Τάσος Χαλκιάς για τους σκηνοθέτες που ζητούν ηθοποιούς με followers για την Επίδαυρο: «Είναι πολύ αστείο»

«Μπορεί στην πολιτική το TikTok να έπιασε ανάμεσα σε πολιτικούς και ψηφοφόρους, αλλά στον Σοφοκλή και στον Ευριπίδη δεν νομίζω ότι θα φτουρήσει» είπε

Ο Τάσος Χαλκιάς έδωσε συνέντευξη και μίλησε για την Επίδαυρο, αλλά και τις νέες απαιτήσεις των σκηνοθετών απέναντι στους ηθοποιούς.

Μιλώντας στο περιοδικό «Enjoy», εξήγησε πως είναι αντίθετος με τους σκηνοθέτες που ζητούν ηθοποιούς, οι οποίοι έχουν πολλούς followers στο Instagram για τις παραστάσεις τους.

«Σήμερα για να πάει κανείς στην Επίδαυρο, πρέπει να έχει τηλεοπτική αναγνωρισιμότητα, φίλους στο Instagram και να είναι μέλος στις παρέες κάποιων. Κι είναι πολύ αστείο αυτό που συμβαίνει. Γιατί στη γενιά μου, οι ηθοποιοί που θα έπαιζαν στην Επίδαυρο, έπρεπε να ήταν απόφοιτοι του Εθνικού Θεάτρου, του ΚΘΒΕ, του ΘΟΚ και του Θεάτρου Τέχνης Κάρολος Κουν ή του Σπύρου Ευαγγελάτου και να μην έχουν σχέση με τηλεόραση», είπε χαρακτηριστικά.

«Αλλά για την κατάντια του φεστιβάλ τα τελευταία χρόνια, πρέπει να αναζητηθούν ευθύνες. Με τι έμψυχο δυναμικό κατεβαίνεις στην Επίδαυρο καλλιτεχνικά για να εκπαιδεύσεις το κοινό; Τι βλακώδης άποψη είναι αυτή που λέει ότι θα φέρεις στην Επίδαυρο κόσμο και θα κόψεις εισιτήρια, αν οι ηθοποιοί σου έχουν χιλιάδες ακόλουθους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης;», συμπλήρωσε στη συνέχεια.

Τέλος, τόνισε πως ο ίδιος δεν πιστεύει ότι η τακτική αυτή θα «πιάσει» στην Επίδαυρο. «Γίνανε οι θεατές αρχαίου δράματος οπαδοί; Παιδιαρώδες μου φαίνεται όλο αυτό. Μπορεί στην πολιτική το TikTok να έπιασε ανάμεσα σε πολιτικούς και ψηφοφόρους, αλλά στον Σοφοκλή και στον Ευριπίδη δεν νομίζω ότι θα φτουρήσει. Αυτά είναι ηλίθια πράγματα», είπε κλείνοντας.

Φωτογραφία άρθρου: NDPPHOTO

Ειδήσεις σήμερα:

Διακινητής στο Κιλκίς ξυλοκόπησε έγκυο μετανάστρια για να τη ληστέψει - «Τη χτύπησε με κλοτσιές και πέτρες»

Ο Ιρανός λέει ότι δεν σκότωσε τον 40χρονο Έλληνα στην Κύπρο - «Τσακώθηκαν μια ημέρα πριν», κατέθεσε μάρτυρας

ΕΛ.ΑΣ.: Πέρσι έγινε το περιστατικό με τον ξυλαδαρμό ζευγαριού ηλικιωμένων από υπεύθυνο beach bar στη Χαλκιδική
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr