλιμνίων λόγω διακοπής ηλεκτροδότησης παρουσιάστηκε και νέα βλάβη στο υδραγωγείο Ερίων, που υδροδοτεί την υπόλοιπη Χαλκίδα
Ετοιμάζονται να υποδεχτούν το 2020 χωρίς νερό οι κάτοικοι στη Χαλκίδα, καθώς σημειώθηκε κι άλλη βλάβη πέραν της χθεσινής.
Εκτός δηλαδή από τη βλάβη που συνέβη στο Υδραγωγείο Παραλιμνίων λόγω διακοπής ηλεκτροδότησης παρουσιάστηκε και νέα βλάβη στο υδραγωγείο Ερίων, που υδροδοτεί την υπόλοιπη Χαλκίδα.
Αυτό συνέβη λόγω βυθίσεων τάσης της ΔΕΗ και έτσι σταμάτησε η λειτουργία σε 3 από τις 6 γεωτρήσεις και διακόπηκε η επικοινωνία με το Κέντρο Έλεγχου. Η πρόσβαση σ’ αυτές έχει καταστεί αδύνατη λόγω της υπερχείλισης του παρακείμενου ποταμού, αποκλείοντας τη χειροκίνητη επανεκκίνησή τους έως τώρα.
Τα έντονα καιρικά και κυρίως πλημμυρικά φαινόμενα , τα οποία δημιουργούν συνεχείς βλάβες στην ηλεκτροδότηση των συγκεκριμένων περιοχών υδροληψίας, δεν επιτρέπουν στη Δημοτική Αρχή Χαλκιδέων να εκτιμήσουν τον χρόνο αποκατάστασης των βλαβών.
Να σημειωθεί ότι χωρίς νερό είναι και τα Ψαχνά του δήμου Διρφύων Μεσσαπίων. Έχει σπάσει ο κεντρικός αγωγός από την δύναμη των νερών του Μεσσάπιου ποταμού. Πιθανότατα μέχρι το μεσημέρι να έχει τακτοποιηθεί το πρόβλημα.
Η HELLENiQ ENERGY αποτελεί έναν από τους κορυφαίους εργοδότες στον ενεργειακό τομέα στην Ελλάδα, εστιάζοντας στην καινοτομία, τη βιωσιμότητα και την ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού της.
Προκλήσεις, ευκαιρίες, νομοθεσία και όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την ανακύκλωση φωτοβολταϊκών πλαισίων στη χώρα μας, αλλά και τον σημαντικό ρόλο του φορέα Συλλογικού Συστήματος ΦΩΤΟΚΥΚΛΩΣΗ Α.Ε. που είναι υπεύθυνος για τη συλλογή και τη διαχείρισή τους.