Η συνταγή της ημέρας: Βελουτέ με φασόλια και τραγανό μπέικον

Το Olive προτείνει την γκουρμέ εκδοχή του αγαπημένου εθνικού μας πιάτου. Μια φινετσάτη, νόστιμη κι ευπαρουσίαστη φασολάδα.

Η φασολάδα αλλιώς…

Ανακαλύψτε την γκουρμέ εκδοχή του αγαπημένου εθνικού μας πιάτου. Τα υλικά του διαφέρουν ελάχιστα από την κλασική που μαγειρεύει κι η μαμά μας. Κι όμως αυτή η φασολάδα είναι τόσο φινετσάτη, νόστιμη κι ευπαρουσίαστη, που μπορεί να ανοίξει ευχάριστα κι ένα από τα πιο επίσημα τραπέζια σας. Εσείς δοκιμάστε τη αύριο κιόλας, γι’ αυτό βάλτε από απόψε τα φασόλια στο μούσκιο…

 

Βελουτέ με φασόλια και τραγανό  μπέικον

1 ώρα και 50 λεπτά ΕΥΚΟΛΟ

 

Υλικά για 4 άτομα:

200γρ. φασόλια  μέτρια μουλιασμένα αποβραδίς και στραγγισμένα

1 καρότο σε 4 κομμάτια

1 κρεμμύδι  μεγάλο

6 γαρίφαλα

2 φύλλα δάφνης

1 πράσο σε  φέτες

1/3 φλιτζανιού  ελαιόλαδο

1 κύβο κοτόπουλο  βιολογικό ή φρέσκο (ψυγείου)

λίγο θυμάρι ξερό ή ρίγανη

αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

 

Για το σερβίρισμα:

8 φέτες μπέικον σε κομμάτια

λίγο σχοινόπρασο ή σέλινο κομμένο με ψαλίδι

χωριάτικο ψωμί

 

    Καθαρίζετε το κρεμμύδι και του καρφώνετε τα γαρίφαλα. Το ρίχνετε σε μια κατσαρόλα μαζί με τα φασόλια, το καρότο και τη δάφνη. Προσθέτετε κάμποσο νερό να σκεπάζει τα φασόλια και τα βράζετε μέχρι να μαλακώσουν αρκετά. Βγάζετε το κρεμμύδι από την κατσαρόλα και τα φύλλα της δάφνης. Πετάτε τα γαρίφαλα και κόβετε το κρεμμύδι στη μέση. Το κρατάτε στην άκρη μαζί με το καρότο. Παίρνετε μια κουτάλα φασόλια και τα κρατάτε κι αυτά στην άκρη.
    Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε ξεχωριστή κατσαρόλα και σοτάρετε το πράσο. Προσθέτετε το καρότο, το κρεμμύδι, τα φασόλια της άλλης κατσαρόλας μαζί με το ζουμί τους, τον κύβο, λίγο νερό επιπλέον και βράζετε για 30 λεπτά ακόμα. Πολτοποιείτε τα φασόλια μέσα στην κατσαρόλα και αν είναι πηχτή η σούπα την αραιώνετε με λίγο επιπλέον καυτό νερό.
    Δοκιμάζετε και αλατοπιπερώνετε τη σούπα ανάλογα με τη γεύση σας. Προσθέτετε στην κατσαρόλα τα φασόλια που κρατήσατε άλιωτα στην άκρη.
    Σοτάρετε τα κομμάτια του μπέικον σε αντικολλητικό τηγάνι μέχρι να γίνουν τραγανά.
    Σερβίρετε τη σούπα σε πιάτα βαθιά ή μπολ, προσθέτοντας από πάνω λίγο τραγανό μπέικον και σχοινόπρασο κομμένο με ψαλίδι. Πασπαλίζετε με θυμάρι ξερό κι επιπλέον πιπέρι και σερβίρετε αμέσως. Συνοδεύετε με φρέσκο ή ψημένο χωριάτικο ψωμί.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr