Βανδαλισμοί στο Μετρό «Ακρόπολη»: Προσπάθησαν να διαφύγουν με συρμούς οι 43 συλληφθέντες

Βανδαλισμοί στο Μετρό «Ακρόπολη»: Προσπάθησαν να διαφύγουν με συρμούς οι 43 συλληφθέντες

Μπροστά στα μάτια πολιτών βανδάλισαν τις αποβάθρες με συνθήματα υπέρ των μεταναστών και φθορές σε ακυρωτικά μηχανήματα

metro2
Για τους χθεσινούς βανδαλισμούς στον σταθμό του Μετρό «Ακρόπολη» από ομάδα κουκουλοφόρων μίλησαν οι υπεύθυνοι της ΣΤΑΣΥ εξηγώντας στο protothema.gr με κάθε λεπτομέρεια όλα όσα συνέβησαν τα μεσάνυχτα.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ομάδα αγνώστων κατέβηκε τον πεζόδρομο της οδού Μακρυγιάννη, έγραψαν συνθήματα εξωτερικά του σταθμού και στη συνέχεια κινήθηκαν προς τις αποβάθρες όπου προκάλεσαν φθορές, πέταξαν μπογιές, έγραψαν συνθήματα, έβαψαν αντίγραφα αγαλμάτων που υπάρχουν στο επίπεδο της αποβάθρας κι έσπασαν ένα ΑΤΜ. Όλα αυτά μάλιστα φαίνεται να έγινα μπροστά στα μάτια δεκάδων πολιτών που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στις αποβάθρες αλλά και στους εξωτερικούς χώρους του Μετρό.

metro3


Κλείσιμο
Κατά τις ίδιες πληροφορίες οι κουκουλοφόροι επιχείρησαν να διαφύγουν με συρμό του Μετρό ωστόσο δεν τα κατάφεραν κι εγκλωβίστηκαν από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που έσπευσαν στο σημείο.

«Χτες το βράδυ, κουκουλοφόροι εισέβαλαν στο σταθμό Ακρόπολη του Μετρό προκάλεσαν φθορές και έβαψαν σε αντίγραφα αγαλμάτων που υπάρχουν στο επίπεδο της αποβάθρας διαφορά συνθήματα όπως «ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ Η ΟΜΑΔΑ ΔΕΛΤΑ, ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΜΟΡΙΑ» και διαφορά άλλα συνθήματα για τους μετανάστες κι όχι μόνο. Εκείνη την ώρα υπήρχε κόσμος στην αποβάθρα που επιβιβαζόταν μέσα στο συρμό και επικράτησε πανικός. Μέσα στο συρμό επιχείρησαν να μπουν και οι κουκουλοφόροι για να διαφύγουν. Αμέσως δόθηκε εντολή να μην ξεκινήσει ο συρμός με αποτέλεσμα να φτάσουν γρήγορα οι αστυνομικές δυνάμεις και να τους εγκλωβίσουν μέσα στο συρμό. Για αυτό άλλωστε είχαμε τόσες πολλές προσαγωγές από την αστυνομία χτες το βράδυ» είπαν χαρακτηριστικά στο protothema.gr.

metro5


Οι αστυνομικοί προχώρησαν σε συνολικά 56 προσαγωγές 43 εκ των οποίων μετατράπηκαν σε συλλήψεις. Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για διατάραξη κοινής ειρήνης, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και παρακώλυση συγκοινωνιών.


Διαβάστε επίσης:

Βανδαλισμοί στο Μετρό Ακρόπολης: Δείτε φωτογραφίες - 43 συλλήψεις

Επίθεση κουκουλοφόρων στο Μετρό της Ακρόπολης: Έγραψαν συνθήματα σε αγάλματα




metro4

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης