Χριστίνα Βραχάλη: Έχουμε δημιουργήσει στη γυναίκα τέτοια αγωνία και φόβο, ότι αν δεν γίνει μητέρα σημαίνει ότι έχει αποτύχει

Tο μοντέλο της κοινωνίας σε «αναγκάζει» να θεωρείσαι ολοκληρωμένος και ευτυχής άνθρωπος, μόνο αν δημιουργήσεις οικογένεια, πρόσθεσε

Η Χριστίνα Βραχάλη μίλησε και για τον ερχομό της κόρης της και το πόσο πολύ την άλλαξε η μητρότητα, ανάμεσα σε άλλα.

Η δημοσιογράφος ήταν καλεσμένη στο πλατό της εκπομπής «Πρωινό Σου Σου» την Παρασκευή 7 Ιουνίου.

Συγκεκριμένα, αποκάλυψε ότι πριν γεννηθεί η κόρη της δεν ήξερε αν ήταν έτοιμη για κάτι τέτοιο. Επίσης, σχολίασε το πρότυπο που έχει δημιουργήσει η κοινωνία και το οποίο ακολουθούν πολλές γυναίκες, σύμφωνα με το οποίο για να επιτύχουν την ευτυχία θεωρείται ότι πρέπει να γίνουν μητέρες.

Χαρακτηριστικά, δήλωσε: «Νομίζω ότι αυτό που έχει αλλάξει είναι η ηρεμία, δηλαδή ότι νιώθω τον εαυτό μου πολύ πιο ήρεμο σε σχέση με το πώς ήμουν στο παρελθόν. Η αλήθει αέινια ότι ήρθε σε μια φάση της ζωής μου που είχα ευτυχώς δουλέψει αρκετά σε προσωπικό επίπεδο για πολλά χρόνια, οπότε με κάποιον τρόπο, ενώ ήμουν απροετοίμαστη γιατί ήρθε ξαφνικά, ήμουν ταυτόχρονα - συνειδητοποιώ με την πορεία των ημερών - προετοιμασμένη».

Δείτε το βίντεο

Και πρόσθεσε: «Αγαπώ πολύ τα παιδιά και το επάγγελμα που επέλεξα είχε να κάνει με τα παιδιά, έγινα δασκάλα φυσικής αγωγής με στόχο να δουλέψω σε σχολείο, επειδή τα αγαπούσα πολύ, φοβόμουν να μπω σε αυτή τη διαδικασία. Γνωρίζω την ψυχοσύνθεσή τους πολύ καλά και δεν ήξερα να μπορώ να αναλάβω αυτή την ευθύνη. Στο πίσω μέρος του μυαλού μου υπήρχε, αλλά δεν ήταν στα σχέδιά μου».

Για το μοντέλο της οικογένειας που έχει δημιουργήσει η κοινωνία, η Χριστίνα Βραχάλη σχολίασε: «Είναι και το μοντέλο της κοινωνίας τέτοιο, το οποίο σε "αναγκάζει" να θεωρείσαι ολοκληρωμένος και ευτυχής άνθρωπος, μόνο αν δημιουργήσεις οικογένεια. Εγώ δεν συμφωνώ με αυτό. Πιστεύω ότι ένας άνθρωπος μπορεί να είναι ευτυχισμένος με τον σύντροφό του, με τους φίλους του, με την οικογένειά του, με το σκυλάκι του. Έχει τρόπους να είναι ευτυχισμένος και ο κάθε άνθρωπος μπορεί να είναι διαφορετικά ευτυχισμένος. Δηλαδή, ότι έχουμε περάσει τόσο έντονα ότι η ευτυχία έγκειται στο ότι μια γυναίκα πρέπει να γίνει μητέρα, έχουμε δημιουργήσει στη γυναίκα τέτοια αγωνία και φόβο, ότι αν αυτό δεν συμβεί έχει αποτύχει. Δεν είναι καθόλου έτσι».

Συγχρόνως, για τη δική της οικογένεια που έχει δημιουργήσει, σημείωσε: «Δεν με δυσκόλεψε να επικοινωνήσω στους δικούς μου και στον κόσμο το διαφορετικό μοντέλο οικογένειας που έχω επιλέξει. Είναι η αλήθεια μου, είναι μια πραγματικότητα. Η ζωή είναι απρόβλεπτη και ταυτόχρονα πολύ όμορφη. Ήταν πολύ συνειδητή απόφαση, δεν με ενδιέφερε ποτέ το τι θα πει ο κόσμος. Ήθελα να κάνω ό,τι ήταν για να είμαι εγώ καλά. Από τη στιγμή που έμαθα ότι είμαι έγκυος, ό,τι αποφάσεις πήρα στη ζωή μου, ήταν μόνο για να είμαι εγώ καλά. Η κοινωνία έχει δημιουργήσει ένα στερεότυπο ότι μια γυναίκα για να είναι ολοκληρωμένη στη ζωή της πρέπει να αποκτήσει παιδί».

Τέλος, αναφορικά με τον σύντροφό της, η Χριστίνα Βραχάλη αποκάλυψε: «Με τον σύντροφό μου θα μοιραστώ τα πάντα. Έχει μεγάλη καρδιά, είναι ελεύθερος άνθρωπος, είναι σίγουρος για τον εαυτό του. Συγκινούμαι όταν μιλάω για τον σύντροφό μου. Δε νομίζω ότι ήταν τυχαίο που ήρθε σε μια ήρεμη κατάσταση της ζωής μου, ήμουν πολύ καλά με εμένα».


Ειδήσεις σήμερα:

Στο όνομα του Τάιλερ το σπίτι στο Κολωνάκι, πλήρωσε με τραπεζικό έμβασμα 1,76 εκατ. ευρώ (δείτε το συμβόλαιο)

Μητέρα Τσιτσιπά για Μπαντόσα: Είναι ένα κορίτσι χωρίς αυτοπεποίθηση, δεν με ρώτησε κανείς για την επανασύνδεση


Σύρος σκότωσε την 18χρονη κόρη του στην Ολλανδία επειδή είχε Ολλανδό σύντροφο και ήθελε να βγάλει τη μαντίλα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr