Ασπίδα για την υγεία τα βιολογικά πουλερικά!
31.03.2011
19:46
Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα που δημοσιεύθηκε σε περιοδικό σχετικό με τις τροφικές παθογένειες και ασθένειες, τα βιολογικά κοτόπουλα ,σε αντίθεση με τα συμβατικά, παρουσιάζουν πολύ λιγότερες πιθανότητες να προκαλέσουν σαλμονέλα...
Όλο και περισσότερους φανατικούς καταναλωτές αποκτούν τα βιολογικά προϊόντα και οι λόγοι είναι γνωστοί. Είναι σαφώς πιο υγιεινά, καθώς δεν αναπτύσσονται με ορμόνες, συνθετικά λιπάσματα και άλλα τοξικά φυτοφάρμακα, ενώ σε πολλά προϊόντα, η φιλική προς το περιβάλλον μέθοδος καλλιέργειάς τους, αυξάνει τη γευστικότητα της τροφής.
Ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά στα βιολογικά πουλερικά, ακόμη ένας λόγος δίνει την πρωτιά στην προτίμηση τους από τους καταναλωτές. Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα που δημοσιεύθηκε σε περιοδικό σχετικό με τις τροφικές παθογένειες και ασθένειες, τα βιολογικά κοτόπουλα ,σε αντίθεση με τα συμβατικά, παρουσιάζουν πολύ λιγότερες πιθανότητες να προκαλέσουν σαλμονέλα.
Μια ομάδα από το Πανεπιστήμιο της Georgia, του Οχάιο και της Βόρειας Καρολίνας στην Αμερική, εξέτασε 300 βιολογικά και 400 συμβατικά δείγματα και κατέληξαν στο συμπέρασμα, ότι στα πρώτα το ποσοστό επιπολασμού της σαλμονέλας έφτανε στο 4,3%, ενώ στα συμβατικά ήταν σχεδόν επταπλάσιο. Άγγιζε δηλαδή το 29%.
Δημιουργήστε λοιπόν ασπίδα για την υγεία σας και προστατέψτε τον οργανισμό σας από την εκδήλωση σοβαρών ασθενειών, επιλέγοντας προϊόντα βιολογικής παραγωγής για την καθημερινή διατροφή σας. Παράλληλα θα συμβάλλετε στην προστασία του περιβάλλοντος από τις χημικές ουσίες που χρησιμοποιούνται κατά τις μεθόδους παραγωγής!
Ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά στα βιολογικά πουλερικά, ακόμη ένας λόγος δίνει την πρωτιά στην προτίμηση τους από τους καταναλωτές. Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα που δημοσιεύθηκε σε περιοδικό σχετικό με τις τροφικές παθογένειες και ασθένειες, τα βιολογικά κοτόπουλα ,σε αντίθεση με τα συμβατικά, παρουσιάζουν πολύ λιγότερες πιθανότητες να προκαλέσουν σαλμονέλα.
Μια ομάδα από το Πανεπιστήμιο της Georgia, του Οχάιο και της Βόρειας Καρολίνας στην Αμερική, εξέτασε 300 βιολογικά και 400 συμβατικά δείγματα και κατέληξαν στο συμπέρασμα, ότι στα πρώτα το ποσοστό επιπολασμού της σαλμονέλας έφτανε στο 4,3%, ενώ στα συμβατικά ήταν σχεδόν επταπλάσιο. Άγγιζε δηλαδή το 29%.
Δημιουργήστε λοιπόν ασπίδα για την υγεία σας και προστατέψτε τον οργανισμό σας από την εκδήλωση σοβαρών ασθενειών, επιλέγοντας προϊόντα βιολογικής παραγωγής για την καθημερινή διατροφή σας. Παράλληλα θα συμβάλλετε στην προστασία του περιβάλλοντος από τις χημικές ουσίες που χρησιμοποιούνται κατά τις μεθόδους παραγωγής!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr