Οι ετικέτες στα τρόφιμα σώζουν

Άρρηκτα συνδεδεμένη με την υπέρταση η κατανάλωση αλατιού πρέπει να γίνεται με μέτρο και σχολαστικότητα. Η ποσότητα του αλατιού που περιέχουν τα τρόφιμα αναγράφονται υποχρεωτικά στην ετικέτα τους. Εάν ένα τρόφιμα στα 100 γρ. περιέχει 0,6 γρ. νατρίου ή 1,5 γρ. αλάτι τότε έχει υψηλή περιεκτικότητα. Αν αναγράφει 0,1 γρ. νατρίου η 0,3 γρ. αλάτι τότε έχουμε χαμηλή κατανάλωση. Οι ποσότητες έως 0,005 γρ. χαρακτηρίζονται από ελεύθερο σε νάτριο ή αλάτι.

Άρρηκτα συνδεδεμένη με την υπέρταση η κατανάλωση αλατιού πρέπει να γίνεται με μέτρο και σχολαστικότητα. Η ποσότητα του αλατιού που περιέχουν τα τρόφιμα αναγράφονται υποχρεωτικά στην ετικέτα τους. Εάν ένα τρόφιμα στα 100 γρ. περιέχει 0,6 γρ. νατρίου ή 1,5 γρ. αλάτι τότε έχει υψηλή περιεκτικότητα. Αν αναγράφει 0,1 γρ. νατρίου η 0,3 γρ. αλάτι τότε έχουμε χαμηλή κατανάλωση. Οι ποσότητες έως 0,005 γρ. χαρακτηρίζονται από ελεύθερο σε νάτριο ή αλάτι.

Άλλοι τρόποι ελέγχου της ποσότητας του αλατιού στην διατροφή μας είναι  η αντικατάσταση μέρους του από μυρωδικά και μπαχαρικά, η προσοχή στην κατανάλωση αλλαντικών και τυποποιημένων τροφών. Τέλος καλό είναι να περιοριστούν τα γεύματα εκτός σπιτιού λόγο της μεγάλης ποσότητας σε αλάτι.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr