Υπέρταση; Δοκιμάστε σκόρδο ως συμπλήρωμα διατροφής!

Το σκόρδο είναι το αντίδοτο της υπέρτασης, αλλά για να τη μειώσει αποτελεσματικά, θα πρέπει να είναι σε μορφή αποστάγματος

Το σκόρδο είναι το αντίδοτο της υπέρτασης, όπως έχουν υποστηρίξει πολλές έρευνες. Αυστραλοί επιστήμονες καθιστούν σαφές ότι, για να μειώσει την υπέρταση αποτελεσματικά, θα πρέπει να είναι σε μορφή αποστάγματος.

Η νέα αυτή έρευνα, που δημοσιεύτηκε στην επιστημονική επιθεώρηση «Maturitas», διήρκεσε 12 εβδομάδες, με δείγμα 50 ασθενείς.

Συγκεκριμένα, η Κάρεν Ριντ, επικεφαλής της έρευνας, και οι συνεργάτες της στο πανεπιστήμιο της Αδελαiδας, διαπίστωσαν ότι όσοι λάμβαναν τέσσερις κάψουλες σκόρδου ημερησίως, είχαν χαμηλότερη πίεση, σε σχέση με εκείνους που λάμβαναν ψευδοφάρμακο (placebo).

Η κα. Ριντ δήλωσε πώς το σκόρδο που λαμβάνεται με οποιονδήποτε άλλο τρόπο, δηλαδή, ωμό, φρέσκο ή σε μορφή σκόνης, δεν επιφέρει το ίδιο αποτέλεσμα.

 
«Όταν μαγειρεύεις το φρέσκο σκόρδο, το συστατικό που ευθύνεται για τη μείωση της αρτηριακής πίεσης εξαφανίζεται» εξηγεί. «Νομίζω ότι το πραγματικά ουσιαστικό στοιχείο είναι ότι το μυστικό για την πίεση είναι το απόσταγμα σκόρδου σε μορφή συμπληρώματος».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr