Το οlive προτείνει: Μια χορταστική πατατοσαλάτα
04.06.2013
09:24
Μοναδικές προτάσεις για το τραπέζι σας με τη σφραγίδα του Ηλία Μαμαλάκη
Τρώγεται χλιαρή ή και κρύα, είναι πολύχρωμη, γευστική και χορταστική. Πάρτε τη μαζί σας στο γραφείο ή συνοδεύστε μαζί της τα ψητά σας ψάρια και τα κρεατικά στο τραπέζι. Είναι πραγματικά πεντανόστιμη!
Υλικά για 4 άτομα:
500γρ. πατάτες κομμένες κυδωνάτες
80γρ. πιπεριές κόκκινες, ψητές (χωρίς σπόρους κι φλούδες)
Πατατοσαλάτα με ψητές πιπεριές, ελιές και λιαστές ντομάτες
Υλικά για 4 άτομα:
500γρ. πατάτες κομμένες κυδωνάτες
80γρ. πιπεριές κόκκινες, ψητές (χωρίς σπόρους κι φλούδες)
80γρ. πιπεριές κίτρινες, ψητές (χωρίς σπόρους και φλούδες)
100γρ. λιαστές ντομάτες
50γρ. ελιές Καλαμών (χωρίς κουκούτσι)
50γρ. κρεμμύδι φρέσκο, κομμένο σε διαγώνιες φέτες
1 κουτ. σούπας ξύσμα λεμονιού
80ml βινεγκρέτ λεμονιού,
1 κουτ. σούπας θυμάρι φρέσκο, ψιλοκομμένο
1/2 κουτ. σούπας δεντρολίβανο ψιλοκομμένο, μαϊντανό ψιλοκομμένο, αλάτι, πιπέρι μαύρο, φρεσκοτριμμένο
Για τη βινεγκρέτ λεμόνι:
100ml λεμόνι (το χυμό),
1 κουτ. σούπας μουστάρδα Ντιζόν
αλάτι, πιπέρι
1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
300ml ελαιόλαδο
Φωτογραφίες: Γιώργος Δρακόπουλος
Food Styling: Elena Jeffrey
Βράζετε τις πατάτες σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν, τις σουρώνετε και τις αλατίζετε ενώ είναι ακόμα ζεστές.
Ετοιμάζετε τη βινεγκρέτ: Τοποθετείτε όλα τα υλικά στον κάδο του μπλέντερ εκτός από το ελαιόλαδο. Με το μπλέντερ σε λειτουργία προσθέτετε σιγά σιγά το ελαιόλαδο, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Μόλις κρυώσουν λίγο οι πατάτες τις αναμιγνύετε με όλα τα υπόλοιπα υλικά της σαλάτας.
Περιχύνετε με τη βινεγκρέτ και σερβίρετε τη σαλάτα αμέσως.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr