Τάρτα με μπέικον, τυρί και πράσα
28.12.2012
09:25
Ο Ηλίας Μαμαλάκης προτείνει μία τάρτα που δύσκολα θα περάσει απαρατήρητη
Το απόλυτο hit των γιορτινών τραπεζιών είναι οι καλοψημένες τάρτες. Η συγκεκριμένη δύσκολα θα περάσει απαρατήρητη!
Συνταγή: Ηλίας Μαμαλάκης
Τάρτα με μπέικον, τυρί και πράσα
Υλικά για 6-8 άτομα:
Για τη ζύμη:
Συνταγή: Ηλίας Μαμαλάκης
Τάρτα με μπέικον, τυρί και πράσα
Υλικά για 6-8 άτομα:
Για τη ζύμη:
2 φλιτζάνια αλεύρι
½ κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
½ φλιτζάνι βούτυρο φρέσκο (σε θερμοκρασία δωματίου)
1 αβγό
1 φλιτζανάκι του καφέ νερό
λίγο αλάτι
Για τη γέμιση:
100γρ. μπέικον ψιλοκομμένο
300γρ. κασέρι χοντροτριμμένο
300γρ. τυρί γκούντα χοντροτριμμένο
½ κιλό πράσα καθαρισμένα και λεπτοκομμένα
30γρ. ελαιόλαδο
1 κουτ. γλυκού κόλιανδρο
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
αλάτι, πιπέρι
Πρώτα ετοιμάζετε τη ζύμη: σε μια λεκανίτσα ανακατεύετε όλα τα υλικά διαδοχικά αρχίζοντας από το αλεύρι. Ζυμώνετε καλά με το χέρι και φτιάχνετε μια μπάλα. Την αφήνετε να ξεκουραστεί στο ψυγείο για μισή ώρα.
Φτιάχνετε και τη γέμιση: σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και ρίχνετε μέσα το ψιλοκομμένο μπέικον. Μόλις γυαλίσει προσθέτετε το πράσο και αφήνετε τα υλικά να ψηθούν καλά χωρίς όμως να ροδίσουν. Σβήνετε το μάτι και προσθέτετε το αλατοπίπερο και τον κόλιανδρο. Ρίχνετε το τυρί και την κρέμα ανακατεύοντας καλά.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Με τη βοήθεια ενός πλάστη πάνω σε ελαφρώς αλευρωμένο πάγκο ανοίγετε με τη ζύμη ένα χοντρό, στρογγυλό φύλλο πάχους περίπου 1εκ. Το απλώνετε μέσα στην ταρτιέρα αφού πρώτα τη βουτυρώσετε, φροντίζοντας να καλύψει τον πάτο και τα τοιχώματά της.
Προσθέτετε μέσα τη γέμιση και ψήνετε την τάρτα στον προθερμασμένο φούρνο για μισή ώρα σκεπασμένη με λαδόκολλα. Έπειτα αφαιρείτε τη λαδόκολλα και συνεχίζετε το ψήσιμο για 15 λεπτά ακόμα μέχρι να ροδοκοκκινίσει καλά η τάρτα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr