Ένα αλλιώτικο μοσχαράκι
05.01.2013
13:32
Τρυφερά κομμάτια μοσχαριού μαγειρεμένα μέσα σε μια γλυκόξινη σάλτσα από πράσο, γλυκό κρασί, χυμό και σιρόπι από ρόδι που θα αποκτήσει φανατικούς...
Τρυφερά κομμάτια μοσχαριού μαγειρεμένα μέσα σε μια γλυκόξινη σάλτσα
από πράσο, γλυκό κρασί, χυμό και σιρόπι από ρόδι που θα αποκτήσει
φανατικούς στα κυριακάτικα τραπεζώματά σας. Χυμό ροδιού θα βρείτε στα
ψυγεία των σούπερ μάρκετς ή θα φτιάξετε μόνοι σας από φρέσκους σπόρους
ροδιού στον αποχυμωτή. Όσο για το σιρόπι ροδιού, αναζητήστε το στα ράφια
των ντελικατέσεν και των παντοπωλείων με παραδοσιακά προϊόντα.
Συνταγή – Food Styling: Tina Webb
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος
Μοσχαράκι με ρόδι και πράσο
1 ώρα και 30 λεπτά n ΕΥΚΟΛΟ
Υλικά για 4 άτομα:
1 κιλό μοσχαράκι (ελιά) κομμένο σε κύβους
Συνταγή – Food Styling: Tina Webb
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος
Μοσχαράκι με ρόδι και πράσο
1 ώρα και 30 λεπτά n ΕΥΚΟΛΟ
Υλικά για 4 άτομα:
1 κιλό μοσχαράκι (ελιά) κομμένο σε κύβους
3 πράσα ψιλοκομμένα
½ φλιτζάνι κρασί μαυροδάφνη
1 φλιτζάνι χυμό ροδιού
2-3 κουτ. σούπας σπόρους ροδιού
100ml σιρόπι ροδιού*
5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 κουτ. σούπας αλεύρι
αλάτι, πιπέρι
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
πουρέ πατάτας για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
Σοτάρετε τα πράσα σε μια κουταλιά ελαιόλαδο μέχρι να μαραθούν και τους προσθέτετε το μισό χυμό του ροδιού. Σιγοβράζετε για 4-5 λεπτά.
Ανακατεύετε το αλεύρι με αλατοπίπερο και πασπαλίζετε τα κομμάτια του κρέατος, γυρίζοντάς τα για να αλευρωθούν από όλες τις πλευρές.
Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρετε τα κομμάτια του κρέατος, γυρίζοντάς τα συνέχεια μέχρι να ροδίσουν παντού. Σβήνετε με το κρασί και αφού εξατμιστεί το οινόπνευμα προσθέτετε τα πράσα μαζί με το ζουμί τους και χαμηλώνετε τη φωτιά. Σκεπάζετε με καπάκι κι αφήνετε το φαγητό να σιγομαγειρευτεί μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας και να γίνει.
Διαλύετε τότε το σιρόπι στον υπόλοιπο χυμό ροδιού και το ρίχνετε στο τηγάνι. Αφήνετε να βράσει για 5-6 λεπτά ακόμη μέχρι να δέσει η σάλτσα του φαγητού.
Σερβίρετε το φαγητό με πουρέ πατάτας, πασπαλίζοντας το κάθε πιάτο με λίγους σπόρους φρεσκοανοιγμένου ροδιού.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr