Πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ (ΘΕΜΑ 104,6): «Η κυβέρνηση πρέπει να προσλάβει άμεσα ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό»
«Πρέπει να δημιουργηθούν νέες Μονάδες Εντατικής Θεραπείας με κενά κρεβάτια» λέει ο κ. Γιαννάκος
Βασίλης Γούλας
Κώδωνα κινδύνου κρούει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝκ. Μιχάλης Γιαννάκος για το επέομενο διάστημα σχετικά με την ετοιμότητα του κρατικού μηχανισμού όσον αφορά την εξάπλωση και αντιμετώπιση του κορωνοϊού. Ο κ. Γιαννάκος μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6 τόνισε ότι πρέπει να φτιαχτούν Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, να προσληφθούν γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό άμεσα αλλά και να σταματήσει η αισχροκέρδεια σε ιατρικά υλικά.
Παράλληλα, αποκάλυψε ότι στην Καστοριά υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με τη στελέχωση του νοσοκομείου, ενώ συνολικά πέντε συνάδελφοί του βρίσκονται σε νοσηλεία. Ο κ. Γιαννάκος επισήμανε ότι 38 εργαζόμενοι στο νοσοκομείο Καστοριάς είναι σε καραντίνα εξαιτίας πέντε επιβεβαιωμένων κρουσμάτων , εκ των οποίων ο ένας σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ.
«Θα πρέπει η κυβέρνηση να δώσει οικονομικά κίνητρα και να προσλάβει άμεσα ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Επίσης θα πρέπει σήμερα, όχι αύριο, να δημιουργηθούν νέες Μονάδες Εντατικής Θεραπείας με κενά κρεβάτια. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν 557 κρεβάτια που λειτουργούν και στη λίστα αναμονής έχουμε 50 περιπτώσεις που δεν αφορούν τον κορωνοϊό» είπε σχετικά ο κ. Γιαννάκος και πρόσθεσε: «Αυτή τη στιγμή τουλάχιστον 100 συνάδελφοί μας σε όλη την Ελλάδα έχουν αποδεκατιστεί λόγω κορωνοιού. Η Καστοριά προχθές είχε 19 και σήμερα 40. Στην Κοζάνη έχουμε 19 συναδέλφους, στο Ρίο 15, στην Αμαλιάδα 29, στον Πύργο 6 συναδέλφους, στο νοσοκομείο Αλεξάνδρα έχουμε 7 εργαζομένους σε καραντίνα».
Σύμφωνα και με ενημερωτικό σημείωμα του συλλόγου εργαζομένων Καστοριάς προς τον Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Καστοριάς, αυτή τη στιγμή το νοσοκομείο στην Καστοριά αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα με το προσωπικό. Συγκεκριμένα ο σύλλογος εργαζομένων αναφέρει: «Το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου εργαζομένων σε έκτατη συνεδρίαση του και μετά τα δυο επιβεβαιωμένα κρούσματα συναδέλφων και των τριαντα οκτώ συναδέλφων οι οποίοι τέθηκαν σε καραντίνα λόγω της επαφής με τα κρούσματα, κρίνει αναγκαίο να προχωρήσει η διοίκηση σε επιπλέον μέτρα προστασίας του προσωπικού. Η έλλειψη προσωπικού που δημιουργήθηκε λόγω καραντίνας σε ιατρικό παραιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό καθιστά την εύρυθμη λειτουργία του νοσοκομείου ανεπαρκή. Ζητάμε να κλείσει το νοσοκομείο για να γίνει σωστή απολύμανση όλων των χώρων για να περιοριστεί στο ελάχιστο η διασπορά του ιού και να είναι έτοιμο το νοσοκομείο να υποδεχτεί την πληθώρα κρουσμάτων που αναμένεται να έρθουν τις επόμενες ημέρες» επισημαίνεται μεταξύ άλλων από το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου εργαζομένων του νοσοκομείου στην Καστοριά.
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Νερού στις 22/3, την Παγκόσμια Ημέρα Δασών στις 21/3, και την Ημέρα της Αρκούδας στις 23/3 φροντίζουμε για κάθε πολύτιμη σταγόνα νερού και διαφυλάσσουμε την αγνότητα του φυσικού περιβάλλοντος.
Πίσω από κάθε επιτυχημένη επιχείρηση (brand, οργανισμό) βρίσκονται άνθρωποι που όχι μόνον ενδιαφέρονται για τη δουλειά τους, αλλά και για τον πλανήτη, την κοινωνία, τον διπλανό τους και νιώθουν υπερηφάνεια που προσφέρουν εθελοντικά ένα κομμάτι του εαυτού τους. Αυτοί είναι οι efooders!