Ο διαιτολόγος της Ελένης Μενεγάκη αποκαλύπτει...

Σε λίγες μέρες ο "Καφές με την Ελένη"  ρίχνει αυλαία για τη φετινή σεζόν και η Ελένη Μενεγάκη περιμένει πώς και πώς τις καλοκαιρινές της διακοπές...

Σε λίγες μέρες ο "Καφές με την Ελένη" ρίχνει αυλαία για τη φετινή σεζόν και η Ελένη Μενεγάκη περιμένει πώς και πώς τις καλοκαιρινές της διακοπές! “Έχω παχύνει αρκετά από εκεί που ήμουν πετσί και κόκαλο! Δεν θέλω να είμαι ούτε πετσί ούτε κόκαλο, θέλω να είμαι μια κανονική γυναίκα. Να μπορώ να “πλακωθώ” στο φαγητό το καλοκαίρι που δεν θα σας βλέπω και δεν θα με βλέπετε, να έχω το περιθώριο να πιω το ουζάκι μου, τις ποικιλίες μου, να περάσω ωραία..”, είπε πρόσφατα η ίδια μέσα από την εκπομπή της. 

Πώς μπορεί, όμως, η Ελένη Μενεγάκη αλλά και οποιαδήποτε γυναίκα έχει επιβαρύνει με δυο-τρία κιλά το σώμα της, να τα χάσει; Την απάντηση δίνει στο περιοδικό “People” ο κλινικός διαιτολόγος Ηλίας Σακκάς, ο άνθρωπος που η ξανθιά παρουσιάστρια εμπιστεύτηκε  μετά τις τρεις εγκυμοσύνες της για να χάσει τα κιλά που είχε πάρει: "Η περίπτωση της Ελένης Μενεγάκη δεν είναι καθόλου δύσκολη, γιατί έχει έναν εξαιρετικό μεταβολισμό. Αυτά που μπορεί να ακολουθήσει, όπως και όλες γυναίκες που αντιμετωπίζουν ένα τέτοιο θέμα, είναι τα εξής: Να συνδυάσει ένα πρόγραμμα κίνησης μίας ώρας την ημέρα, όπως το περπάτημα, με τη διατροφή της. Να πίνει άφθονο νερό, το οποίο αραιώνει τα πεπτικά υγρά και προσφέρει το αίσθημα της πληρότητας. Να πει όχι στο βραδινό γεύμα μετά τις επτά το απόγευμα και να μην τρώει δεκατιανό και απογευματινό σνακ. Να παίρνει ένα ελαφρύ πρωινό, όπως 2 φρούτα και 6 ξηρούς καρπούς ή λίγα δημητριακά ή βρώμη με ένα γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά. Για μεσημεριανό μπορεί να τρώει άφθονη πράσινη σαλάτα εποχής με ελαιόλαδο και ψάρι ή μπιφτέκι  ή φιλέτο μοσχαρίσιο ή ψαρονέφρι. Οσο για το βραδινό, μπορεί να τρώει την μισή ποσότητα της μεσημεριανής σαλάτας με ένα μικρό μπολ νουντλς ρυζιού ή με δύο φέτες ψωμί του τοστ" .  



 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr