Ο Εισβολέας έδωσε συνέντευξη και αναφέρθηκε στα σχολικά του χρόνια, τα πρώτα του βήματα στη μουσική και τι έχει αλλάξει στον ήχο του μέχρι σήμερα.
Ο «βετεράνος» της ραπ μίλησε στην εκπομπή «Musicology» της Δημόσιας Τηλεόρασης και αρχικά, αναφέρθηκε στην καταγωγή του από την Καλαμάτα, αλλά και τον ερχομό του στην Αθήνα και συγκεκριμένα, στο Γαλάτσι με την οικογένειά του.
«Γεννήθηκα στην Καλαμάτα και μετά από έναν χρόνο, ήρθα στο Γαλάτσι. Πήγα σχολείο στην Γκράβα. Τότε ήταν ακόμα το ροκ, αλλά η πρέζα ήταν πολλή, στις γωνίες έβλεπες σύριγγες. Ήταν πολύ κακόφημο σχολείο. Εκεί άρχισα να ακούω ροκ. Σιδηρόπουλο, Ξύλινα Σπαθιά κ.α», είπε χαρακτηριστικά.
Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cza48xh1o33l)
Στη συνέχεια, εξήγησε τι είναι αυτό που τον εμπνέει για να γράψει μουσική. «Εγώ φιλτράρω τα πάντα μέσα από την κοινωνία που ζω. Δεν μπορώ να καταλάβω ας πούμε, στο 100% έναν από ένα γκέτο της Αμερικής που μου λέει τα βιώματά του, γιατί δεν έχω ζήσει εκεί. Θα καταλάβω αυτά που ζω καθημερινά στη γειτονιά μου», τόνισε.
Ο ράπερ πρόσθεσε επίσης, πως απελευθερώθηκε στην τέχνη του, όταν ξεκίνησε να αποδέχεται την καταγωγή του. «Από τον καιρό που άρχισα να μην ντρέπομαι για την καταγωγή μου και να εκφράζομαι όπως έχω μάθει να εκφράζομαι, πραγματικά απελευθερώθηκα, έγινα αυτό που είμαι σήμερα και το χαίρομαι και πιο πολύ», εξήγησε.
Τέλος, μίλησε για την τραπ, αλλά και τους στίχους που προτιμά να γράφει ο ίδιος. «Η τραπ αποτυπώνει την ταχύτητα, με την οποία τρέχει η κοινωνία μας, γι' αυτό κι έχει την απήχηση που έχει. Κι εγώ ως πιτσιρικάς δεν έλεγα κάτι λιγότερο. Όταν μεγαλώνεις, κάνεις παιδί κι έχεις ευθύνη για αυτό που λες, καταλαβαίνεις ότι αυτό είναι ένας σπόρος», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Κλείνοντας, συμπλήρωσε: «Μπορώ να κάνω επίθεση μέσα από τον στίχο χωρίς να κάνω επίθεση. Ξέρω ότι θα μας ακούσουν και τα πιτσιρίκια. Θα σκεφτώ και τον γιο μου κι εμένα».
Το πρόγραμμα ReStart της Mastercard συνδυάζει τη γαστρονομία με έναν κοινωνικό σκοπό, με στόχο την υποστήριξη και ένταξη ευάλωτων κοινωνικών ομάδων στην αγορά εργασίας.
Την έκθεση υπογράφει ο διεθνώς αναγνωρισμένος φωτογράφος, Τάσος Βρεττός, ο οποίος μέσα από τον φακό του αποτυπώνει τη σύνδεση της βιομηχανίας με την τέχνη, αναδεικνύοντας τις αθέατες διαδρομές της ελληνικής μεταλλουργίας