Covid-19 και άλλες 4 λοιμώξεις που μας απειλούν αυτό το καλοκαίρι

Τους καλοκαιρινούς μήνες η επίπτωση των ιώσεων συνήθως μειώνεται - Ωστόσο, υπάρχουν ιοί και βακτήρια που προκαλούν σοβαρές ασθένειες ενώ η θερμοκρασία ανεβαίνει

Υψηλή δυναμική έχουν συγκεκριμένες λοιμώξεις αυτή την περίοδο, παρά το γεγονός ότι είναι καλοκαίρι. Ο κορωνοϊός έχει αποδείξει πως δεν έχει… προτίμηση σε εποχή, προκαλώντας επιδημικές εξάρσεις και εν μέσω θέρους. Ήδη κρούσματα και νοσηλείες είναι σε ανοδική πορεία.

Παράλληλα, η ιλαρά και ο κοκκύτης απασχολούν τις υγειονομικές αρχές της Ευρώπης και της χώρας μας, ενώ το τρέχον διάστημα απαιτείται προσοχή και για τη νόσο των λεγεωναρίων. Την ίδια στιγμή, σε έξαρση είναι τα τροφιμογενή νοσήματα.

Το ygeiamou.gr συγκεντρώνει τις πέντε υγειονομικές «απειλές» των επόμενων εβδομάδων.

Covid-19

Στις αρχές του έτους καταγράφηκε στην Ελλάδα μια μεγάλη έξαρση Covid-19, έχοντας ξεκινήσει από τα τέλη του 2023. Με δεδομένο ότι μολύνθηκε ένα πολύ μεγάλο ποσοστό του ελληνικού πληθυσμού, η επίπτωση του κορωνοϊού τους μήνες που ακολούθησαν μειώθηκε κατά πολύ. Σήμερα, η χώρα μας είναι αντιμέτωπη με τη δεύτερη έξαρση του έτους, με ηλικιωμένους και ευάλωτους να αποτελούν τον πληθυσμό – στόχο του ιού.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Η ευθεία επίθεση Σαμαρά και η απάντηση του Μαξίμου - Το σκηνικό μιας προδιαγεγραμμένης ρήξης

Ζανγκ Ζιγιού, το 16χρονο κορίτσι θαύμα του κινεζικού μπάσκετ που έχει ύψος 2.20!

Σταδιακή επιδείνωση του καιρού με βροχές και αφρικανική σκόνη - Πού υπάρχει υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr