Μια φανταστική κρεμ μπρουλέ από τον Ηλία Μαμαλάκη!
25.01.2011
15:08
Πρόγευση της μοναδικής προσφοράς, αφού από την επόμενη Κυριακή και κάθε τελευταία Κυριακή του μήνα το κορυφαίο περιοδικό μαγειρικής Olive θα είναι μαζί με το Πρώτο Θέμα.
Πρόγευση της μοναδικής προσφοράς, αφού από την επόμενη Κυριακή και κάθε τελευταία Κυριακή του μήνα το κορυφαίο περιοδικό μαγειρικής Olive θα είναι μαζί με το Πρώτο Θέμα.
Στο περιοδικό, που φέρει την υπογραφή του μοναδικού Ηλία Μαμαλάκη, θα ανακαλύψετε αμέτρητες λαχταριστές συνταγές για κάθε κουζίνα. Επίσης, το διάσημο περιοδικό του BBC περιέχει κριτικές, υλικά, μυστικά και ζουμερούς διαγωνισμούς μαγειρικής. Τίποτε δεν λείπει από το Πρώτο Θέμα!
Ας πάρουμε μια… πρόγευση!
Κρεμ μπρουλέ
Στο περιοδικό, που φέρει την υπογραφή του μοναδικού Ηλία Μαμαλάκη, θα ανακαλύψετε αμέτρητες λαχταριστές συνταγές για κάθε κουζίνα. Επίσης, το διάσημο περιοδικό του BBC περιέχει κριτικές, υλικά, μυστικά και ζουμερούς διαγωνισμούς μαγειρικής. Τίποτε δεν λείπει από το Πρώτο Θέμα!
Ας πάρουμε μια… πρόγευση!
Κρεμ μπρουλέ
Υλικά
600 γραμμ.. κρέμα γάλακτος
150 γραμμ. ζάχαρη
120 γραμμ. κρόκοι αβγών (4 κρόκοι)
Ξύσμα από 3 πορτοκάλια
2 κουτ. σούπας ξύσμα πορτοκαλιού
Άχνη ζάχαρη για το πασπάλισμα
Σε μια μέτρια κατσαρόλα ρίχνετε την κρέμα γάλακτος μαζί με το ξύσμα πορτοκαλιού. Τα ζεσταίνετε καλά να ατμίσουν χωρίς όμως να βράσουν. Τα διατηρείτε ζεστά στην κατσαρόλα. Σε ένα μπολ ρίχνετε τους κρόκους των αβγών μαζί με τη ζάχαρη και τα κτυπάτε καλά με ένα αβγοδάρτη μέχρι να ενωθούν και να ασπρίσουν. Σουρώνετε την κρέμα γάλακτος από το ξύσμα πορτοκαλιού.
Ρίχνετε τη ζεστή κρέμα μέσα στο μίγμα αβγών και ζάχαρης κτυπώντας συνεχώς. Μοιράζετε το μίγμα σε 6 μπολάκια. Τα βάζετε μέσα σε ένα ταψί του φούρνου το οποίο γεμίζετε νερό τόσο όσο να είναι λίγο πάνω από τη μέση των μπολ. Βάζετε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο στους 120ο περίπου . ψήνετε τις κρέμες για 1 ώρα και μέχρι να πήξουν.
Κρυώνετε τις κρέμες στο ψυγείο. Όταν έρθει η ώρα του σερβιρίσματος τις πασπαλίζετε με άχνη ζάχαρη την οποία καίτε με ένα φλόγιστρο.
Η αντίθεση μεταξύ της κρύας κρέμας και της ζεστής καραμέλας που θα δημιουργηθεί με το κάψιμο της ζάχαρης δημιουργεί μια υπέροχη αντίθεση στον ουρανίσκο.
Σημείωση. Φλόγιστρο θα βρείτε εύκολα σε καταστήματα που έχουν εργαλεία για υδραυλικούς και χρησιμοποιούν ένα απλό γκαζάκι.
O Ηλίας Μαμαλάκης για τους αναγνώστες
Ενθουσιασμένος με αυτόν τον «γάμο» δηλώνει και ο Ηλίας Μαμαλάκης στο μήνυμά του προς τους αναγνώστες του ΘΕΜΑτος:
Αγαπημένοι μου αναγνώστες
Αισθάνομαι ιδιαίτερα υπερήφανος που το περιοδικό μας «Olive BBC», το πιο επιτυχημένο περιοδικό μαγειρικής που πωλείται στα περίπτερα, από την Κυριακή 30 Ιανουαρίου θα γίνει κομμάτι του ΘΕΜΑτος.
Είναι ένας υπέροχος γάμος που θα βοηθήσει το «Olive BBC» να σταλεί σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, μαζί με την εφημερίδα, χωρίς πρόσθετο κόστος. Ετσι λοιπόν, η υπέροχη ύλη του με πολλές εποχιακές συνταγές, ρεπορτάζ αγοράς για την κουζίνα σας και την τραπεζαρία σας, συμβουλές για κρασιά και ποτά για το καθημερινό σας τραπέζι θα είναι πλέον κοντά σας κάθε τελευταία Κυριακή του μήνα, μαζί με το ΘΕΜΑ.
Εγώ προσωπικά, ως διευθυντής έκδοσης, μαζί με τους πολύ καλούς μου συνεργάτες εδώ και χρόνια, επιμελούμαι κάθε συνταγή και κάθε ρεπορτάζ του περιοδικού, έχοντας πάντα κατά νου τις ανάγκες σας για το καθημερινό σας φαγάκι, τη νοστιμιά του, αλλά και την οικονομία που πρέπει να κάνουμε τούτο τον καιρό. Δεν θα θυσιάσουμε στιγμή την ποιότητα έκδοσης και την ποιότητα του περιεχομένου για κανέναν λόγο.
Το περιοδικό μας με την ποικίλη ύλη του θα αποτελέσει μία συντροφιά για εσάς στις ώρες της ανάπαυλας, αλλά και τις ώρες της μαγειρικής. Θέλω να ξέρετε ότι εδώ και 4 χρόνια που κυκλοφορεί το «Olive» στα περίπτερα το φροντίσαμε σα να ήταν το πρώτο μας παιδί και το αγαπάμε σαν παιδί μας.
Η μεγάλη μας χαρά ήταν και είναι ότι το αγαπήσατε και εσείς. Και τούτος ο γάμος με το ΘΕΜΑ και το «Olive» θα δώσει τη δυνατότητα στο περιοδικό μας να φτάσει και στο πιο μακρινό χωριό της Ελλάδας, πράγμα που μας δίνει μεγάλη χαρά.
Φίλες και φίλοι, διαβάστε το «Olive» και όχι μόνο, μαγειρέψτε το κιόλας!
Με πολλή αγάπη,
Ηλίας Μαμαλάκης
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr