Frontex: Θα παραμείνει στον Έβρο όσο χρειαστεί - H κατάσταση είναι ασταθής
Συνεργαζόμαστε με τις ελληνικές Αρχές για να προετοιμάσουμε την εφαρμογή αυτού του νέου σχεδίου επιστροφής μεταναστών, τονίζει ο εκτελεστικός διευθυντής της
«Όσο χρειαστεί» θα παραμείνουν στην περιοχή τουΈβρου οι δυνάμεις της Frontex, προκειμένου να στηρίξουν τις ελληνικές Αρχές στη διαφύλαξη των συνόρων.
Αυτό διαμηνύει ο εκτελεστικός διευθυντής της Frontex Φαμπρίς Λεζερί μιλώντας στην εφημερίδα «Τα Νέα».
Τονίζει ότι η κατάσταση στον Έβρο είναι ασταθής.
Αποκαλύπτει μάλιστα ότι άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας και της Frontex, χρειάστηκαν προστασία με κράνη για να αποφύγουν τι πέτρες που πέφτουν πάνω τους τακτικά.
Ο Φαμπρίς Λεζερί αναφερόμενος στα νησιά του Αιγαίου, διαμηνύει ότι απαιτείται εγρήγορση, παρότι παρατηρείται τελευταίως πτώση στις αφίξεις, καθώς η κατάσταση μπορεί να αλλάξει.
Όπως είπε ο Φαμπρίς Λεζερί, στο μέλλον η Frontex, θα βασίζεται σε 10.000 συνοριοφύλακες και ακτοφύλακες για να βοηθήσουν τις εθνικές Αρχές με τον έλεγχο των συνόρων και τη διαχείριση της μετανάστευσης. «Βρισκόμαστε στη διαδικασία της πρόσληψης 700 συνοριοφυλάκων», όπως είπε.
Η επίσημη πιστοποίηση γλωσσομάθειας του Ισπανικού Υπουργείου Παιδείας ανοίγει την πόρτα σε πανεπιστήμια υψηλού κύρους, νέες εμπειρίες και ευκαιρίες καριέρας σε όλο τον κόσμο.
Η σεζόν αλλάζει, αλλάζουμε και εμείς! Επισκεπτόμαστε το The Mall Athens για τα απαραίτητα κομμάτια που θα μας χαρίσουν ένα statement look που αποπνέει άνεση, κομψότητα και ελευθερία.