Κορωνοϊός: Ο Καναδάς απαγορεύει την είσοδο σε όλους τους μη Καναδούς πολίτες και κατοίκους

Κορωνοϊός: Ο Καναδάς απαγορεύει την είσοδο σε όλους τους μη Καναδούς πολίτες και κατοίκους

Μέτρα πρόληψης για την εξάπλωση του κορωνοϊού ανακοίνωσε ο Τριντό - Αν κάποιος Καναδός εμφανίζει συμπτώματα, δεν θα του επιτρέπεται να επιβιβαστεί σε πτήση για τον Καναδά

trinto
Ο Καναδάς προχωρά στην απαγόρευση της εισόδου σε όλους τους ταξιδιώτες, οι οποίοι δεν είναι Καναδοί πολίτες ή μόνιμοι κάτοικοι της χώρας, ανακοίνωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό.

Θα υπάρξουν εξαιρέσεις για τα πληρώματα αεροσκάφους, τους διπλωμάτες, τα στενά οικογενειακά μέλη Καναδών πολιτών και, «αυτή τη στιγμή» για τους πολίτες των ΗΠΑ, δήλωσε ο Τριντό.

Ο Καναδός πρωθυπουργός είπε επίσης ότι αν κάποιος εμφανίζει συμπτώματα κορωνοϊού, δεν θα του επιτρέπεται να επιβιβαστεί σε πτήση για τον Καναδά και ότι οι αερομεταφορείς θα πρέπει να ολοκληρώσουν μια βασική αξιολόγηση υγείας για κάθε επιβάτη βάσει οδηγιών από τον Οργανισμό Δημόσιας Υγείας του Καναδά.

«Ξέρω ότι αυτή η είδηση ​​θα προκαλέσει ανησυχία στους Καναδούς που ταξιδεύουν στο εξωτερικό. Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι η κυβέρνησή μας δεν θα σας αφήσει χωρίς υποστήριξη», είπε.

«Για να βοηθήσουμε τους ασυμπτωματικούς Καναδούς να επιστρέψουν στην πατρίδα τους, η κυβέρνησή μας θα δημιουργήσει ένα πρόγραμμα υποστήριξης για Καναδούς που πρέπει να πετάξουν σε αεροπλάνο. Οι Καναδοί ταξιδιώτες θα μπορούν να λάβουν οικονομική βοήθεια για να καλύψουν το κόστος της επιστροφής στο σπίτι ή να καλύπτουν προσωρινά τις βασικές ανάγκες τους, ενώ περιμένουν να επιστρέψουν στον Καναδά».

Ως άλλο μέτρο για την πρόληψη της εξάπλωσης του νέου κορωνοϊού, ο Τριντό είπε ότι οι διεθνείς πτήσεις θα κατευθύνονται προς τα αεροδρόμια του Μόντρεαλ, του Τορόντο, του Κάλγκαρι και του Βανκούβερ, ώστε να περνούν από ενισχυμένο έλεγχο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK