Μεσογειακά spring rolls
07.01.2013
06:00
Ένα vegetarian finger food -μεζεδάκι του χεριού, που δεν χρειάζεσαι δηλαδή μαχαιροπίρουνο για να το φας είναι η σημερινή μας πρόταση.
Ένα vegetarian finger food -μεζεδάκι του χεριού, που δεν χρειάζεσαι δηλαδή μαχαιροπίρουνο για να το φας είναι η σημερινή μας πρόταση. Απολαύστε το στην υγειά των Γιάννηδων μαζί με ένα ποτήρι λευκό κρασί και καλή παρέα. Αν έχετε συσκευή κοψίματος των λαχανικών σε σχήμα σπιρτόξυλου η δουλειά της γέμισης γίνεται παιχνιδάκι.
Συνταγή: Γεωργία Κοφινά
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος
Food Styling: Elena Jeffrey
Ρολάκια λαχανικών
1½ ώρα n ΘΕΛΕΙ ΛΙΓΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ
Υλικά για 24 κομμάτια:
Συνταγή: Γεωργία Κοφινά
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος
Food Styling: Elena Jeffrey
Ρολάκια λαχανικών
1½ ώρα n ΘΕΛΕΙ ΛΙΓΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ
Υλικά για 24 κομμάτια:
6 χοντρά φύλλα για πίτες
Για τη γέμιση:
1 μαραθόριζα (φινόκιο) κομμένη σε μπαστουνάκια σε μέγεθος σπιρτόξυλου
1 κολοκυθάκι μέτριο, κομμένο σε μπαστουνάκια σε μέγεθος σπιρτόξυλου
2 καρότα μέτρια, κομμένα σε μπαστουνάκια σε μέγεθος σπιρτόξυλου
3 κρεμμυδάκια φρέσκα, κομμένα σε μπαστουνάκια σε μέγεθος σπιρτόξυλου
2 κουτ. σούπας κόλιανδρο ή μαϊντανό ψιλοκομμένο
4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
2 κουτ. σούπας λευκό ξίδι βαλσαμικό
αλάτι, πιπέρι μαύρο φρεσκοτριμμένο
λίγο πιπέρι καγιέν
1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο για το άλειμμα
1 ασπράδι αβγού χτυπημένο μέχρι να γίνει αφρός
λάδι για το τηγάνισμα
Σοτάρετε όλα τα λαχανικά της γέμισης στο ελαιόλαδο μέχρι να μαραθούν και τα σβήνετε με το ξίδι. Προσθέτετε αλάτι, μαύρο πιπέρι και πιπέρι καγιέν. Αφήνετε τα υλικά να κρυώσουν λίγο.
Κόβετε όλα τα φύλλα μαζί κατά μήκος σε τέσσερις λωρίδες φάρδους 8-9εκ. (έτσι θα έχετε 24 φύλλα). Στοιβάζετε τις λωρίδες τη μια πάνω στην άλλη και τις σκεπάζετε με νωπή πετσέτα για να μην ξεραθούν.
Παίρνετε την πρώτη λωρίδα και με τη βοήθεια πινέλου την αλείφετε με λίγο ελαιόλαδο. Αλείφετε την πάνω άκρη της με λίγο ασπράδι αβγού για να σφραγιστεί καλά στο κλείσιμο και να μην ανοίξουν τα ρολά σας στο τηγάνισμα. Στρώνετε στην κάτω άκρη ένα κουταλάκι γέμιση και τυλίγετε το φύλλο ρολό, διπλώνοντας τις άκρες προς τα μέσα μετά το πρώτο γύρισμα και πιέζοντας στο τέλος για να κλείσει καλά. Συνεχίζετε να φτιάχνετε ρολάκια με τα υπόλοιπα υλικά.
Ζεσταίνετε αρκετό λάδι σε βαθύ τηγάνι και, όταν κάψει, τηγανίζετε τα spring rolls από όλες τις πλευρές μέχρι να πάρουν ωραίο χρυσαφί χρώμα. Τα βγάζετε με τρυπητή κουτάλα σε χαρτί κουζίνας για να απορροφήσει το περιττό λάδι.
Σερβίρετε τα spring rolls σε πιατέλα και τα συνοδεύετε με έτοιμες γλυκόξινες ή γλυκοπικάντικες σάλτσες του γούστου σας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr