Κορωνοϊός στην Ιταλία: Ερευνητές νοσοκομείου απομόνωσαν και «φωτογράφισαν» τον ιό

Κορωνοϊός στην Ιταλία: Ερευνητές νοσοκομείου απομόνωσαν και «φωτογράφισαν» τον ιό

Κορωνοϊός: Φωτογραφίες του ιού από κρούσματα της Λομβαρδίας, όπως αυτές τραβήχτηκαν από ηλεκτρονικό μικροσκόπιο, έδωσαν στη δημοσιότητα ερευνητές εργαστηρίου λοιμωδών νοσημάτων νοσοκομείου στο Μιλάνο

corona_main
Τις πρώτες φωτογραφίες του κορωνοϊού, από κρούσματα της Λομβαρδίας, έδωσε στη δημοσιότητα το κρατικό πανεπιστημιακό νοσοκομείο Sacco του Μιλάνου, όπως αυτές «τραβήχτηκαν» από ερευνητές του εργαστηρίoυ λοιμωδών νοσημάτων, που διαθέτει.

Η ομάδα ερευνητών του εργαστηρίου, σε συνεργασία με το τμήμα ανατομικής παθολογίας του νοσκομείου, κατάφερε να απομονώσει τον ιό SARS-CoV-2 και να τον «φωτογραφίσει» μέσω ηλεκτρονικού μικροσκοπίου. Οι εικόνες που δημοσιεύτηκαν, δείχνουν τα ιικά σωματίδια που προσκολλώνται στις κυτταρικές μεμβράνες, μέσω της «κορώνας» των γλυκοπρωτεϊνών που διαθέτουν.

Συγκεκριμένα, η πρώτη φωτογραφία, που έχει μεγέθυνση 30000Χ «παρουσιάζει τα ιικά σωματίδια του Sars-CoV-2 να είναι προσαρτημένα στις επιφανειακές μεμβράνες και στο εσωτερικό κυττάρου».

Κλείσιμο

Ο συνδυασμός δύο άλλων φωτογραφιών σε διαφορετικές μεγεθύνσεις (50000Χ και 140000Χ) δείχνει τα ιικά σωματίδια με την τυπική τους δομή, που χαρακτηρίζεται από την «κορώνα» γλυκοπρωτεϊνών.



Ειδήσεις σήμερα:

Κορωνοϊός – Ιταλία: Πειραματική θεραπεία με πλάσμα από ιαθέντες

Δημοσκόπηση ALCO για κορωνοϊό: Ψήφος εμπιστοσύνης για κυβέρνηση και Σωτήρη Τσιόδρα

Γερμανία: Η μείωση του ΑΕΠ θα είναι ίσως μεγαλύτερη από το 2009 εκτιμά το υπουργείο Οικονομίας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK