Καταπολέμηση της οστεοπόρωσης με μπύρα!
09.02.2010
09:19
Η μπύρα βοηθά τα οστά να διατηρούνται γερά, σύμφωνα με μελέτη του
Τμήματος Τεχνολογίας Τροφίμων του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας.
Η μπύρα βοηθά τα οστά να διατηρούνται γερά, σύμφωνα με μελέτη του Τμήματος Τεχνολογίας Τροφίμων του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας.
Η πλούσια σε πυρίτιο μπύρα - υποστηρίζουν οι επιστήμονες - ενδέχεται να βοηθά στην πρόληψη της οστεοπόρωσης, καθώς το χημικό από τα αμέταλλα στοιχείο είναι βασικό για την πυκνότητα των οστών.
Οι ερευνητές εξέτασαν 100 μάρκες μπύρας και έλεγξαν την περιεκτικότητά τους σε πυρίτιο ανάλογα με το είδος και την προέλευσή τους. Η μελέτη, που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «Journal of the Science of Food and Agriculture» (Επιθεώρηση της Επιστήμης των Τροφίμων και της Γεωργίας), κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η περιεκτικότητα της μπύρας σε πυρίτιο κυμαίνεται από τα 6,4 μέχρι τα 56,5 χιλιοστόγραμμα ανά λίτρο. Η μέση πρόσληψη πυριτίου σε καθημερινή βάση από τα τρόφιμα κυμαίνεται μεταξύ 20-50 χιλιοστόγραμμων.
Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι οι μπύρες τύπου pale ale ("αφροζύμωτη") έχουν την υψηλότερη περιεκτικότητα σε πυρίτιο ενώ οι μπύρες χωρίς αλκοόλ, οι ελαφρές λάγκερ και οι μπύρες από σιτάρι, τη χαμηλότερη.
Ο ερευνητής Τσαρλ Μπάμφορθ είπε πάντως στους δημοσιογράφους να μην πάρουν πολύ σοβαρά τα συμπεράσματα της έρευνας αφού στη μελέτη εξετάστηκαν οι μπύρες, όχι όμως και οι ασθενείς, ούτε εξετάστηκε η οστική πυκνότητα
Η πλούσια σε πυρίτιο μπύρα - υποστηρίζουν οι επιστήμονες - ενδέχεται να βοηθά στην πρόληψη της οστεοπόρωσης, καθώς το χημικό από τα αμέταλλα στοιχείο είναι βασικό για την πυκνότητα των οστών.
Οι ερευνητές εξέτασαν 100 μάρκες μπύρας και έλεγξαν την περιεκτικότητά τους σε πυρίτιο ανάλογα με το είδος και την προέλευσή τους. Η μελέτη, που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «Journal of the Science of Food and Agriculture» (Επιθεώρηση της Επιστήμης των Τροφίμων και της Γεωργίας), κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η περιεκτικότητα της μπύρας σε πυρίτιο κυμαίνεται από τα 6,4 μέχρι τα 56,5 χιλιοστόγραμμα ανά λίτρο. Η μέση πρόσληψη πυριτίου σε καθημερινή βάση από τα τρόφιμα κυμαίνεται μεταξύ 20-50 χιλιοστόγραμμων.
Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι οι μπύρες τύπου pale ale ("αφροζύμωτη") έχουν την υψηλότερη περιεκτικότητα σε πυρίτιο ενώ οι μπύρες χωρίς αλκοόλ, οι ελαφρές λάγκερ και οι μπύρες από σιτάρι, τη χαμηλότερη.
Ο ερευνητής Τσαρλ Μπάμφορθ είπε πάντως στους δημοσιογράφους να μην πάρουν πολύ σοβαρά τα συμπεράσματα της έρευνας αφού στη μελέτη εξετάστηκαν οι μπύρες, όχι όμως και οι ασθενείς, ούτε εξετάστηκε η οστική πυκνότητα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr