Μια αλλιώτικη ρεβιθάδα
09.01.2013
09:42
Ρεβίθια πικάντικα μαγειρεμένα με άφθονα αρώματα μπαχαρικών, συνδυασμένα με χορταρικά και αποξηραμένα βερίκοκα κι αμύγδαλα. Μια ξεχωριστή συνταγή που αξίζει να δοκιμάσετε.
Ρεβίθια πικάντικα μαγειρεμένα με άφθονα αρώματα μπαχαρικών, συνδυασμένα με χορταρικά και αποξηραμένα βερίκοκα κι αμύγδαλα. Μια ξεχωριστή συνταγή που αξίζει να δοκιμάσετε.
Συνταγή – Food Styling: Tina Webb
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος
Ρεβίθια με σέσκουλα και μαροκινά αρώματα
30 λεπτά n ΕΥΚΟΛΟ
Συνταγή – Food Styling: Tina Webb
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος
Ρεβίθια με σέσκουλα και μαροκινά αρώματα
30 λεπτά n ΕΥΚΟΛΟ
Υλικά για 4 άτομα:
400γρ. ρεβίθια βρασμένα
200γρ. σέσκουλα χοντροκομμένα
2 κουτ. γλυκού harissa *(πάστα καυτερής πιπεριάς)
2 κουτ. γλυκού κύμινο
1 κουτ. γλυκού κόλιανδρο σε σκόνη
1 κρεμμύδι μεγάλο, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο
100γρ. βερίκοκα ξερά, κομμένα στη μέση
600ml ζωμό λαχανικών
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
2 κουτ. σούπας αμύγδαλα φιλέ, καβουρντισμένα
• Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 2-3 λεπτά.
• Ρίχνετε το κύμινο και τον κόλιανδρο και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 1 λεπτό ανακατεύοντας συνεχώς. Προσθέτετε τα βρασμένα ρεβίθια, τα βερίκοκα, το ζωμό λαχανικών και τη harissa και σιγοβράζετε για 10 λεπτά.
• Προσθέτετε και τα σέσκουλα και αφήνετε να σιγοβράσουν μέχρι το φαγητό να μείνει χωρίς πολλά υγρά.
• Πασπαλίζετε με τα αμύγδαλα φιλέ και σερβίρετε συνοδεύοντας με κουσκούς.
*Η harissa είναι πάστα καυτερής πιπεριάς που χρησιμοποιείται στις κουζίνες της Βόρειας Αφρικής. Αναζητήστε τη στα ράφια των μεγάλων σούπερ μάρκετ στο τμήμα των έθνικ προϊόντων ή στα πολυάριθμα πλέον έθνικ μπακαλικάκια της γειτονιάς και χρησιμοποιήστε τη με μέτρο και σύνεση, γιατί είναι πολύ καυτερή.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr