Πρασσάς: «Η συμβίωση με τον ιό δεν θα είναι εύκολη» - Τι θα γίνει με την 4η δόση

«Ο ιός μας δείχνει πολλές ενδείξεις ότι μπορεί να προκαλέσει συστημική βλάβη. Ας αφήσουμε τις θεωρίες περί απλής ίωσης και ας δούμε πώς θα γίνει η συμβίωση με τον ιό ήπια», τόνισε ο διδάκτωρ Μοριακής Βιολογίας του Πανεπιστημίου του Τορόντο

Για την πορεία της πανδημίας αλλά και για την 4η δόση μίλησε ο διδάκτωρ Μοριακής Βιολογίας του Πανεπιστημίου του Τορόντο, Γιάννης Πρασσάς.

«Για την 4η δόση έχει δοθεί εδώ και λίγες ημέρες από το CDC στην Αμερική η άδεια για οποιονδήποτε άνω των 50 να το κάνει. Έχουμε 3 μελέτες που δείχνουν ότι υπάρχει ξεκάθαρο όφελος ειδικά σε όσους έχουν ανοσοκαταστολή ή είναι μεγάλης ηλικίας. Για το γενικό πληθυσμό θα πρέπει να περιμένουμε για να δούμε τα οφέλη της 4ης δόσης. Αυτό που ισχύει είναι ότι όσοι έχουν κάνει και τις 3 δόσεις συνεχίζουν να έχουν πολύ καλή προστασία από βαριά νόσηση», σημείωσε ο κ. Πρασσάς στην τηλεόραση του MEGA.



«Ο ιός μας δείχνει πολλές ενδείξεις ότι μπορεί να προκαλέσει συστημική βλάβη. Ας αφήσουμε τις θεωρίες περί απλής ίωσης και ας δούμε πώς θα γίνει η συμβίωση με τον ιό ήπια. Η οξεία φάση της πανδημίας ενδεχομένως να είναι πίσω μας, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι η συμβίωση με τον ιό θα είναι εύκολη», τόνισε ο ίδιος.

Ειδήσεις σήμερα

Καιρός: Συννεφιά, αφρικανική σκόνη και υψηλές θερμοκρασίες σήμερα - Πού θα βρέξει

Οι ΗΠΑ δεν θα επιτρέπουν στο εξής η Ρωσία να αποπληρώνει το χρέος της σε δολάρια

Η Έλλη Κοκκίνου μιλά για την περιπέτειά της με τον κορωνοϊό
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr