Πανδημία-Χιλή: Πάνω από 3.800 κρούσματα και 79 σε 24 ώρες

Τα επιλεγόμενα ενεργά κρούσματα είναι 22.493- Σκοπός της κυβέρνησης  είναι να έχει εμβολιαστεί τον Ιούλιο το 70% του πληθυσμού

Το υπουργείο Υγείας της Χιλής ανακοίνωσε χθες Κυριακή ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 3.804 κρούσματα του SARS-CoV-2, ενώ ακόμη 79 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν, με τον απολογισμό της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στη λατινοαμερικάνικη χώρα να φθάνει ως αυτό το στάδιο τους 18.974 νεκρούς επί συνόλου 751.886 μολύνσεων.

Τα επιλεγόμενα ενεργά κρούσματα είναι 22.493, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε το υπουργείο.

Μέσα στην προηγούμενη εβδομάδα εμβολιάστηκαν για τον νέο κορονοϊό 592.475 άνθρωποι, εκ των οποίων οι 13.169 έχουν λάβει και τη δεύτερη δόση του εμβολίου τους. Η πρώτη φάση της ανοσοποίησης επικεντρώνεται στους πιο ηλικιωμένους πολίτες, που θεωρείται πως αποτελούν ομάδα υψηλού κινδύνου.

Προοδευτικά το πρόγραμμα εμβολιασμού θα επεκτείνεται σε πληθυσμιακές ομάδες μικρότερων ηλικιών. Σκοπός είναι να έχει εμβολιαστεί τον Ιούλιο το 70% του πληθυσμού.

Η Χιλή είναι αντιμέτωπη το τελευταία διάστημα με σοβαρά τοπικά ξεσπάσματα της πανδημίας, ειδικά σε πόλεις στο βόρειο και στο νότιο τμήμα της, με αρκετές να έχουν τεθεί σε καραντίνα ή να έχουν επιβάλει αυστηρά περιοριστικά μέτρα εν μέσω θέρους στο νότιο ημισφαίριο.


Ειδήσεις σήμερα

Συναγερμός στους λοιμωξιολόγους για τις μεταλλάξεις - Γώγος: Δεν αποκλείεται πιο αυστηρό lockdown 

Στη Δικαιοσύνη προσφεύγει ο ηθοποιός που κατήγγειλε σεξουαλική κακοποίηση στα 19 του από γνωστό σκηνοθέτη 

Καλλιθέα: Κλείνουν δημοτικό και ειδικό σχολείο μετά τη «βόμβα» στο νηπιοτροφείο 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr