Η συνταγή της ημέρας: Γλώσσα πανέ με σπανάκι τσιγαριαστό
29.11.2012
11:15
Σήμερα μαγειρεύουμε στο τηγάνι. Ωραία φιλέτα γλώσσας κι ένα υπέροχο συνοδευτικό - έξω από τα συνηθισμένα- με σπανάκι κι άφθονα μυρωδικά εποχής.
Σήμερα μαγειρεύουμε στο τηγάνι. Ωραία φιλέτα γλώσσας κι ένα υπέροχο συνοδευτικό - έξω από τα συνηθισμένα- με σπανάκι κι άφθονα μυρωδικά εποχής. Χωρίς να υποτιμάμε την αξία μιας σαλάτας με βραστά χόρτα εποχής, όπως οι ζωχοί, το σταμναγκάθι, τα ραδίκια κλπ. δοκιμάσετε το σπανάκι μαγειρεμένο με αυτό τον τρόπο. Πιστέψτε με, αξίζει τον κόπο!
Συνταγή: ΙΩΑΝΝΑ ΣΤΑΜΟΥΛΟΥ
Φωτογραφία: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΠΑΤΕΡΑΚΗΣ
Food Styling: ΑΝΤΩΝΙΑ ΚΑΤΗ
Γλώσσα πανέ με σπανάκι τσιγαριαστό
Σε 40 λεπτά * ΕΥΚΟΛΟ
Υλικά για 4 άτομα:
4 γλώσσες (φιλέτο) φρέσκες ή κατεψυγμένες κι αποψυγμένες
αλάτι, πιπέρι
ξύσμα από 1 λεμόνι
λίγο αλεύρι για το πανάρισμα
λίγο λάδι για το τηγάνισμα
1-2 λεμόνια κομμένα σε φέτες για το σερβίρισμα
Για το τσιγαριαστό σπανάκι:
500γρ. σπανάκι καθαρισμένο, πλυμένο και κομμένο σε χοντρά κομμάτια
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 φινόκιο (μαραθόριζα) σε φέτες
4-5 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
½ ματσάκι άνηθο
1 ντομάτα ξεσποριασμένη και κομμένη σε κυβάκια
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Πρώτα ετοιμάζετε το σπανάκι: Ζεσταίνετε το μισό ελαιόλαδο στο τηγάνι και σοτάρετε ελαφρά τα κρεμμυδάκια και το φινόκιο ίσα να μαλακώσουν λίγο.
Προσθέτετε το σπανάκι, ανακατεύοντας κάθε τόσο μέχρι να μαραθεί και να χάσει τον όγκο του. Τότε ρίχνετε και τα κυβάκια της ντομάτας, αλατοπιπερώνετε και αφήνετε το σπανάκι να βράσει μέχρι να στεγνώσει από τα υγρά του τηγανιού. Τότε προσθέτετε τον περισσότερο άνηθο και το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Ανακατεύετε και αδειάζετε το σπανάκι σε σαλατιέρα. Αν θέλετε περιχύνετε τη ζεστή σαλάτα με επιπλέον ελαιόλαδο.
Αλατοπιπερώνετε τα φιλέτα του ψαριού και ανακατεύετε το ξύσμα του λεμονιού με το αλεύρι σε ένα βαθύ πιάτο. Περνάτε τα ψάρια από ένα ελαφρύ αλεύρωμα τινάζοντας τα να φύγει το περιττό.
Καθαρίζετε το τηγάνι και το ξαναβάζετε με λίγο λάδι στη φωτιά να ζεσταθεί. Τηγανίζετε τα ψάρια και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα.
Μοιράζετε τα ψάρια σε πιάτα, συνοδεύοντας με φέτες λεμονιού και μια δόση σπανάκι. Πασπαλίζετε το κάθε πιάτο με τον υπόλοιπο ψιλοκομμένο άνηθο και σερβίρετε αμέσως.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr