Το οlive προτείνει: Μια χορταστική πατατοσαλάτα

Μοναδικές προτάσεις για το τραπέζι σας με τη σφραγίδα του Ηλία Μαμαλάκη

Τρώγεται χλιαρή ή και κρύα, είναι πολύχρωμη, γευστική και χορταστική. Πάρτε τη μαζί σας  στο γραφείο ή συνοδεύστε μαζί της τα ψητά σας ψάρια και τα κρεατικά στο τραπέζι. Είναι πραγματικά πεντανόστιμη!

Πατατοσαλάτα με ψητές πιπεριές, ελιές και λιαστές ντομάτες
 

Υλικά για 4 άτομα:

500γρ. πατάτες  κομμένες κυδωνάτες

80γρ. πιπεριές  κόκκινες, ψητές (χωρίς σπόρους  κι φλούδες)

80γρ. πιπεριές  κίτρινες, ψητές (χωρίς σπόρους  και φλούδες)

100γρ. λιαστές ντομάτες

50γρ. ελιές  Καλαμών (χωρίς κουκούτσι)

50γρ. κρεμμύδι  φρέσκο, κομμένο σε διαγώνιες  φέτες

1 κουτ. σούπας  ξύσμα λεμονιού

80ml βινεγκρέτ  λεμονιού,

1 κουτ. σούπας θυμάρι φρέσκο, ψιλοκομμένο

1/2 κουτ. σούπας δεντρολίβανο ψιλοκομμένο,  μαϊντανό ψιλοκομμένο, αλάτι, πιπέρι μαύρο, φρεσκοτριμμένο

 

Για τη βινεγκρέτ λεμόνι:

100ml λεμόνι (το χυμό),

1 κουτ. σούπας μουστάρδα Ντιζόν

αλάτι, πιπέρι

1 κουτ. γλυκού ζάχαρη

300ml ελαιόλαδο

 

Φωτογραφίες: Γιώργος  Δρακόπουλος

Food Styling: Elena Jeffrey


 


Βράζετε τις πατάτες σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν, τις σουρώνετε και τις αλατίζετε ενώ είναι ακόμα ζεστές.
Ετοιμάζετε τη βινεγκρέτ: Τοποθετείτε όλα τα υλικά στον κάδο του μπλέντερ εκτός από το ελαιόλαδο. Με το μπλέντερ σε λειτουργία προσθέτετε σιγά σιγά το ελαιόλαδο, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Μόλις κρυώσουν λίγο οι πατάτες τις αναμιγνύετε με όλα τα υπόλοιπα υλικά της σαλάτας.
Περιχύνετε με τη βινεγκρέτ και σερβίρετε τη σαλάτα αμέσως.

 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr