Κοτόπουλο με κολοκυθάκια, ντομάτα, χυλοπίτες και φέτα

Το Olive προτείνει για σήμερα μία γρήγορη συνταγή που φτιάχνεται στο τηγάνι

Το κοτόπουλο με χυλοπίτες είναι  αγαπημένος παραδοσιακός συνδυασμός που  αγαπάμε από παιδιά. Ωστόσο η γρήγορη εκδοχή που σας προτείνω να φτιάξετε στο τηγάνι είναι πολύ νόστιμη και εξασφαλίζει ένα πλήρες γεύμα για την οικογένειά σας σε 40 μόλις λεπτά. Δοκιμάστε τη οπωσδήποτε!

Συνταγή: ΙΩΑΝΝΑ ΣΤΑΜΟΥΛΟΥ

Φωτογραφία: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΠΑΤΕΡΑΚΗΣ

Food Styling: ΑΝΤΩΝΙΑ ΚΑΤΗ



Κοτόπουλο με κολοκυθάκια, ντομάτα, χυλοπίτες και φέτα

Σε 40 λεπτά * ΕΥΚΟΛΟ

Υλικά για 4 άτομα:

700γρ. φιλέτο από στήθος κοτόπουλου κομμένο σε μπουκίτσες

1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο

λίγο αλεύρι

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο σε φετούλες

4-5 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες

2 ντομάτες μέτριες

2 κολοκυθάκια κομμένα σε κυβάκια

1 ποτηράκι του κρασιού κρασί  κόκκινο

λίγη ρίγανη

2 φύλλα δάφνης

1 πακέτο χυλοπίτες χοντρές

200γρ. φέτα σε κυβάκια

λίγη πάπρικα γλυκιά

αλάτι, πιπέρι


Χαράζετε σταυρωτά τις ντομάτες στο κάτω μέρος, τις βουτάτε για 5 δευτερόλεπτα σε νερό που βράζει, τις βγάζετε με τρυπητή κουτάλα, τις ξεφλουδίζετε, τις κόβετε στη μέση, πιέζετε να φύγουν τα σποράκια τους και τις κόβετε σε κυβάκια. Ετοιμάζετε και τα υπόλοιπα λαχανικά (κρεμμύδι, σκόρδο, πιπεριά) όπως αναφέρεται στα υλικά.

Αλατοπιπερώνετε και αλευρώνετε ελαφρά τα κυβάκια του κοτόπουλου.

Ζεσταίνετε σε μεγάλο και βαθύ τηγάνι το ελαιόλαδο και ρίχνετε τα κυβάκια του κοτόπουλου. Αφού ροδίσουν και από τις δύο πλευρές. Τα βγάζετε με τρυπητή κουτάλα από το τηγάνι και ρίχνετε στο ίδιο λάδι το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα κολοκυθάκια.

 Όταν μαλακώσουν τα λαχανικά σας, ρίχνετε ξανά στο τηγάνι το κοτόπουλο και το γυρίζετε στο τηγάνι μερικές βόλτες. Σβήνετε με το κόκκινο κρασί και μετά από 1 λεπτό ρίχνετε τα κυβάκια της ντομάτας, τη λιαστή ντομάτα και λίγο νερό. Αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε την πάπρικα, τα φύλλα της δάφνης και τη ρίγανη.

Παράλληλα βράζετε δίπλα σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό τις χυλοπίτες. Προσοχή, δεν πρέπει να παραβράσουν, αλλά να κρατάνε.

Όταν το φαγητό μείνει με τη σάλτσα του, στραγγίζετε τις χυλοπίτες και τις ρίχνετε στο τηγάνι μαζί με τα κυβάκια της φέτας.

Ανακατεύετε να ενωθούν τα υλικά σας και να πάρουν μια βράση μαζί και σερβίρετε το φαγητό αμέσως σε πιάτα.


Σημείωση: Μπορείτε κάλλιστα να αντικαταστήσετε τα κολοκύθια  με 1 πράσινη και 1 κόκκινη πιπεριά.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr