Το «greek yogurt» μπαίνει στα αμερικανικά σχολεία
01.02.2013
19:48
Θεωρείται ιδανικό υποκατάστατο του κρέατος στα γεύματα των μαθητών - Η ελληνική ΦΑΓΕ και η τουρκική «Chiobani» διεκδικούν το δικό τους κομμάτι από την «πίτα» μίας όλο και πιο προσοδοφόρας αγοράς
Ένα πιλοτικό πρόγραμμα, το οποίο μπορεί να φέρει το «greek yogurt» στα αμερικανικά σχολεία, ξεκινά το υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ.
Όπως αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα της Huffington Post, το «greek yogurt» πληροί τα στάνταρ υγείας που θέτει το αμερικανικό υπουργείο και μπορεί να εισαχθεί στα κυλικεία των αμερικανικών σχολείων ως πρωτεΐνη ή υποκατάστατο του κρέατος στα γεύματα των μαθητών.
Το σχέδιο αυτό των Αμερικανών αναμένεται να δώσει ώθηση σε μια ακμάζουσα αγορά, όπου το κομμάτι της πίτας των 6,5 δισ. δολαρίων ετησίως, που αποφέρουν οι πωλήσεις «greek yogurt», διεκδικούν εξίσου η ελληνική ΦΑΓΕ και η τουρκική φίρμα «Chobani».
Το πιλοτικό πρόγραμμα θα ξεκινήσει αρχικά από τα σχολεία της Νέας Υόρκης και, αν κριθεί επιτυχημένο, θα επεκταθεί σταδιακά και στα σχολεία της υπόλοιπης χώρας.
Υπενθυμίζεται ότι το πρόγραμμα υγιεινής διατροφής των Αμερικανών μαθητών φέρει και την προσωπική σφραγίδα της πρώτης κυρίας των ΗΠΑ, Μισέλ Ομπάμα, που έχει επιδείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, με καμπάνιες ευιασθητοποίησης της κοινής γνώμης.
Ο ανταγωνισμός ανάμεσα στην τουρκική «Chiobani» και την ελληνική ΦΑΓΕ απασχολεί εσχάτως ολοένα και περισσότερο τα αμερικανικά media, καθώς ο ιδρυτής της τουρκικής εταιρείας είναι πλέον δισεκατομμυριούχος. Στις ΗΠΑ, πάντως, δεν διέφυγε της προσοχής των μέσων ενημέρωσης ότι το «greek yogurt» της ΦΑΓΕ παρασκευάζεται από τέσσερα ποτήρια γάλα, ενώ της «Chiobani» από τρία.
Όπως αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα της Huffington Post, το «greek yogurt» πληροί τα στάνταρ υγείας που θέτει το αμερικανικό υπουργείο και μπορεί να εισαχθεί στα κυλικεία των αμερικανικών σχολείων ως πρωτεΐνη ή υποκατάστατο του κρέατος στα γεύματα των μαθητών.
Το σχέδιο αυτό των Αμερικανών αναμένεται να δώσει ώθηση σε μια ακμάζουσα αγορά, όπου το κομμάτι της πίτας των 6,5 δισ. δολαρίων ετησίως, που αποφέρουν οι πωλήσεις «greek yogurt», διεκδικούν εξίσου η ελληνική ΦΑΓΕ και η τουρκική φίρμα «Chobani».
Το πιλοτικό πρόγραμμα θα ξεκινήσει αρχικά από τα σχολεία της Νέας Υόρκης και, αν κριθεί επιτυχημένο, θα επεκταθεί σταδιακά και στα σχολεία της υπόλοιπης χώρας.
Υπενθυμίζεται ότι το πρόγραμμα υγιεινής διατροφής των Αμερικανών μαθητών φέρει και την προσωπική σφραγίδα της πρώτης κυρίας των ΗΠΑ, Μισέλ Ομπάμα, που έχει επιδείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, με καμπάνιες ευιασθητοποίησης της κοινής γνώμης.
Ο ανταγωνισμός ανάμεσα στην τουρκική «Chiobani» και την ελληνική ΦΑΓΕ απασχολεί εσχάτως ολοένα και περισσότερο τα αμερικανικά media, καθώς ο ιδρυτής της τουρκικής εταιρείας είναι πλέον δισεκατομμυριούχος. Στις ΗΠΑ, πάντως, δεν διέφυγε της προσοχής των μέσων ενημέρωσης ότι το «greek yogurt» της ΦΑΓΕ παρασκευάζεται από τέσσερα ποτήρια γάλα, ενώ της «Chiobani» από τρία.
Υπάρχει, συνεπώς, διαφορά στην ποιότητα των δύο προϊόντων, που προμηνύει μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα «μάχη» για το ποιας εταιρείας το γιαούρτι θα κάνει... ποδαρικό στα αμερικανικά σχολεία.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr