Μια υπέροχη τάρτα
29.03.2013
08:27
Μοναδικές προτάσεις για το τραπέζι σας με τη σφραγίδα του Ηλία Μαμαλάκη
Η πρότασή μας σήμερα συνδυάζει τα μανιτάρια με σπανάκι και τυρί για να γίνουν μια νόστιμη γέμιση τάρτας, πέρα από τις συνηθισμένες. Φυσικά, μπορείτε να φτιάξετε και τη δική σας ζύμη για τη βάση τάρτας, αλλά αν ο χρόνος δεν σας παίρνει, υπάρχει και η λύση της έτοιμης.
Σε 45 λεπτά n EYΚΟΛΟ
Τάρτα με μανιτάρια και σπανάκι
από τη Σιμόνη ΚαφίρηΣε 45 λεπτά n EYΚΟΛΟ
Υλικά για 6 άτομα:
1 φύλλο ζύμης γα τάρτα ή κουρού
500γρ. μανιτάρια φρέσκα, κομμένα σε φετούλες
300γρ. σπανάκι καθαρισμένο και ψιλοκομμένο
2 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
1 κρεμμύδι μέτριο, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
2 κουτ. σούπας βούτυρο φρέσκο
2 αβγά
250γρ. τυρί κασέρι και γραβιέρα, τριμμένα και ανακατεμένα
2 κουτ. σούπας άνηθο ή μαϊντανό, ψιλοκομμένα
2 κουτ. σούπας μουστάρδα
αλάτι, πιπέρι
Ετοιμάζετε τη γέμιση: ζεσταίνετε το βούτυρο και σοτάρετε το κρεμμύδι και τα κρεμμυδάκια για 1-2 λεπτά. Προσθέτετε πρώτα τα μανιτάρια και μετά το σπανάκι. Αλατοπιπερώνετε και συνεχίζετε το σοτάρισμα ανακατεύοντας κάθε τόσο, μέχρι να πιουν τελείως τα υγρά τους. Την αφήνετε στην άκρη να κρυώσει.
Χτυπάτε ελαφρά τα αβγά με τον άνηθο και τα ανακατεύετε με τα τυριά. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C.
Βγάζετε το φύλλο της ζύμης από τη συσκευασία του και το ανοίγετε στον πάγκο σας. Το αναποδογυρίζετε μαζί με το σελοφάν της συσκευασίας του μέσα στην ταρτιέρα σας και σκεπάζετε με αυτό τον πάτο και τα πλαϊνά της.
Αλείφετε την επιφάνειά του με μουστάρδα. Απλώνετε από πάνω το μίγμα μανιταριών – σπανακιού και περιχύνετε με το μίγμα αβγών και τυριών. Ψήνετε την τάρτα στον προθερμασμένο φούρνο στους 175°C για 25-30 λεπτά ή μέχρι να ξεροψηθεί η ζύμη και να ροδοκοκκινίσει η επιφάνειά της.
500γρ. μανιτάρια φρέσκα, κομμένα σε φετούλες
300γρ. σπανάκι καθαρισμένο και ψιλοκομμένο
2 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
1 κρεμμύδι μέτριο, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
2 κουτ. σούπας βούτυρο φρέσκο
2 αβγά
250γρ. τυρί κασέρι και γραβιέρα, τριμμένα και ανακατεμένα
2 κουτ. σούπας άνηθο ή μαϊντανό, ψιλοκομμένα
2 κουτ. σούπας μουστάρδα
αλάτι, πιπέρι
Ετοιμάζετε τη γέμιση: ζεσταίνετε το βούτυρο και σοτάρετε το κρεμμύδι και τα κρεμμυδάκια για 1-2 λεπτά. Προσθέτετε πρώτα τα μανιτάρια και μετά το σπανάκι. Αλατοπιπερώνετε και συνεχίζετε το σοτάρισμα ανακατεύοντας κάθε τόσο, μέχρι να πιουν τελείως τα υγρά τους. Την αφήνετε στην άκρη να κρυώσει.
Χτυπάτε ελαφρά τα αβγά με τον άνηθο και τα ανακατεύετε με τα τυριά. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C.
Βγάζετε το φύλλο της ζύμης από τη συσκευασία του και το ανοίγετε στον πάγκο σας. Το αναποδογυρίζετε μαζί με το σελοφάν της συσκευασίας του μέσα στην ταρτιέρα σας και σκεπάζετε με αυτό τον πάτο και τα πλαϊνά της.
Αλείφετε την επιφάνειά του με μουστάρδα. Απλώνετε από πάνω το μίγμα μανιταριών – σπανακιού και περιχύνετε με το μίγμα αβγών και τυριών. Ψήνετε την τάρτα στον προθερμασμένο φούρνο στους 175°C για 25-30 λεπτά ή μέχρι να ξεροψηθεί η ζύμη και να ροδοκοκκινίσει η επιφάνειά της.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr