«Καμπανάκι» επιστημόνων στη Βρετανία εν όψει ανοίγματος: «Το ένα τρίτο του πληθυσμού δεν έχει ανοσία»

«Καμπανάκι» επιστημόνων στη Βρετανία εν όψει ανοίγματος: «Το ένα τρίτο του πληθυσμού δεν έχει ανοσία»

Συναγερμός σήμανε την Τρίτη στις βρετανικές υγειονομικές αρχές καθώς ο αριθμός των θανάτων ήταν απροσδόκητα υψηλός, φτάνοντας τους 50, ενώ τα κρούσματα ήταν πάνω από 36.000

nhs_britain_coronavirus1
Σε ένα κλίμα ανησυχίας και σκεπτικισμού ανακοινώθηκε η χαλάρωση των μέτρων από τον Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος ωστόσο υπογράμμισε πως η πανδημία δεν έχει τελειώσει. Παρά το γεγονός ότι στη Βρετανία, επί μια εβδομάδα, τα κρούσματα κορωνοϊού είναι σταθερά πάνω από 30.000, από τη Δευτέρα, 19 Ιουλίου, οι κοινωνικές αποστάσεις καταργούνται, ωστόσο συστήνεται η χρήση μάσκας σε χώρους όπου κρίνεται πως είναι πιθανή η ταχεία μετάδοση του ιού.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός, στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου, τόνισε πως αυτή είναι η ώρα για χαλάρωση μέτρων καθώς τον Σεπτέμβριο θα είναι πιο δύσκολη η κατάσταση λόγω πτώσης της θερμοκρασίας.

O υπουργός Υγείας της Βρετανίας, από την πλευρά του, Σατζίντ Χαβίντ, διεμήνυσε ότι τον Σεπτέμβριο θα υπάρξει επανεξέταση των μέτρων.

Τη δεδομένη χρονική στιγμή που αίρεται η πλειονότητα των περιορισμών στη Βρετανία, επιστήμονες εκτιμούν ότι το ένα τρίτο του πληθυσμού δεν έχει ανοσία και επομένως είναι αθωράκιστο απέναντι στον ιό.

Κλείσιμο
Μέχρι στιγμής, μολυσμένοι από τη νόσο Covid-19 είναι 15 εκατομμύρια άνθρωποι, που αντιστοιχεί σε περίπου 27% του πληθυσμού. Αυτό σημαίνει, σύμφωνα με τον καθηγητή επιδημιολογίας του πανεπιστημίου Warwick, Ματ Κίλινγκ, ότι ένα 33% του κόσμου κινδυνεύει να μολυνθεί από το ινδικό στέλεχος, το οποίο είναι το επικρατέστερο αυτή τη στιγμή στη Γηραιά Αλβιόνα, καθώς απαρτίζει πάνω από το 90% των λοιμώξεων στη χώρα.

Συναγερμός σήμανε, πάντως, την Τρίτη στις βρετανικές υγειονομικές αρχές καθώς ο αριθμός των θανάτων ήταν απροσδόκητα υψηλός, φτάνοντας τους 50, ενώ τα κρούσματα ήταν 36.660.

Την αγωνία του για το άνοιγμα εξέφρασε και ο καθηγητής του Imperial College, Μαρκ Μπαγκουέλιν, υπογραμμίζοντας πως μια τέτοια κίνηση θα πρέπει να συνετελεστεί με προσοχή, καθώς δεν θα υπάρξει, όπως λέει, μεγάλη διαφορά, στην πτώση του ιικού φορτίου, με μια μικρή αύξηση εμβολιασμών.

Oι επιστήμονες, ακόμη, διαπιστώνουν ότι πολλοί είναι οι νέοι άνθρωποι, ανάμεσά τους και μαθητές, που νοσούν και διασπείρουν τον ιό.

Ειδήσεις σήμερα

Εστίαση: Αυτά είναι τα σήματα για τον διαχωρισμό των επιχειρήσεων

Ηλιούπολη: Σοκάρει η κατάθεση της 19χρονης: Πάνω από 30 φορές τη βίασε ο πατέρας της

Τραβάνε το σχοινί οι Τούρκοι για τη Γαλατασαράι: Στο υπουργείο Εξωτερικών κλήθηκε ο Έλληνας πρέσβης στην Άγκυρα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best of Network