To olive προτείνει: Κανελόνια από κρέπες με γέμιση σπανάκι και τυριά

Μοναδικές προτάσεις για το τραπέζι σας με τη σφραγίδα του Ηλία Μαμαλάκη

Υπάρχει και η λύση του έτοιμου κανελονιού-ζυμαρικό, τα οποία μπορείτε να αγοράσετε έτοιμα και να τα γεμίσετε με το μείγμα του σπανακιού πριν τα ψήσετε πάνω σε ένα στρώμα από μπεσαμέλ, περιχυμένα πάλι με μπεσαμέλ και πασπαλισμένα με τυρί. Ωστόσο προτείνουμε να μπείτε στον κόπο της κρέπας γιατί το φαγητό σας θα γίνει σκάλες ανώτερο. Δεν είναι δύσκολη διαδικασία, το μόνο που θέλει είναι να της δώστε λίγο χρόνο.

 
Κρέπες με σπανάκι και τυριά
από τη Σιμόνη Καφίρη

1 ώρα και 10 λεπτά n ΘΕΛΕΙ ΛΙΓΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ

 

Υλικά για 4 άτομα:

Για τις κρέπες:

1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 φλιτζάνι γάλα

2 αβγά

αλάτι

βούτυρο ή λάδι για το τηγάνι




Για τη γέμιση:

½ κιλό σπανάκι φρέσκο ή κατεψυγμένο, ψιλοκομμένο

250γρ. ανθότυρο, λιωμένο με το πιρούνι

1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη

2 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα

100γρ. λαδοτύρι Μυτιλήνης ή άλλο πικάντικο τυρί τριμμένο

2 κουτ. σούπας άνηθο, ψιλοκομμένο

2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο


 

Για τη σάλτσα μπεσαμέλ:

50γρ. βούτυρο

30γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

½ λίτρο γάλα

αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο


 


Φωτογραφία: ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Food Styling:
ELENA JEFFREY

 
Ετοιμάζετε τις κρέπες: μέσα σε ένα μπολ ανακατεύετε το αλεύρι με το γάλα και τα αβγά με τον αβγοδάρτη, μέχρι να πάρετε ένα λείο χυλό με την πυκνότητα του μελιού. Αν είναι πολύ σφιχτός, προσθέτετε λίγο νερό. Αλατίζετε κι αφήνετε το χυλό να σταθεί για 10 λεπτά.
   
Βουτυρώνετε ένα αντικολλητικό τηγανάκι και ρίχνετε ένα τέταρτο φλιτζανιού από το χυλό. Με κυκλικές κινήσεις γυρίζετε το τηγάνι για να απλωθεί το μίγμα και να καλύψει τον πάτο του. Το αφήνετε στη φωτιά να ψηθεί για 1 λεπτό πριν γυρίσετε την κρέπα να ψηθεί και από την άλλη. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία μέχρι να φτιάξετε όλες τις κρέπες, βουτυρώνοντας κάθε φορά το τηγανάκι. Τις αφήνετε στην άκρη.
   
Για τη γέμιση: ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα κρεμμυδάκια και το σκόρδο. Προσθέτετε το σπανάκι και συνεχίζετε το σοτάρισμα σε μέτρια φωτιά μέχρι να τραβήξει τα υγρά του. Προσθέτετε τον άνηθο και το ανθότυρο. Αλατοπιπερώνετε και αφήνετε το μίγμα να κρυώσει. Γεμίζετε τις κρέπες και τις τυλίγετε σε ρολά.
   
Για να ετοιμάσετε την μπεσαμέλ: λιώνετε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά, προσθέτετε το αλεύρι και ανακατεύετε με ξύλινη κουτάλα ζωηρά για μερικά λεπτά. Ρίχνετε το γάλα λίγο λίγο και συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να έχετε μια λεία σάλτσα. Αλατοπιπερώνετε.
   
Σ’ ένα πυρίμαχο σκεύος απλώνετε μια λεπτή στρώση μπεσαμέλ. Τοποθετείτε από πάνω τις κρέπες τη μία δίπλα στην άλλη με το άνοιγμα προς τα κάτω και τις περιχύνετε με την υπόλοιπη μπεσαμέλ. Πασπαλίζετε την επιφάνεια με τη γραβιέρα και το λαδοτύρι και τις ψήνετε στο φούρνο στους 200°C για 30 λεπτά, μέχρι να λιώσουν και να ροδίσουν τα τυριά.
   
Σερβίρετε τα κανελόνια ζεστά.

 

 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr