Η συνταγή της ημέρας: Το ριζότο της… Σταχτοπούτας

Η συνταγή της ημέρας: Το ριζότο της… Σταχτοπούτας

Το Olive προτείνει ένα ονειρεμένο ριζότο αλλά και τον πλέον εντυπωσιακό τρόπο να το σερβίρουμε

Η συνταγή της ημέρας: Το ριζότο της… Σταχτοπούτας
Η κολοκύθα για χάρη της Σταχτοπούτας μεταμορφώθηκε κάποτε σε άμαξα, μόνο και μόνο για να τη συνοδεύσει στο χορό όπου συνάντησε των πρίγκιπα των ονείρων της. Αυτά όμως είναι παραμύθια γιατί και οι άμαξες και οι πρίγκιπες είναι από καιρό εξαφανισμένοι. Το θέμα είναι να πάρουμε μόνοι μας την κολοκύθα από το μανάβη και με τα χεράκια σας να την μεταμορφώσετε σε ένα ονειρεμένο ριζότο. Η Σιμόνη προτείνει και τη συνταγή και τον πλέον κατάλληλο κι εντυπωσιακό τρόπο να το σερβίρουμε.

Συνταγή: ΣΙΜΟΝΗ ΚΑΦΙΡΗ

Φωτογραφία: ΚΩΝ/ΝΟΣ ΚΑΦΙΡΗΣ

Food Styling:
Κλείσιμο
ANTΩΝΙΑ ΚΑΤΗ

ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΑ ΚΑΙ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

ΕΥΚΟΛΟ *  30 ΛΕΠΤΑ


Υλικά για 6 άτομα
400γρ. ρύζι αρμπόριο

2 κρεμμύδια μέτρια, ψιλοκομμένα

50γρ. βούτυρο φρέσκο

2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

1 ποτήρι λευκό κρασί

2 πορτοκάλια μέρλιν

4-5 φλιτζάνια κίτρινη κολοκύθα  σε κύβους

1 ½ λίτρο ζωμό κοτόπουλου (σπιτικό  ή από κύβο)

1/3 φλιτζανιού παρμεζάνα ή άλλο  πικάντικο τυρί, τριμμένο

αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο


 
-  Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα κρεμμύδια. προσθέτετε την κολοκύθα και την σοτάρετε μερικά λεπτά. Ρίχνετε κατόπιν και το ρύζι και το ανακατεύετε μέχρι να γυαλίσει. Αλατοπιπερώνετε ελαφρά.

-  Σβήνετε με το κρασί και αφήνετε να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτετε κατόπιν μια κουτάλα ζωμό, ανακατεύετε και σιγοβράζετε σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να απορροφηθεί από το ρύζι. Συνεχίζετε προσθέτοντας λίγο λίγο τον ζωμό –που τον διατηρείτε ζεστό- αφήνοντας κάθε φορά να απορροφηθεί, πριν προσθέσετε κι άλλη ποσότητα, μέχρι να χυλώσει το ρύζι. Θα σας πάρει περίπου 20 λεπτά.

-  Ανακατεύετε τέλος το τριμμένο τυρί και το βούτυρο κομματιασμένο. Προσθέτετε τέλος τα πορτοκάλια, κομμένα σε κύβους και φροντίζοντας να μην έχουν καθόλου άσπρη μεμβράνη. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε να μείνει το ριζότο 5 λεπτά.

-  Σερβίρετε το ριζότο μέσα σε αδειασμένη από την ψίχα της κολοκύθα.


ΤΙΠ

 Η αδειασμένη κολοκύθα μπορεί να παίξει τον ρόλο του μπολ για ένα εντυπωσιακό σερβίρισμα σε ένα πρωτότυπο ριζότο!

Αν σερβίρετε το ριζότο μέσα στην κολοκύθα, καλό είναι, αφού την αδειάσετε, να την αφήσετε να στεγνώσει σε μέτριο φούρνο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
δειτε ολες τις ειδησεις

Best of Network

Δείτε Επίσης