Η κατανάλωση φυτικών ινών αποτρέπει το εγκεφαλικό

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς των ερευνητών για κάθε επτά γραμμάρια φυτικών ινών που καταναλώνονται, παρατηρείται μια μείωση του κινδύνου εγκεφαλικού κατά 7%. 

Λιγότερες πιθανότητες να υποστούν εγκεφαλικό επεισόδιο έχουν οι άνθρωποι που καταναλώνουν συστηματικά φυτικές ίνες, σύμφωνα με νέα έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Leeds.

Συγκεκριμένα, οι επιστήμονες ανέλυσαν τα στοιχεία οκτώ προηγούμενων ερευνών που διεξήχθησαν μεταξύ του 1990 και του 2012.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς των ερευνητών για κάθε επτά γραμμάρια φυτικών ινών που καταναλώνονται, παρατηρείται μια μείωση του κινδύνου εγκεφαλικού κατά 7%. 

Διαβάστε περισσότερα εδώ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr