Κορωνοϊός - Ολλανδία: Ανοίγουν σχολεία και κομμωτήρια παρά την αύξηση κρουσμάτων

Κορωνοϊός - Ολλανδία: Ανοίγουν σχολεία και κομμωτήρια παρά την αύξηση κρουσμάτων

Η αμφιλεγόμενη απαγόρευση κυκλοφορίας κατά τη διάρκεια της νύχτας θα συνεχιστεί, μετέδωσε το τηλεοπτικό κανάλι RTL, επικαλούμενο κυβερνητικές πηγές

holland
Η ολλανδική κυβέρνηση αναμένεται να ανακοινώσει μια μικρή χαλάρωση στους περιορισμούς για την Covid-19, που θα περιλαμβάνει το άνοιγμα των σχολείων και των κομμωτηρίων, μολονότι ο αριθμός των κρουσμάτων αυξάνεται και πάλι.

Η αμφιλεγόμενη απαγόρευση κυκλοφορίας κατά τη διάρκεια της νύχτας θα συνεχιστεί, μετέδωσε το τηλεοπτικό κανάλι RTL, επικαλούμενο κυβερνητικές πηγές, καθώς οι ειδικοί προειδοποιούν ότι επίκειται ένα νέο κύμα μολύνσεων λόγω της εμφάνισης πιο μεταδοτικών παραλλαγών του νέου κορονοϊού.

Σύμφωνα με το Ολλανδικό Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας RIVM, τα νέα κρούσματα αυξήθηκαν κατά 19% την τελευταία εβδομάδα στην Ολλανδία, φτάνοντας συνολικά τα 29.997. Το RIVM σημείωσε ότι οι επιλογές για τη χαλάρωση του λοκντάουν είναι πολύ περιορισμένες, γιατί με μια πιο χαλαρή πολιτική οι μολύνσεις μπορεί εύκολα να αυξηθούν κατακόρυφα.

Ωστόσο, καθώς οι βουλευτικές εκλογές απέχουν μόλις τρεις εβδομάδες, ασκείται πίεση στον πρωθυπουργό Μαρκ Ρούτε να επανεκκινήσει τη χώρα. Μια πρόσφατη δημοσκόπηση έδειξε ότι το 45% των Ολλανδών θέλουν να χαλαρώσει το λοκντάουν, ενώ στα τέλη Ιανουαρίου το ποσοστό αυτό ήταν μόνο 21%. Χθες, Δευτέρα, εστιάτορες και ιδιοκτήτες μπαρ απείλησαν ότι θα μηνύσουν την κυβέρνηση.

Ειδήσεις σήμερα: 

Σεξουαλικές κακοποιήσεις: Έρχεται η ώρα του «βοηθού» του Λιγνάδη να αντιμετωπίσει τη Δικαιοσύνη

Υπόθεση Λιγνάδη: Η ΜΚΟ Praksis συνεργάστηκε με το Εθνικό Θέατρο

Κατά 58% αυξήθηκαν οι διασωληνωμένοι τον Φεβρουάριο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK