Το olive προτείνει: Σελινόριζα αλα πολίτα

Μοναδικές προτάσεις για το τραπέζι σας με τη σφραγίδα του Ηλία Μαμαλάκη

Συνήθως τις αγκινάρες μαγειρεύουμε αλα πολίτα, χωρίς αβγολέμονο ή ντομάτα δηλαδή, μόνο με λεμονάκι και μια απλή σαλτσούλα από το λάδι του φαγητού και το λεμόνι. Καμιά φορά τη δένουν με λίγο κορν φλάουρ διαλυμένο σε λίγο νερό.


Σελινόριζα αλά πολίτα με μικρά κρεμμυδάκια
από τον Ηλία Μαμαλάκη


Υλικά για 5-6 άτομα:

2- 3 σελινόριζες (1.200γρ.) καλά καθαρισμένες και πλυμένες

4 καρότα καθαρισμένα

1 κρεμμύδι μέτριο, τριμμένο στον τρίφτη

4 κλαράκια σέλινο χοντροκομμένα

30 κρεμμυδάκια μικρά (κοκκάρι), καλά καθαρισμένα

1 φλιτζάνι ελαιόλαδο

1 φλιτζάνι άνηθο ψιλοκομμένο

χυμό από 1 λεμόνι

αλάτι




Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος

Food Styling: Tina Webb

 
Πρώτα ετοιμάζετε τα λαχανικά σας, τα καθαρίζετε και τα πλένετε καλά. Κόβετε τη σελινόριζα σε χοντρές φέτες και, μετά, κάθε φέτα την κόβετε στη μέση. Κόβετε τα καρότα σε ροδέλες.
   
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνετε το ελαιόλαδο και το ζεσταίνετε καλά. Σοτάρετε το τριμμένο κρεμμύδι μέχρι να γυαλίσει. Κατόπιν, ρίχνετε τα μικρά κρεμμυδάκια και τα φέρνετε 2-3 βόλτες. Ρίχνετε το καρότο και τη σελινόριζα και τα ανακατεύετε καλά. Τέλος, ρίχνετε το ψιλοκομμένο σέλινο. Συμπληρώνετε νεράκι ίσα ίσα να σκεπαστούν τα υλικά, αλατίζετε και τα αφήνετε να πάρουν βράση.
   
Σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε το φαγητό να μαγειρευτεί καλά για 45 λεπτά έως 1 ώρα μέχρι να μαγειρευτούν τα λαχανικά χωρίς να λιώσουν.
   
Λίγο πριν αποσύρετε από τη φωτιά, ρίχνετε μέσα τον άνηθο και το χυμό λεμονιού. Ανακατεύετε καλά και σερβίρετε. Σερβίρετε το φαγητό είτε ζεστό είτε σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.

 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr